Mi ez a nagy gyűlölethullám jehova tanúival szemben? (NEM vagyok jehova tanúja)
nem szólnak bele a politikába a gazdaságba nem kényszerítik az elveiket másra, nem erkölccsőszködnek, néhány kivételtől eltekintve már leáltak a zaklatással, nem zavaróbak mint egy átlag hirdetés az utcán, kicsit furcsa hogy tiltják a vértanzfúziót, de ha ők elvéreznek a többieknek azzal nem ártanak
ugyan akkor tisztességes, erkölcsös, dolgos emberek
szóval a kutyát sem zavarják, a társadalomnak értékes tagjai, miért ellenül ez az üvöltő gyűlölet, ami gyakran itt a gyakorin is megnyilvánul ? (most nem arra gondolok ,hogy za ostoba nézeteiket támadja valaki, egyfajta vita keretei között)
Lu megmondta... :D
Bárki, aki vallási politikai, bármilyen nézete ellentétben áll egy közösség nézetével a közösség támadni fogja. Ez nem tanú függő. Ez nem mártírság.
1./ Mert gyűlölködni könnyebb, mint gondolkodni.
(Márai: "Gondolkodni nehéz, ezért az emberek itélkeznek")
2./ Mert ha valaki -ismerete hiányában nem tud valamit- inkább gyűlöli, mint megismeri.
3./ Vannak IQ/EQ hiányos emberkék, akik a saját gondolataikat(?) hiszik egyedül igaznak, érveik nincsenek, tehát gyűlölködnek.
én nem gyűlölöm őket, csak nem értek egyet a nézeteikkel, és soha nem fogom tudni felfogni, hogy hihet valaki ilyen fanatikusan egy vallásban.
meg hát elég zavaró, hogy hiába mondom nekik, hogy engem nem érdekel a mondandójuk, csak folytatják..
"Mi ez a nagy gyűlölethullám jehova tanúival szemben? (NEM vagyok jehova tanúja)"
Akkor egy haverod az,aki megkért rá,hogy tedd fel a kérdést:)
Na komolyra fordítva:Nem tapasztalok különösebb gyűlöletet velük szemben,akárhogy is szeretnék ezt bebizonyítani(linkelhetnél kérdést amúgy,hogy melyekre gondolsz)A térítő vallásosokat érthető okokból sohasem csípte a legtöbb ember,nem csak a tanúkat ériheti elutasító magatartás,esetleg gyűlölet,verbális erőszak.
"néhány kivételtől eltekintve már leáltak a zaklatással"
Ezt amúgy milyen forrásból veszed?
utolsó előtti:
tényleg nem vagyok jehova tanúj barátaim között sincsenek jehova tanúi, de gyakran látom ,hogy kényszeresen szénné oltják őket ha meglátják az utcán a kis tábláikat vagy adni akarnak egy szórólapot, a bátyám aki masszív ateista és folyton arról prédikál ,hogy ha mindenki ateista lenne akkor micsoda nagy tolerancia és egyet értés lenne a világban imádja vegzálni őket, kb semmit nem tud róluk, csak hogy az is egy vallás, de ha meglátja őket úgy beszél róluk mintha minimum csecsemővért innának és mérgeznék az ivóvizet, mostanában gyakorin is megfigyeltem, hogy különösebb magyarázat nélkül lehordják őket.
tehát ez a "miért utálod őket?" "mert rohadt g**ik azért!"
szintű hozáállás
persze tudom, itt gyakorin van néhány ateista (vagy csak egy de ő nagyon aktív) aki egy csomó kérdéshez odaírja a kérdéstől kb függetlenül, hogy pl "minden vallás hülyeség, ne törődj az ilyen dolgokkal" és van egy hasonló jelenség kifejezetten a jehova tanúi ellen is.
Engem az zavar leginkább hogy nincs indok, ha pl zaklatnak a térítésükkel hát igen az irritáló, én keresztényként tévtanítónak tartom őket, ismerek pár embert aki kiugrott, és eléggé szektás dolognak érzem a jehova tanúit, szóval nekem is van velük bajom, de én legalább meg tudom nevezni mi az okom rá, és nem csak zúdítom rájuk a verbális szutykot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!