Mi ez a nagy gyűlölethullám jehova tanúival szemben? (NEM vagyok jehova tanúja)
nem szólnak bele a politikába a gazdaságba nem kényszerítik az elveiket másra, nem erkölccsőszködnek, néhány kivételtől eltekintve már leáltak a zaklatással, nem zavaróbak mint egy átlag hirdetés az utcán, kicsit furcsa hogy tiltják a vértanzfúziót, de ha ők elvéreznek a többieknek azzal nem ártanak
ugyan akkor tisztességes, erkölcsös, dolgos emberek
szóval a kutyát sem zavarják, a társadalomnak értékes tagjai, miért ellenül ez az üvöltő gyűlölet, ami gyakran itt a gyakorin is megnyilvánul ? (most nem arra gondolok ,hogy za ostoba nézeteiket támadja valaki, egyfajta vita keretei között)
Szervusz
Elolvastam a kommenteket, és nem volt szándékomban hozzászólni a témához, hiszen csöbörből vödörbe öntik a témát, nem láttam értelmét.
De ma kiírtak egy kérdést (egy újabb gyalázkodásra serkentőt), és ez idított arra, hogy visszajöjjek a kérdésedhez.
Ne emberekben keresd a kérdésed okát. Mert bárhogyan is tiltakoznak némelyek, ma semmi nem történik a világban csak az, ami le van írva Bibliában. Csak utána kell nézni.
És ez ránk, velünk is igaz.
Körvonalaztál egy jellemrajzot rólunk, és valóban az a törekvésünk, hogy hasznos tagjai legyünk annak a társadalomnak, amelyikben élünk. De mindennél előbrevaló az életünkbeen az, hogy Istenünk tanítása és alapelvei szerint éljünk. Ennek e legfontosabb része az, hogy Királyunknak és Főpapunknak Jézus Krisztusnak szorosan kövessük a "lábanyomát" Ezért vagyunk másak, és ezért gyűlöl minket a világ. Az űldözésnek nem csak fizikai megnyílvánulásai vannak. Szavakkal sokszor nagyobbat lehet ütni, mint kézzel....
Nézd Jézust milyen hamis vádak érték:
"Éppígy eljött János, aki se nem eszik, se nem iszik, mégis azt mondják: »Démon van benne«; eljött az Emberfia, aki eszik is, iszik is, neki meg azt mondják: »Íme! Nagyétkű ember, és a borivás rabja, adószedők és bűnösök barátja.« Mindazonáltal a bölcsességet igazságosnak bizonyítják a cselekedetei.”Máté 11:18,19
"A sokaság így válaszolt: „Démon van benned. Ki igyekszik téged megölni?” János 7:20
"A zsidók erre így szóltak hozzá: „Vajon nem helyesen mondjuk, hogy szamáriai vagy, és démon van benned?”János 8:48
"Sokan ezt mondták közülük: „Démon van benne, és őrült. Mit figyeltek rá?” János 10:20
és ez csak igazán töredéke a sok vádnak.
Jézus azt mondta a követőinek:
"Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága." Máté 5:10
"És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben."Máté 10:22
"Máté 24:9
Akkor nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt.
Lukács 21:17
és gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt.
János 15:21
De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem."
„Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak” (János 15:18–21). Ma sem más a helyzet. A legtöbb ember még mindig nem érti, illetve nem becsüli az imádati formánkat. Vannak, akik bírálnak, gúnyolnak, sőt — Jézus figyelmeztetésének megfelelően — gyűlölnek bennünket.
A miértre, az okokat mindig a gyökereknél kell keresni, ha hiteles választ szeretnénk egy kérdésre kapni:-)
"És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben."Máté 10:22 "
Ha nem haragszol, ti nem Jézus neve miatt vagytok célpontban.
Vagy szerinted a zsidóságot is azért üldözik, és gyűlölik a mai napig is? A cigányságot is? Azokat a romákat is kinézik, akik csak kenyeret mennek a boltba vásárolni. Nem kell mártírkodni. Én személy szerint azt a sokszoros és kiforgatott hazugság hadát utálom, amiket képviseltek. Nem titeket. Titeket megvezettek. Ennyi, de ne mártírkodjál, és kötöd össze Jézus életét és példabeszédét arra a kierőszakolt gyűlöletre, amit hazugságaitok okoznak. Lehet valakire haragudni, mert össze vissza beszél, és lehet azért is, mert igazat mond. Az egyik mártír, a másik meg beszél össze vissza.
22-es
Bocsáss meg, de te teljesen össszekevereed a dolgokat, és nem vagy reális. Miért írom ezt?
mert:
"És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben."Máté 10:22 "
Ha nem haragszol, ti nem Jézus neve miatt vagytok célpontban." - írod. De igen, mivel Krisztus "lábnyomkövetői" vagyunk, ez nem tetszik sok sok embernek. Például: nem ünnepeeljük a karácsonyt= Krisztus sem tette! Nem ünnepeljük a mai húsvéttot= Krisztus a zsidó húsvétot ünnepelte(nem a saját feltámadását) amihez nekünk keresztényeknek semmi közünk. Minkeet nem szabadított meg Isten Egyiptomból.
Ez csak két példa, amiért "űldöznek", de sorolhaatnám még...
"Vagy szerinted a zsidóságot is azért üldözik, és gyűlölik a mai napig is? A cigányságot is?" Azokat a romákat is kinézik, akik csak kenyeret mennek a boltba vásárolni. - ennek mi köze van ahhoz, amit Krisszus mondott? :"gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt"
Nézd, én felebaráti szeretetből SOHA nem mondanám neked azt, amit te nekem, hogy "MEGVEZETTEK", mert ez nem vall felebaráti szeretetre. De hogy a mai világban kit vezettek meg, és kit nem, az sajnos nagyon hamar ki fog derülni.
Szívből kívánom neked, hogy NE legyél közöttük :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!