Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mutat ellenszenvet az...

Szabózoli kérdése:

Miért mutat ellenszenvet az emberek többsége a Jehova tanúival szemben?

Figyelt kérdés

Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert rengeteg Jehova tanui ellenes kérdéssel találkozunk itt a GYK nap mint nap.

Az én megfigyeléseim alapján azt tapasztaltam,hogy 3 fajtája van ezeknek a kérdéseknek.

1)Kötekedő jellegű. Ezek azon kérdések amelyben a kérdező csak szorakozni szeretne.

2) A vallás utáni érdeklődő kérdések.

3) Olyan kérdések amelyeknek a lényege és célja a figyelem felhívás,vagyis a segittő szándéku kérdések.

Még egy annyit szeretnék hozátenni,hogy általában a Jehova tanúi azzal védekeznek,hogy azért vannak űldözve mert ők Jézus követői és tulajdonképen Jézus neve miatt vannak üldöztetve.

Én viszont személyszerint valahogy nem tudom öszhangba hozni a feltételezésüket a Bibliával.

Mivel ők nem a Jézus tanúi hanem a Jehova tanúi,tehát semmi köze nincs ahhoz amit a Biblia ír ezzel kapcsolatban az üldöztetésről.

Egy másik megfigyelésem az,hogy nem az ateisták nem az agnosztikusok ellenszenvesek velük,hanem legtöbb esetben azok akik elfogadják Jézus istenségét,Jézus tanításait és Jézus örökévalóságát.

Neked,vagy önnek miért nem szimpatikusak a Jehova tanui?

2013. nov. 12. 09:19
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:

Egyvalamit kifelejtettem;

4) Vannak olyan kérdések amelyekben a zaklatásról meg a házalásról van szó.

Nos szerintem jogos azoknak a felháborodása akik itt öntik ki haragjukat mivel az embernek a mai világba az ideje be van osztva,és én úgy gondolom,hogy mindenkinek jogában áll azt tenni az idejével amit akar és ha Bibliát akar tanúlmányozni akkor

biztos vagyok benne,hogy úgy ossza be idejét,hogy azt nyugodt körülmények közt mdg is tegye és nem eröltetve más emberektől.

2013. nov. 12. 09:50
 2/31 anonim ***** válasza:
55%
Ezt nagyon rosszul hiszik, nem Jézus neve miatt vannak üldözve, mert Én szeretem Jézust. Van köze a Bibliához arról, amiről beszélnek, csak Jézust Jehovának hívják. Még ez sem érdekelne különösebben. A bajom az velük, hogy rendkívül erőszakosak, pedig győzködéssel nem lehet az embert megtéríteni. Ha egyszer szóba állsz velük, onnantól már a vasárnapi ebéd közben is befognak kopogtatni és ha le akarod rázni, akkor meg akar győzni, hogy az igehirdetés épp olyan fontos, mint az étkezés. Olyanok, mint a házhoz járó termékbemutatósok, ha egyszer meghallgatod, hetente felhív és döntésre kényszerít. Ezzel gyakorlatilag elvéve a lehetőséget, hogy magad döntsd el, mit szeretnél. Emberileg egyébként nincs velük bajom, nagyon kedvesek, csak sz@r a marketingjük.
2013. nov. 12. 09:51
 3/31 anonim ***** válasza:
80%

2. voltam. Na ott a válasz, amit időközben leírtál kérdező:

Régebben volt egy üzletem és oda járkáltak be hozzám. Mondtam, hogy nem érek rá, mert mindjárt itt az ügyfél és el kell készülnöm a melóval. De mintha fel sem fogták volna, erőszakoskodtak, hogy de had olvassanak fel egy igét, meg hogy nem szabad ennyire rohanni, meg idegeskedni, mindig kell hogy legyen idő a tanításra. Hát b@sszák meg már elnézést a kifejezésér, régen volt, de még most is felhúzom magam: Az ügyfelemet rohadtul nem érdekli, hogy ha elkések a munkával az nemes célból volt, mert rögtönzött Biblia órán vettem rész, arról nem beszélve, hogy onnantól torlódik az elúszás. Ahogy írod, ennek megvan a megfelelő helye és ideje, ha az embert tényleg érdekli.

2013. nov. 12. 09:56
 4/31 anonim ***** válasza:
87%

- Azoknak akik nem hisznek Istenben azt gondolom azért ellenszenvesek, mert erőszakosan, kényszerítve próbálják ráerőltetni magukat az emberekre akkor is, ha nyíltan, egyértelműen kijelentik nekik, hogy nem kíváncsiak a "tanításaikra".

- A "történelmi" egyházak tagjait szerintem azért zavarják, mert úgy érzik, hogy az Ő hitüket magyarázzák félre. Illetve (és ez engem is zavar), amikor (pl ezen az oldalon is) feltesznek egy kérdést a kereszténységről, keresztényekről minden tanú úgy érzi, hogy személyesen Ő lett megszólítva. Mintha csak és kizárólag Jehova tanúi lennének keresztények :S

Az egészhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha annyira Jézust veszik alapul érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy Jézust KÖVETTÉK hívei és nem pedig MENEKÜLTEK előle. Ugyanis amit ők csinálnak az nem térítés, meggyőz hanem közelebb áll a zaklatáshoz és az üldözéshez. Sajnálom.

2013. nov. 12. 10:06
 5/31 A kérdező kommentje:

Látom,hogy a kedves tanúk már nyomkodják a piros kezet.

Kérlek ne tegyétek mert akkor senki nem fog írni.

Ti nem akarjátok tudni,hogy az emberek miért nem szimpatizálnak veletek?

Szerintem nem ártana tudni,hogy mi az oka.

2013. nov. 12. 10:47
 6/31 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Összetett a kérdésed. Ahogy te is írtad, vannak akik szándékosan provokatív kérdéseket tesznek fel, viszont többen mondték már itt a fórumon, és élőben is hallottam már, hogy a Jehova Tanúi erőszakosak az emberekkel szemben. Ha jól értettem az eddigi válaszokból, azt külön kérni kell, hogy írják fel a területkártyájukra az illető nevét és címét, hogy nem kér több látogatást, mert maguktól nem ajánlják fel...Egyébként, nekem önmagával velük, nincs problémám, Budapesten, amikor kerestem egy helyet, odamentem hozzájuk, és készsgesen segítettek annyit, amennyit tudtak. El is hoztam akkor egy kiadványt tőlük, hogy alaposabban átnézzem. Tehát amikor élőben beszéltem Tanúkkal, nem volt velük sosem problémám. Itt a fórumon azonban (lehetséges a névtelenség miatt) bizonyos Tanúk (nem mindd) olyan hangnemben ír, ami teljességgel elfogadhatatlan. Szó szerint leállnak az emberrel vitatkozni, és még sértegetik is. Természetesen ezt a viselkedést a normális Jehova Tanúi nem fogadják el, olvastam is ezzel kapcsolatban egy Tanú válaszát, ami szimpatikus volt. Ami azonban kifejezetten nem tetszik, az inkább a tanítás...Már különböző helyeken, itt is, világosan elmondtuk például, hogy a "Jehova" kifejezés egy téves olvasat, amely a 16. századig gyakorlatilag teljesen ismeretlen volt, nincs külön jelentése, mert az "Adonáj" kifejezéssel olvasták össze, azok, akik nem értették a punktált szöveget, de lehetne még sorolni, mely tanítások nem egyeznek meg a Bibliával. A Bibliahamisításról már esett szó itt többször is, ahogyan a beteljesületlen jövendölésekről is. Ami viszont pozitívum, hogy felismertek bizonyos bibliai igazságokat, mint például az, hogy a lélek nem halhatatlan, és hogy nincs tüzes pokol. Hát, röviden ennyi a véleményem Jehova Tanúiról.

2013. nov. 12. 10:56
 7/31 anonim ***** válasza:
74%

Nekem a Jehova tanúival is csak annyi bajom van, mint a többi vallással: hogy marhaságot tanítanak.

Én még soha nem zavartam el Jehova tanúkat, ha jöttek beszélgetni. Én megmondtam nekik a véleményemet, ők is a sajátjukat. Volt, hogy egy tanú nő 6-7 hétig rendszeresen járt hozzánk, de később a posztját átadta egy fickónak, aki azt mondta, hogy ő is fog jönni minden pénteken, mi azt mondtuk, hogy jó. Jött néhányszor, egyszer a feleségét is elhozta, de leszoktak innen. Talán azért, mert látták, hogy falra hányt borsó amit a fejünkbe akarnak verni.

....

2013. nov. 12. 11:12
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Velem még soha nem voltak erőszakosak. Az igaz, hogy egyszer sem zavartuk el őket.
2013. nov. 12. 11:13
 9/31 anonim ***** válasza:
47%
Azt se tudom kik azok. De őszintén szólva nem is érdekel és szerintem felhúznám magam ha becsengetnének hozzám és zavarnának a tanaikkal. De más gyülekezettel kapcsolatban is ugyanígy vélekedem. Majd ha én kíváncsi vagyok a tanaikra vagy csatlakozni akarok vagy valami akkor megkeresem őket magam, de bekopogni hozzám meg megállítani az utcán azt nem szeretem.
2013. nov. 12. 11:14
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Sőt élveztem is őket. Ők ezt azért teszik, mert biztosak abban, hogy azzal nekünk tesznek jót. Éppen ezért én soha nem zavartam el őket, mert nem rossz szándékból jönnek.
2013. nov. 12. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!