Isten folyton a megbocsátásról beszél, de ő sem bocsátotta meg a bűnbeesést soha, nekem miért kéne bármit is megbocsátanom neki a nyomoruság miatt, vagy bárkinek aki nekem ártott?
Isten nem beszél, az ember beszél. Isten létezik, de nem egy valaki, nem egy személy aki folyton a megbocsátásról beszél.
Az ember bűnbeesése a Bibliában jelképes tanmese, hitrege, nem valós történet. A bűnbeesés története a fejlődésnek azt a szakaszát ábrázolja, mikor az ember látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei között, „evett a jó és a rossz terméséből”.
A megbocsátás arra jó, hogy megszabadulhatunk a harag, a gyűlölet önemésztő terhétől, és egyúttal lehetőséget adunk az ellenünk vétőknek, hogy a bűntudat terhétől szabaduljanak meg.
Ez kezd valami válaszfélére hasonlítani,de még semmire sem válasz,ezt is csak azért mondom,mert ezt magam is tudtam eddig...
Hol és mikor?
Mindig mindenhol,rendszerint a nagy könyvben,de a prédikáciokban,az erkölcsben is...
Ha megbocsátitta volna ma nem bűnhödne a világ,nem lenne halál,sem nyomorúság..ha valamit megbocsátok azt jelenti elengedem,nem azt hogy büntetem...
Az ember mindenhol kap bántást általánosságban beszéltem,ami a vicces hogy ahol hajlandóság van rá már a sajnálat formája,ahogy az emberiség is próbálta helyrehozni...valahogy Isten nem..és ebbe bele lehet menni...
Ott ahol nincs szándék még magának a megbocsáto Istennek sem,higy gondolja hogy emberek között lenne...minden kapcsolat két emberen múlik...
"A teremtőnek az igazságossága nem engedi,hogy csak ugy túllépjen valamin..."
Már megtette...nagy ívben...
Meg sem próbálja helyrehozni a hibát amit elvétett,se a világot,se az igazságkérdést,és sosem ismerné el,hogy nyakig benne volt ebben a hibában...megértetni sem próbálja...hallgat..ahogy írták fenn...
off [12 Pelgrim. "hitrege, nem valós történet." -hanem az igazság "Az igazt mondd, ne csak a valódit"
Tudatállapot szerint folytatom a megkezdett mondatod: "A bűnbeesés története a fejlődésnek azt a szakaszát ábrázolja, mikor az ember"... a tiszta élő isteni tudatállapotot (principiálisan 1, az „Egy” Isten egyik principiális neve)
felváltja: duális,(principiálisan 2) tükrözött tudatállapotra.
Ahol MÁR van jó és rossz, igen és nem, fehér és fekete, sértő és sértett. A sértettség megszűnésével a kettősség is megszűnik, kioltódik]
"nem bántasz senkit,így nem is kell megbocsátani sem!"
-ez szép, és alapvető, de magadat bántod a keserűséggel, a fent említett lánccal.
"hallgat" - A teremtő Atyaisten hallgat, igen. Majd megoldotta, egy frappáns megdönthetetlen kinyilatkoztatással: megtestesült. Emberré lett.
Igen, Jézus Krisztus az Isten Szava.
És azzal hogy Jézus meghalt..megszűnt a nyomor itt a földön,és az igazság?
Helyreállt a béke?
És mi van azzal,hogy szabad akarattal meg sem kérdeztek akarokeidejönni,vagy mi is az én szemléletem...itt mindenki legalább annyit szenved mint amennyit Jézus..ha egyáltalán nem mese mint minden...mégis ő lesz mindenek a feje...mivel több ő mint bárki akit Isten kitalált...vagy az Isten is csak megkülönböztet..szimpátia világ..ahol egyenlôség,és egyenérték sosem lesz...ez az igazsàg?Nyeljük le..ha nem tetszik le is út fel is út??Baromsàg!
jaj, kérdező,20-tól összeugrott a 'zagyam', megyek kibogozni. Ne mindent egyszerre. (meg vagyok sértődve:D:D)
"És azzal hogy Jézus meghalt..megszűnt a nyomor itt a földön,és az igazság? Helyreállt a béke? "
Nem, kedves kérdezőnk. Azzal a botrányos ténnyel jött el az út, az igazság, a béke lehetősége, hogy inkarnálódott a Logosz, tanított (!) és a keresztre gyalázatosan felfeszítők ellenére EZT LEÍRTÁK - ezek az evangéliumok, amit olvasni lehet. - LEHETŐSÉGE (ezt még nagyobb betűvel kéne írni, csak itt nem lehet ez egy lehetőség potencialitás, amit meg lehet valósítani -
r e a l i z á l n i
lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!