Isten folyton a megbocsátásról beszél, de ő sem bocsátotta meg a bűnbeesést soha, nekem miért kéne bármit is megbocsátanom neki a nyomoruság miatt, vagy bárkinek aki nekem ártott?
# 17 Jó, hát legyen kedved szerint: Az ember bibliai bűnbeesés története igaz, de nem szó szerint megtörtént esemény, hanem jelképes tanmese.
Igen, az elbeszélés emberi tudat állapotának változását ábrázolja a fejlődés folyamán, de nem értem miért kellene ezt ennyire bonyolítani?
Szia!
Ez a személyes tapasztalatod, vagy valahol olvastál erről?
Ha csak olvastál erről, akkor tulajdonképp egy valaki más által kreált ábrázolást fogadsz el igaznak és más gondolatain gondolkozol. Ráadásul még problémát is csinálsz ebből. Abszurd.
Jó ez a Jézusos duma is, hogy leküldte ide a fiát, hogy szenvedjen bűneinkért. No egyrészt, Isten elültetett egy magot Mária méhében, ebből lett aztán Jézus Krisztus. Tehát igazán nem sok köze volt se Máriához, se Jézushoz, kábé anyi, mint a többi emberhez. Nem tanította, nem nevelte, hiszen azt Mária és József tette meg helyette. Marha nagy bűnhődés volt ez Isten részére, én semmit sem látok benne.
Másrészt, Isten sokezer, soktízezer embert ölt, nyomorított meg előtte, vagy tette kilátástalanná az életüket. Ezt mindet egyetlen ember leküldésével (Jézussal) akart jóvá tenni, aki még csak nem is igazán volt a fia? Ráadásul úgy hogy Jézus olyan isteni forrással is rendelkezett, képes volt feltámadni is akár?
Elég nevetséges ezzel takaróznia az Istennek, hogy ő ezzel bocsánatot kért az emberiségtől a vele szemben elkövetett bűneinek hegyei miatt...
Írok öt mondatot ezzel kapcsolatban, hátha könnyebb lesz így megérteni, nem mintha én magam lennék a minta, csak törekszem én is a megértésre:
Isten nagyobbat hajlandó megbocsátani az embernek, mint amekkorát az embernek kellene megbocsátania az embernek.
Az ember bűne személy szerint az Isten felé nagyobb annál, mint amekkora a másik ember bűne lehet őiránta személy szerint.
Igazság szerint saját magadra jobban kellene haragudnod azért a bűnért, amit elkövettél Istennel szemben, mint másokra azért, amit elkövettek veled szemben.
Nem lehet haragudni a bűnökért az embereknek abban az egységében, mely a szeretetbe, azaz Istenhez akar eljutni.
Ha Istenben van a megbocsátás, nem lehet Istenben az a személy, akiben harag van.
"Isten nem fog megbocsàtani azoknak,akik ôt gyûlölik"
Ez abszurd..a szeretô,megbocsàtò Isten haragot tart,és nem bocsàt meg..még az ô elhibàzott tervenek okozataként sem...
A megbocsàtò nem bocsàt,de Ô az igazsàg megbocsàtò Isten röhögnöm kell...vagy inkàbb sìrjak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!