Miért mutat ellenszenvet az emberek többsége a Jehova tanúival szemben?
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert rengeteg Jehova tanui ellenes kérdéssel találkozunk itt a GYK nap mint nap.
Az én megfigyeléseim alapján azt tapasztaltam,hogy 3 fajtája van ezeknek a kérdéseknek.
1)Kötekedő jellegű. Ezek azon kérdések amelyben a kérdező csak szorakozni szeretne.
2) A vallás utáni érdeklődő kérdések.
3) Olyan kérdések amelyeknek a lényege és célja a figyelem felhívás,vagyis a segittő szándéku kérdések.
Még egy annyit szeretnék hozátenni,hogy általában a Jehova tanúi azzal védekeznek,hogy azért vannak űldözve mert ők Jézus követői és tulajdonképen Jézus neve miatt vannak üldöztetve.
Én viszont személyszerint valahogy nem tudom öszhangba hozni a feltételezésüket a Bibliával.
Mivel ők nem a Jézus tanúi hanem a Jehova tanúi,tehát semmi köze nincs ahhoz amit a Biblia ír ezzel kapcsolatban az üldöztetésről.
Egy másik megfigyelésem az,hogy nem az ateisták nem az agnosztikusok ellenszenvesek velük,hanem legtöbb esetben azok akik elfogadják Jézus istenségét,Jézus tanításait és Jézus örökévalóságát.
Neked,vagy önnek miért nem szimpatikusak a Jehova tanui?
Valószínű azért ,hogy hátha felébred valamelyik tanú,hogy a Biblia pont az ellenkezőjét tanítja .Van néhány dolog amiben talán igazuk van,de az teljesen közömbös dolog.
A Biblia azt tanítja ,hogy egyedül CSAK A JÉZUS KRISZTUS NEVÉBEN BÍZVA ,VAGY HITBEN JUTHATUNK AZ ÖRÖK ÉLETRE KIRÁLYSÁGBA.
Na ök meg jönnek egy névvel,ami a Zsoltárokban írva vagyon,
és össze vissza keverik az Ószövetséget az Új szövetséggel.
Nagyon elhitetik velük ,hogy ha nem azt a "tanítást" követik amit a Királyságtermben hallanak ,akkor végük van .Sajna ez egy elég gázos dolog ,hiszen Jézus aszt tanítja ,hogy aki hisz benne és elfogadja ,feltámad a Királyságra .
Evvel szemben a tanúk nak azt magyarázzák be ,hogy majd Jehova dönti el ki támad fel kilessz rá érdemes.
Nagyon nagyon elvannak tévejítve és meg vannak félelmítve,sajna .
Hát ezért ellenszenves velük sok ember ,mert nem értik meg a z igazságot a valóságot ami Jézus Krisztusban van.
Kedves Kérdező.
Most van alkalmam elolvasni a felvetésedet, így Én semmilyen piros kezet nem nyomkodtam.
Sőt Én személy szerint egyáltalán nem nyomok senkinek sem zöldet, sem pirost.
A válaszom vegyes, így nem minden kizárólag a Te kérdésedre ad válasz, hanem a Többiek felvetésére is
Szeretném helyre tenni a kérdést Jézus részéről.
Bár többször leírtuk itt az embereknek, de mintha napellenző lenne a szemükön.
Az tény és való, hogy Jehováról Jézus Istenéről teremtő Atyjáról neveztetünk. De elismerjük Jézust, mint a Teremtő Isten első szülött fiát, aki megváltó halálával az emberiségnek lehetőséget adott hogy örökké élhetnek ha elhiszik ezt az elrendezést. Valamint elismerjük mint Isten kinevezett királyát, aki hatalmat kapott jelenleg minden és mindenki felett, kivéve a Teremtő felett.
Jelenleg neki tartozunk engedelmeskedni, mivel Ő a jelenések könyvében leírt feje a gyülekezeteknek, hiszen a Máté evangéliumában Jézus a Támogatását ígéri azoknak akik az evangélium hirdető és tanítványképző munkát végzik.
Egyébként ha megfigyeled, Jézus azt mondta, hogy azért bántanak majd minket, mert nem ismerik azt a személyt aki Jézust elküldte
(János 15:20, 21) . . .Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
Tehát, azért bántanak minket, mert bár Jézust elismerik de a Teremtőjét az Atyját nem. Ezért Jézus úgy veszi, hogy ha az Atyját bántják, akkor Őt is, de ennek nincsenek tudatában, mert mást tanítanak nekik.
Nem véletlen fogja azt mondani azoknak akik Jézus nevében tesznek dolgokat hogy nem fogadja el őket, mert ezek az emberek nem az atya akaratát cselekszik vagy is csak Jézussal foglalkoznak Az atyát és szándékát pedig kizárják az életükből.
(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
S mi az Atya akarata?
Azt amit Jézus elkezdett tanítani. Vagy is pontos ismeretet kell szerezniük Róla Az atyáról, és a királyságát érintő dolgokkal
(János 17:2, 3) . . .. 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
(1Timóteusz 2:3-5) 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus,
Tehát ezért mondjuk, hogy Jézus nevéért bántanak, mert nem ismerik azt és úgy néz ki nem is akarják, aki Jézust elküldte.
Pedig az atya szeretné ha Őt is megismernék, nem csak a Fiát, mert Ádám idejében is Ő volt minden mindenben, Jézus a későbbiekben jött a képbe, és fáj Jehovának, hogy Őt semmibe veszik, és Jézusnak is, ezért jött, hogy megismertesse, és megszentelje Atyja nevét.
Katy Weaver
Kedves Katy Weawer..
Se téged se mást nem neveztem meg a pontozással kapcsolatban.
Csak megkértem a tanúkat,hogy ne nyomkodják a piros kezet.
Na most,nem tudom mennyire komolyan gondoltad és feltételezted azt,hogy mindazok akik Jézust követik nem ismerik el az Atya hatalmát.
Ez kizárt és lehetetlen!
És tudod,hogy miért?
SZENTHÁROMSÁG! Mond ez neked valamit?
Tehát azok az emberek akik elismerik Jézus Istenségét, azok az emberek nem tudják elválasztani Jézust az Atyától,és ebben a formában nem is tesznek különbséget a kettő között. Vagyis az imádatuk egyforma.
Ha nem haragszol meg itt inkább leállnék és nem szeretném folytatni mert nem akarom a vitát.
"MERT A BŰN ZSOLDJA A HALÁL:AZ ISTEN KEGYELMI AJÁNDÉKA PEDIG ÖEÖK ÉLET A MI URUNK JÉZUS KRISZTUSBAN."(Rom.6:23)
"SZENTHÁROMSÁG"
Kérdező ez hol áll a Bibliában?
23:19:
És vajon melyik Újszövetségi iratban áll az, hogy "Jehova"? Mert a Sínai kódexben (i.sz 4. század), amely teljes egésze már digitalizált formában olvasható, nagyon jó minőségű fotókon, nincs bent. A Szentháromság, mint teológiai szakkifejezés ugyan nincs bent a Bibliában, viszont tanításilag benne van, mert a Biblia több isteni személyről tanít, nem pedig egyről.
Vidiripi
Katy!
Akinek nem igen az ne vegye magára! Ha nem nyomkodsz akkor minek veszed magadra?
"Bár többször leírtuk itt az embereknek, de mintha napellenző lenne a szemükön."
Az szemellenző.
"De elismerjük Jézust, mint a Teremtő Isten első szülött fiát, aki megváltó halálával az emberiségnek lehetőséget adott hogy örökké élhetnek ha elhiszik ezt az elrendezést."
Ezt az elrendezést? Katy hol írja a Biblia ezt?
"Jelenleg neki tartozunk engedelmeskedni, mivel Ő a jelenések könyvében leírt feje a gyülekezeteknek,..."
Efézus 5:23 mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is.
"Egyébként ha megfigyeled, Jézus azt mondta, hogy azért bántanak majd minket, mert nem ismerik azt a személyt aki Jézust elküldte"
Meg azt is írja hogy az ő (Jézus) neve miatt szenvedik el az üldözést.
De hogy tiszta legyen nézzük mit is ír a Biblia.
Máté 5:11 ,Máté 10:22 ,Máté 24:9 ,Márk 13:13
(Galácia 6:12) Mindazok, akik tetszetősnek akarnak mutatkozni a testben, azok próbálnak benneteket körülmetélkedésre kényszeríteni, csak hogy ne üldözzék őket a Krisztusnak, Jézusnak a kínoszlopáért.
(Filippi 1:29) mivel nektek megadatott az a kiváltság Krisztusért, hogy ne csak higgyetek benne, hanem szenvedjetek is érte.
Ezt a kettőt idéztem is. Olvasd csak el Katy!
"Tehát, azért bántanak minket, mert bár Jézust elismerik de a Teremtőjét az Atyját nem. Ezért Jézus úgy veszi, hogy ha az Atyját bántják, akkor Őt is, de ennek nincsenek tudatában, mert mást tanítanak nekik. "
Na nehogy azt akard már mondani hogy amikor a házról-házra végzett szolgálatot csináljátok csak és kizárólag vallásos emberekkel találkoztok!
Akkor mi a helyzet az ateistákkal azok is azért küldik el a tanúkat melegebb éghajlatra mert csak Jézust ismerik el? Ez így nem frankó!
Meg hogyan lehetséges az hogy a hívő emberek nem ismerik el az Atyát? Ezt végkép nem értem.
"Tehát ezért mondjuk, hogy Jézus nevéért bántanak, mert nem ismerik azt és úgy néz ki nem is akarják, aki Jézust elküldte."
Milyen ismeretet kell szerezni az Atyáról és milyen ismeretet kell szerezni Jézusról?
A János 17:3 alapján kérdezem ezt!
Kedves Szeretett barátom Vidripi.
Én nem értelek téged. Tudtommal Te jársz gyülekezetbe, miért nem kérdezed meg azokat akik Téged Tanítanak, illetve miért nem kérsz segítséget a környezetedben élő s veled egy gyülekezetbe járó testvérektől.
Fel nem fogom, hogy milyen tanításban lehet részed, ha ezeket nem tudod? Ezek a legelemibb tanítások amire az egész Biblia épül.
A benne leírtak, lapján meglehet ismerni az atyát, és a Fiút.
A szent szellemről nem beszélek, mert Ő nem személy, ezért aztán nem is írja hogy meg kell ismerni, hanem Istenhez tartozó erő, amit kitud bocsátani bárkire, s olyan képességeket tud teremteni az emberbe ami szükséges egy feladat elvégzéséhez, s Jézus is mint egy erővel azonosította, amivel Isten Jehova rendelkezik, mások nem csak azok akik kapnak belőle egy szikrányit.
Az Atya a teremtő Isten. Mit kell megismerni?
Az egész lényét, kicsoda Ő? hogy hívják, milyen tulajdonságai vannak, milyen szándékkal hozta létre a földet, milyen megoldást eszelt ki az emberiségnek, mit miért tesz, vagy tett a múltban és mit fog tenni a jövőben? Mit jelent a királysága, ennek a királyságnak ki a királya akit átmenetileg kinevezett, miért adta ezt a hatalmat neki ezer évre, milyen programjai vannak ennek a valós kormányzatnak, s minden ami kapcsolatban áll azzal az elrendezéssel, amit létre hozott, és megszervez.
Gondolod, hogy ezeket Jézus találta ki?
Nem, hiszen nem Jézus Istenségét, kérdőjelezték meg, hiszen nem Ő a Teremtő, Mindent amit tett eddig és tenni fog, az ő elhatározása alapján van Jézus csak hozzá járul ennek megvalósításában, kivitelezésében.
Kérdezem Én, ha egy csodálatos dolgot valaki eltervez, és valakik pedig megvalósítják, ki fogja a nagyobb érdemet kapni?
a munkások, vagy a tervező?
Jézusról pedig ugyan azt kell meg tanulni:
Ki Ő, miért, és hogy került a képbe Isten akaratának megvalósítása kép, milyen szerepe van Jehova szándékában, s hogyan mutatta meg Atyja tulajdonságait, a tetteivel szándékával.
Tudod Vidripi az van mindig az eszembe, hogy mivel Jézus volt "fizikálisan" a képbe itt a földön is a Tetteivel ezért nagyobb fontosságot tulajdonítanak neki, mint annak aki ezek mögött van, ugyan is Jézus se tehette volna mindezeket, ha Jehova nem ad neki a szelleméből, hogy elvégezze ezt a hatalmas feladatot, hiszen a teremtő nem jöhetett volna el fizikálisan, egyébként is meghalnánk ha ide jönne és csak egy parányit látnánk belőle.
a másik dolog, hogy amíg Jézus nem jött el a munkáját elvégezni, Jehova volt minden mindenben, Vezette az Izraelitákat, angyali seregével elvégeztetett egy csomó feladatot, miközben maga is tette a saját dolgát, de még se az angyalokat emelték Isteni szintre , hanem azt aki ezek mögött volt.
A kérdésem az sokszor, hogy ennek fényében csak azért mert Jézus elvégzett egy nagyobb feladatot amit az atyja parancsolt neki, miért emelik nagyobb piedesztára az Istenénél, akik ezek mögött áll?
Mert csak Jézus van mindenütt Jehova meg megszűnt létezni, néhány mondatban esetleg annyit mondanak, hogy az Atya így meg úgy, de mint valami személytelen megismerhetetlen valaki semmit nem jelent,
Ami annak tudható be, hogy a vallásosok szerepet cseréltettek a Tanításukban, így Jézusról valamit csak csak tudnak, de az Atyáról, hát szinte még harcot vívnak, hogy hogy merjük az atyát felemelni Jézus fölé?
Pedig Jézus a munkásságával ezen fáradozott, s nem igazán ért el sokakban semmit. Istenének uralmát jött elismertetni az emberekkel, állandóan azt hangsúlyozta, hogy nem az Ő gondolata, nem azt teszi amit akar, hanem amit az Atya mondott tanított, sőt mi több parancsolt neki.Ismerjék Őt a nevét akaratát szándékát azon dolgokon keresztül amiket Ő fizikailag bemutatott.
Ez az amit nem vesznek figyelembe, és ezért zavaros sokszor a biblia egyeseknek, és ide jönnek kérdéseket feltenni, mert ha tudnák a választ nem kérdeznének.
Jehova Tanúi miért nem kérdeznek másoktól semmit?
Mert szinte mindenre meg van a válasz ami tiszta logikus nem misztikus érthető, és kivitelezhető, amit be is mutatnak emberi vezető nélkül mindenütt a világon.
elég ha Jézus vezeti a népet, a távolból a parancsaival kéréseivel. S lásd békében élnek, csak a szolgálatuk miatt kritizálják őket, mert más ember elleni tetteket nem hajtanak végre, hiszen becsülettel élnek és békében ebben a világban.
Katy Weaver
Azért, hogy ne lépjük túl a fordítói hatáskörünket és ne bocsátkozzunk szövegmagyarázatba, meggondoltak voltunk abban, hogy a Keresztény Görög Iratokban hol használjuk Isten nevét. Ilyen esetekben mindig körültekintően jártunk el, háttéranyagként használva a Héber Iratokat. Emellett megvizsgáltuk a Keresztény Görög Iratok rendelkezésre álló héber fordításait, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a fordításunk helytálló ezeken a helyeken.
A héber betűkből álló tetragrammát (יהוה) használták mind a héber szövegben, mind pedig a görög Septuagintában. Így amikor Jézus vagy a tanítványai akár a héber, akár a görög nyelvű Szentírást olvasták, találkoztak az isteni névvel. Amikor Jézus a názáreti zsinagógában felállt, átvette Ézsaiás könyvét, és felolvasta belőle a 61:1, 2-t, amelyben megtalálható a tetragramma, kiejtette az isteni nevet. Ez összhangban volt Jézusnak azzal az elhatározásával, hogy megismertesse Atyjának, Jehovának a nevét, amint ez a hozzá intézett imájából is kitűnik: „Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból . . . megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni” (Jn 17:6, 26).
A Keresztény Görög Iratokról készített fordításunkban 237 helyre tettük be az isteni nevet. Mind a 237 esetben, amelyben visszaállítottuk Jehova nevét a főszövegben, számos héber szövegváltozat szolgált alátámasztásul.
Peanut válasza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!