Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mutat ellenszenvet az...

Szabózoli kérdése:

Miért mutat ellenszenvet az emberek többsége a Jehova tanúival szemben?

Figyelt kérdés

Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert rengeteg Jehova tanui ellenes kérdéssel találkozunk itt a GYK nap mint nap.

Az én megfigyeléseim alapján azt tapasztaltam,hogy 3 fajtája van ezeknek a kérdéseknek.

1)Kötekedő jellegű. Ezek azon kérdések amelyben a kérdező csak szorakozni szeretne.

2) A vallás utáni érdeklődő kérdések.

3) Olyan kérdések amelyeknek a lényege és célja a figyelem felhívás,vagyis a segittő szándéku kérdések.

Még egy annyit szeretnék hozátenni,hogy általában a Jehova tanúi azzal védekeznek,hogy azért vannak űldözve mert ők Jézus követői és tulajdonképen Jézus neve miatt vannak üldöztetve.

Én viszont személyszerint valahogy nem tudom öszhangba hozni a feltételezésüket a Bibliával.

Mivel ők nem a Jézus tanúi hanem a Jehova tanúi,tehát semmi köze nincs ahhoz amit a Biblia ír ezzel kapcsolatban az üldöztetésről.

Egy másik megfigyelésem az,hogy nem az ateisták nem az agnosztikusok ellenszenvesek velük,hanem legtöbb esetben azok akik elfogadják Jézus istenségét,Jézus tanításait és Jézus örökévalóságát.

Neked,vagy önnek miért nem szimpatikusak a Jehova tanui?

2013. nov. 12. 09:19
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De az őszintétlenség miatt sokszor nekünk se könnyű a dolgunk. Ha valaki azt szeretné, hogy őt többé ne keressük, akkor mondja ki így nyíltan."

Nos a helyzet az hogy a házigazdák nincsenek tisztában azzal hogyha nem íratják fel a területkártyára azt hogy ne zavarják őt többször. Akkor a következő alkalommal is becsöngetnek hozzá a tanúk csak nem épp azok akik első alkalommal voltak hanem mások.

Bár szerintem amikor elkezdődik a szitkozódás és átmegy anyázásba akkor az már elég őszinte. Nem gondolod?

Természetesen a tanúk sem azzal kezdik hogy felírják a kártyájukra hogy a házigazda nem akarja hogy meglátogassák.

2013. nov. 27. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!