Isten folyton a megbocsátásról beszél, de ő sem bocsátotta meg a bűnbeesést soha, nekem miért kéne bármit is megbocsátanom neki a nyomoruság miatt, vagy bárkinek aki nekem ártott?
1. Ezt az egész Isten történetet felejtsd el mert csak mese
2. Azért bocsáss meg 1-2 embernek néhanapján mert különben egy zsémbes goromba gyökér leszel
Rendben. A kérdésre válaszoltam - de még ezt a pár sort is NEKED kell megérteni. Nem tudja senki más helyetted.
Ezt most felfogod?
A #4 a kérdésedre válaszolt kedves kérdező. Sőt nagyvonalakban megválaszolt a kérdésedre. Csak hát lehet hogy te nem keresed valójában a kérdésedre a választ, csak önigazolást gyártassz a saját hozzáállásod megindokolására és gondolom nem bánnád, ha más is azt mondaná, hogy igazad van...? Sajnos azt kell mondjam hogy jó helyen vagy, mert itt bizton számíthatsz is erre (bár nem tőlem éppen).
Még annyit hozzátenném, ami talán mégis lényeges, hogy azért volna érdemes (bár kelleni nem kell) neked is megbocsátanod másoknak, mert Isten, a Szentírás tanúsága szerint ennek függvényévé teszi részint, hogy te magad kapsz-e megbocsátást a vétkeid okán.
Persze azt mondhatod hogy ne írjak inkább itt a Szentírásról, más meg holmi üdvtörténetről, mert ez téged nem érdekel, csak az ilyen kirohanásoknak, mint hogy "inkább ne írtál volna semmit, ha az üdvtörténetről beszélsz" azért van egy diszkrét bája, miközben te Istenről és a megbocsátásról írsz ki kérdést...
Különösen annak fényében, hogy esetleg az illető, akit "leugatsz", esetleg valóban a megérteni segítés szándékával válaszol, és nem mondjuk csak olyan viszonylag kevéssé építő jellegű hozzászólást helyez el a kérdésed alá így a vallás rovatban - nyilván hitét gyakorló emberként és így széleskörű tapasztalatai alapján, és jobb dolga meg nyilván nem Lévén-, hogy pl. "felejtsd el" Isten nincs" "ez csak mese" bla bla bla
Kedves utolsó!
Köszönöm a mély gondolataidat,amivel gyakorlatilag te sem válaszoltál meg semmit...nem ugattam...azt a kutyák szokták,csak arra reagáltam,amit ilyenkor rendszerint minden hívő válaszként ír le..minta "Milyen színű az ég...nem szerintem nincs benne cukor" lenne a válasz...és igen,a ne akard megérteni válasz ebben az esetben is sokkal több,mint a logikai menetnek teljesen ellentmondó esemény...persze lehet oldalakat írni mindenről,főleg ha az alapkérdésre nincs is válasz...és ami a segítőszándékot illeti,sőt a kérdésre válaszolást egyikben sem jeleskedtél,de a hozzám hasonló indulatod bőven átjött...
Kell néhány kiegészítés, hogy megtaláljuk az üdvözítő megoldást -vagyis ami a fejedben van.
Tehát:
'Isten folyton a megbocsátásról beszél'
-hol? mikor?
"de ő sem bocsátotta meg a bűnbeesést soha"
-ezt honnan tudod?
'nekem miért kéne bármit is megbocsátanom neki a nyomorúság miatt '
- és ezt? NEKI? ki kéri, hogy megbocsáss?
'vagy bárkinek aki nekem ártott?'
- még ez a legérthetőbb, valószínű valaki megsértett halálosan, és nem tudsz megbocsátani...
Akkor erre válaszolni próbálok:
Tapasztalatból tudom, ez borzalmas nehéz. Mint egy lánc tekeredik a sértett köré a harag, gyűlölet, a kín, a megbocsátásra való képtelenség. Vasra-verve vergődik az ember. Ebből a szenvedésből egyféleképpen lehet kijutni: ha megsemmisítem a láncokat. Az ártó tettet nem tudom semmissé tenni. A keletkezett lebénító, leláncoló haragot viszont igen. Ez kioltja a bosszúvágyat is.
Egészen szabad lehet az ember ezáltal.
Béke, kérdező!nem bántani akarunk.
aa
"Nem könyöröghetek bűneim bocsánatáért sem; a megbocsátás más műve, magamat csak én üdvözíthetem.
A megbocsátás a sértettet tisztítja meg, nem a sértőt, azt szinte nem is érinti."
Jorge Luis Borges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!