Jehova Tanúi! Nem gondoltatok még arra, hogy saját, önálló, autonóm országotok legyen?
Kedcves kérdezö,
mi NEM hiszünk a halál utáni életben.
Ezt nem tanítja a Biblia. A Biblia azt tanítja /és mi elhiszük/ hogy a halál a tudatlanság állapota. Nincs ott semmi, se szenvedés, se öröm SEMMMMMI !!
Tudod milyen parancsot adott Jézus a követöinek?
Cselekedek 1:8: "tanúim lesztek ...a Föld legvégsö határáig"
Isten akarata, hogy az emberek megtudják, hogy szép jövö áll elöttünk, és hogy mit kell tennünk, hogy Isten tetszését elnyerjük. Ezt mind a Bibliából támasztjuk alá.
Jézus amikor imádkozott Atyjához a János 17 részében ezt mondta: "Nem arra kérlek, hogy vedd ki öket a világból, hanem hogy örködj felettük a gonosz miatt"
Kedves kérdezö, mi abból nem csinálunk problémát, hogy egyes emberek sokszor gonoszul viselkednek velünk szemben.
Ez azért is van, hogy valakitöl helytelen információt szedtek fel. Vagy elhiszik ezt -azt.
Nagyon sok olyan testvérünk van, akik szószerint az ellenségeink voltak, és ma már felismerték, hogy nem igaz a sok vád. Söt a saját Bibliájukban megtalálták, hogy amit beszélünk arról ír a Biblia....és most közösen velünk együtt hirdetik az Isten országa jó hírét. :)
Ez a hirdetés tetözödik világszerte. De nem fog örökké tartani. A Máté 24:14-ben Jézus azt jövendölte, hogy a "királyság jó híre hirdetve lesz az egész Földön, bizonyságul minden népnek és akkor jön el a vég"
Isten akarata, hogy az emberek mindenhol megtudhassák, hogy nem muszály depresziózni a jövö miatt....
74-es tudod miért?
Mert mi állandóan kutatjuk az Írásokat.
Tudják ezt már a nagy egyházak is, hogy Jézus nem karácsonykor a született, mégis nagy pompával ünneplik. Az ö dolguk természetesen. :)
De amikor mi felismertük, hogy Jézus nem karácsonykor született és mi az ünnep eredete, abbahagytuk ünnepelni.
Mond ez miért baj? Senkit sem kényszeritünk, hogy ne ünnepelje.
Ha a vallásközösségek, egyházak felülvizsgálnának tradicióikat, dogmáikat hidd el, sok mindent eltávolítanának a tanításaikból.
Kinek mi a fontosabb, a tradíció, vagy az igazság.
A Tanúk valamikor dohányoztak is, de amikor nyilvánvaló lett a sok káros hatása a cigarettának a saját és a dohányos környezete számára, abbahagytuk.
Mi ezen a rosz? Te soha sem változtattad meg a nézetedet és tetteidet, amikor felismerted hogy valami nem volt helyes?
szia
irnék neked egy Biblia verset:
(János 17:15, 16) 15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.
Jézus itt az Atyjához intézett imájában elmondja, hogy a tanitványoknak a keresztényeknek a világba a többi emberrel kell élniük.
a Többi okot testvérem is elmondta.
Egyébként hogyan teljesednének az irások,
s akkor a szét választó munkára sem lenne szükség...
juhokra és kecskékre...
Én láttam Tanút dohányozni!!
Szoktak állni a kiskocsijukkal a téren, mindig ugyanaz a 4 ember, változó párokban. És egyszer az egyik férfi kicsit távolabb állt a párjától, mint szokott és dohányzott.
Nem mintha ez nagy tragédia lenne, csak gondoltam jelzem. :D
De köszi a válaszokat.
szia
Hogy ne lenne baj, ha dohányzik akkor alapelvek ellen vét, s hidd el előbb utóbb a Teremtő felszinre hozza a gyülekezetben és akkor nem lehet része Isten népének.
s egyébként az is lehet, hogy kivan közösitve csak Te nem tudsz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!