Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan veszik Jehova Tanúi,...

Honnan veszik Jehova Tanúi, hogy a bolygónk megmarad örökké?

Figyelt kérdés
2015. máj. 9. 22:25
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Akkor beleszemezgetek, amit felhoztál bibliai részeket:

IMóz 1

28. És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Nem tartalmaz semmi olyat, hogy a föld örökké megmaradna.

IMóz 2

8. És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala.

15. És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt.

Semmi örökké megmaradó földet nem ír.

18. Mert így szól az Úr, a ki az egeket teremté; Ő az Isten, a ki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!

A nemi szervemet is nemzésre adta, mégsem lesz feleségem a feltámadás után. Ahogy a feleséget is segítségnek adta, mégsem lesz feleségem, és ahogy a csirkehúst is élelemnek adta, szerintem nem fogunk csirkét tartani, hogy megegyük a feltámadás után. Ilyen érvelés hibás, hogy mi szándékból csinált ezt vagy azt.

IKrón 16

30. Rettegjen az egész föld az ő orczájától; a föld kereksége is megerősíttetik, hogy ne ingadozzék.

Semmi olyat nem tartalmaz, ami az örökké megmaradó föld, mint bolygó szerepelne.

Amit te folytatsz, az tipikus szalmabábérvelésre való gerjesztés.

Ez tudod az, amikor eltorzítasz valamit, ami nagyon hasonlít az eredetire, és azzal érvelsz, és én azt támadom.

Ezek egyáltalán nem a kérdésre válaszolandó idézetek. Amit felhoztál, világosan látszik a héber szövegből, hogy nem egy örökké megtartandó bolygóra vonatkozik, szemben IIPéter 3;12-13, illetve Ézs 65:17; illetve Jel 21,1-el, ami ténylegesen az eljövendőt írja le, és még csak érintőlegesen sem céloz metaforikus értelmezésre, amivel keresztülvágnátok ezt a gordiuszi csomót.

Tehát eszmecserénknek meglett a gyümölcse, és most már világosan látom, hogy az örökké megmaradó föld elmélet, melyet hirdettek, ismételten egy rosszul értelmezett tanításotok. És ami a legnevetségesebb, hogy amikor a cáfolatot olvassátok, ami kibukik belőletek, az mindössze annyi, hogy nem tudom értelmezni a Bibliát, és nem hiszek a Bibliának. Én nektek nem hiszek, a Biblia világosan fogalmaz. Új eget és új földet várunk. Az éggel sem stimmel sok minden, lásd égi katasztrófák, meteorok, üstökösök, és a földdel sem stimmel sok minden, lásd földrengések, cunamik, és hurrikánok, és mindez a legkevésbé az ember beleavatkozása miatt van, mert sok száz évvel ezelőtt ugyan úgy megvoltak ezek.

Az Isten változatlanságára meg felesleges mutogatni, mert ha nem változna, megkövezhetnélek, mert dolgozol szombaton, holott én az új szövetség szerint nem ítélhetek. Mondjak még példákat?

2015. máj. 18. 19:11
 22/22 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Írod:"Én nektek nem hiszek, a Biblia világosan fogalmaz.Új eget és új földet várunk"

Mi is. A Biblia szerinted világosan fogalmaz,ez rendben van,de az értelme is világos neked? Nézzük az Ézsaiás 65:17-et: "Mert íme, új egeket és új földet teremtek, és a korábbi dolgok észbe sem jutnak, és fel sem ötlenek senkinek a szívében." Talán azt ígéri itt Isten,hogy új Földet meg új csillagokat teremt? (A jelemlegi több száz milliárd helyett újakat???) Nem,hiszen a következő versekből kiderül,mire vonatkozik,hogy "teremt" Isten: "Hanem ujjongjatok, és mindörökké örüljetek annak, amit teremtek. Mert íme, Jeruzsálemet örömforrássá teremtem, és népét az ujjongás forrásává. 19  Örülni fogok Jeruzsálemnek, és ujjongok majd népem miatt; nem hallatszik benne többé sírás hangja, sem panaszkiáltás hangja.” E szavakkal Isten előre megjövendölte, hogy Izrael nemzete vissza fog térni a hazájába,Júda földjére, és Jeruzsálem ismét fővárosuk lesz. Ez egy helyreállítási prófécia,mely a babiloni száműzetés utáni időszakról beszél. Az „új egek” nem új csillagokat jelentett, hanem Júda helytartóságát Zorobábel kormányzó irányítása alatt, tehát egy új uralmat,melynek a felügyelete alatt kezdődött meg az újjáépítés.Az "új föld" sem új bolygót jelentett (még most is ugyanazon a bolygón élünk),hanem a fogságból visszatérő,bűnbánó népet.("föld"=emberek értelemben is szerepel a Szentírásban,ahogy már korábban írtam is) Péter a 2.levelében Ézsaiásra utal,amikor "új egekről és új földről" beszél,melyet "várunk" (2Péter 3:13)A babiloni fogság utáni zsidó helyreállításhoz hasonló időszak lesz ugyanis Isten "napja" után,nem lesz semmilyen fizikai új Föld, vagy új csillagok. (2Péter 3:12) Erről ír a Jelenések 21 is, az meg eléggé világos,hogy a Jelenéseket Jézus jelképekben adta,végképp nem érthető szószerint a 21:1.("És új eget és új földet láttam, mert a korábbi ég és a korábbi föld elmúlt, és a tenger nincs többé") Már csak azért sem,mert rögtön utánna meg is magyarázza (csakúgy mint Ézsaiásnál)A 3.vers írja:"Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük" Az „új egek” Istennek a mennyből irányuló uralmára vonatkozik, ahol Isten trónja van.(lásd Zsoltárok 11:4,Máté 5:34)Ezért írja,hogy Isten az "emberekkel van",mivel ő fog uralkodni fölöttük,igy azok az "ő népei lesznek". Az "új föld" tehát a megváltott,megmenekült és igaz új emberi társadalom,nem új bolygó.

Egyetértek hát,hogy a " IIPéter 3;12-13, illetve Ézs 65:17; illetve Jel 21,1 ténylegesen az eljövendőt írja le" Persze hogy azt,mi mást? Azonban nem a Földünkről írják itt,hogy "új" lesz helyette,ahogy fentebb vázoltam, Nincs "gordiuszi csomó",amit "keresztülvágunk", hanem a Szentírás belső összhangja van itt a segítségünkre az értelmezésben, ahogyan szépen megvilágítja egyik írásszöveg a másikat,csak oda kell rá figyelni.

Isten eredeti szándéka fog megvalósulni,amit Édenben kijelentett a fentebbi versek is erről szólnak. (Ellentétben a szombattal,ami a mózesi Törvényhez tartozik,nem tudom minek példálózol vele)

2015. máj. 19. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!