Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten folyton a megbocsátásról...

Isten folyton a megbocsátásról beszél, de ő sem bocsátotta meg a bűnbeesést soha, nekem miért kéne bármit is megbocsátanom neki a nyomoruság miatt, vagy bárkinek aki nekem ártott?

Figyelt kérdés

2015. máj. 3. 10:13
1 2 3 4 5
 11/43 pelgrim ***** válasza:

Isten nem beszél, az ember beszél. Isten létezik, de nem egy valaki, nem egy személy aki folyton a megbocsátásról beszél.

Az ember bűnbeesése a Bibliában jelképes tanmese, hitrege, nem valós történet. A bűnbeesés története a fejlődésnek azt a szakaszát ábrázolja, mikor az ember látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei között, „evett a jó és a rossz terméséből”.

A megbocsátás arra jó, hogy megszabadulhatunk a harag, a gyűlölet önemésztő terhétől, és egyúttal lehetőséget adunk az ellenünk vétőknek, hogy a bűntudat terhétől szabaduljanak meg.

2015. máj. 3. 12:13
 12/43 anonim ***** válasza:
de megbocsájtotta a bűnbeesést. Jézus váltsága engesztelő áldozat mindenkiért Isten előtt. a Teremtőnek az igazságossága nem engedi, hogy csak úgy túllépjen valamin, ugyanis Isten nem hazudhat. Neked azért kell megbocsájtanod másoknak, mert ha te megbocsájtasz, neked is meg fognak bocsájtani. ha nem bocsájtasz meg, hogyan is várhatnád el azt, hogy neked is megbocsássanak.
2015. máj. 3. 12:16
 13/43 A kérdező kommentje:

Ez kezd valami válaszfélére hasonlítani,de még semmire sem válasz,ezt is csak azért mondom,mert ezt magam is tudtam eddig...

Hol és mikor?

Mindig mindenhol,rendszerint a nagy könyvben,de a prédikáciokban,az erkölcsben is...

Ha megbocsátitta volna ma nem bűnhödne a világ,nem lenne halál,sem nyomorúság..ha valamit megbocsátok azt jelenti elengedem,nem azt hogy büntetem...

Az ember mindenhol kap bántást általánosságban beszéltem,ami a vicces hogy ahol hajlandóság van rá már a sajnálat formája,ahogy az emberiség is próbálta helyrehozni...valahogy Isten nem..és ebbe bele lehet menni...

Ott ahol nincs szándék még magának a megbocsáto Istennek sem,higy gondolja hogy emberek között lenne...minden kapcsolat két emberen múlik...

2015. máj. 3. 12:22
 14/43 A kérdező kommentje:
Számomra elengedhetetlen tudatos döntés,hogy nem ártok,bántok senkit,így nem is kell megbocsátani sem!
2015. máj. 3. 12:27
 15/43 A kérdező kommentje:

"A teremtőnek az igazságossága nem engedi,hogy csak ugy túllépjen valamin..."

Már megtette...nagy ívben...

Meg sem próbálja helyrehozni a hibát amit elvétett,se a világot,se az igazságkérdést,és sosem ismerné el,hogy nyakig benne volt ebben a hibában...megértetni sem próbálja...hallgat..ahogy írták fenn...

2015. máj. 3. 12:33
 16/43 anonim ***** válasza:

off [12 Pelgrim. "hitrege, nem valós történet." -hanem az igazság "Az igazt mondd, ne csak a valódit"

Tudatállapot szerint folytatom a megkezdett mondatod: "A bűnbeesés története a fejlődésnek azt a szakaszát ábrázolja, mikor az ember"... a tiszta élő isteni tudatállapotot (principiálisan 1, az „Egy” Isten egyik principiális neve)

felváltja: duális,(principiálisan 2) tükrözött tudatállapotra.

Ahol MÁR van jó és rossz, igen és nem, fehér és fekete, sértő és sértett. A sértettség megszűnésével a kettősség is megszűnik, kioltódik]

2015. máj. 3. 12:35
 17/43 anonim ***** válasza:
Az Jahve..nem pedig a Jóisten.
2015. máj. 3. 12:38
 18/43 anonim ***** válasza:

"nem bántasz senkit,így nem is kell megbocsátani sem!"

-ez szép, és alapvető, de magadat bántod a keserűséggel, a fent említett lánccal.

"hallgat" - A teremtő Atyaisten hallgat, igen. Majd megoldotta, egy frappáns megdönthetetlen kinyilatkoztatással: megtestesült. Emberré lett.

[link]

Igen, Jézus Krisztus az Isten Szava.

2015. máj. 3. 12:41
 19/43 A kérdező kommentje:

És azzal hogy Jézus meghalt..megszűnt a nyomor itt a földön,és az igazság?

Helyreállt a béke?

És mi van azzal,hogy szabad akarattal meg sem kérdeztek akarokeidejönni,vagy mi is az én szemléletem...itt mindenki legalább annyit szenved mint amennyit Jézus..ha egyáltalán nem mese mint minden...mégis ő lesz mindenek a feje...mivel több ő mint bárki akit Isten kitalált...vagy az Isten is csak megkülönböztet..szimpátia világ..ahol egyenlôség,és egyenérték sosem lesz...ez az igazsàg?Nyeljük le..ha nem tetszik le is út fel is út??Baromsàg!

2015. máj. 3. 12:57
 20/43 anonim ***** válasza:

jaj, kérdező,20-tól összeugrott a 'zagyam', megyek kibogozni. Ne mindent egyszerre. (meg vagyok sértődve:D:D)

"És azzal hogy Jézus meghalt..megszűnt a nyomor itt a földön,és az igazság? Helyreállt a béke? "

Nem, kedves kérdezőnk. Azzal a botrányos ténnyel jött el az út, az igazság, a béke lehetősége, hogy inkarnálódott a Logosz, tanított (!) és a keresztre gyalázatosan felfeszítők ellenére EZT LEÍRTÁK - ezek az evangéliumok, amit olvasni lehet. - LEHETŐSÉGE (ezt még nagyobb betűvel kéne írni, csak itt nem lehet ez egy lehetőség potencialitás, amit meg lehet valósítani -

r e a l i z á l n i

lehet.

2015. máj. 3. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!