Keresztények, mit éreznétek, ha kiderülne, hogy Jézus nem halt meg?
"Ez tipikusan annak az esete, amikor a helyes irányba mutató ujjat nézik és csodálják, ahelyett, hogy abba az irányba néznének, amerre mutat."#33kérdező
Igen, ez a zenbuddhista példázat jól kifejezi, amikor a hívőt támadják, tudatlannak, birkának sértegetik, alázzák (=az ujj) és közben a tanítás: egymás és a természet megértése, részvétteljes segítése a világ világossága felé, a feltétel nélküli szeretet és megbocsájtás (=a ragyogó Hold, vagy még inkább a Holdnak ragyogása) sárba van tiporva - a hívőkkel együtt.
nekem mind egy mit mondanak hogy istent meg cáfolják.
mert én tudom hogy van,és soha nem tagadom meg.
de Jézus is mondta egyszer,
ki engem meg tagad,aszt majd én is meg tagadom atyám előtt.
és aszt is ,hogy boldogok azok akiket miattam aláznak,
meg vetnek, vagy üldözötté válnak.
de mind egy aki nem hisz benne annak úgy is csak süket
fülekre talál Jézus szavai és annak a jelentései.
de eszt most nem meg bántásból mondom:!
azokat az embereket sajnálom,mert nem látják s nem érzik
Jézus szeretetét,s az ö csodálatos ajándékát,
a megváltást a szeretetet,hogy az emberek tiszteljék,
s becsüljék egymást.és lehetőséget hogy be léphessünk,
az ö országába hol nincs kin se szenvedés.
és ezért az ö iszonyatos szenvedésével s halálával fizettet.melyet sokan semmibe vesznek.SAJNOS!
de előbb vagy utóbb mind annyian felelnünk kel előtte.
Azon kívül, hogy szemmel láthatóan fáj neked az igazság, nem értelek. Tisztában vagy azzal, hogy mit beszélsz, vagy csak írsz, mert ilyen kényszered van?
"35 borítékoltam a sekélyes választ, tudtam, hogy ennek örülsz, hogy a keresztényeket ölik, üldözik, alázzák."
Már ne haragudj, de normális vagy? Honnan vetted, hogy örülök annak, ha bárkit ölnek, vagy üldöznek? De ne legyünk már álszentek! A kereszténység nevében bőven voltak olyan elkövetett bűnök, amelyeknek a tagadása is ugyanakkora bűn. Tehát mielőtt számonkérsz, magad is vess számot! Mert így (lenne) korrekt.
"A "pedofil botrányod" pedig freudi elszólás, elég aljas lehet az, aki örül más ember halálának - még akkor is, ha az történetesen keresztény."
Érzésem szerint sem a Freud-i elszólás jelentésével, sem a pedofília jelentésével nem vagy tisztában. Ennek a válaszodnak ugyanis semmi értelme nincs. Vannak pedofil katolikus papok? Vannak bizony. Botrány volt belőle? Nem is kicsi. Akkor miről is beszélünk?
"Nem baj, itt vannak még azok, akik a kegyetlen kommunista eszmék embertelen vallásüldözéseire emlékeznek, ez közelebb van, jobban fáj, mint az a másfél boszorkány, akit te siratsz." Egyetlen ártatlan áldozat is pont eggyel több a megengedhetőnél. De sajnos nem ennyi emberről beszélünk.
"Nem kérek felsorolást, mert minden egyes felemlegetésnél tízzel beszorozzátok a bűnöket. Nem érdekel."
Ja, hát így könnyű. A tagadás és az igazság elől menekülés egy kényelmes forma, én ezt elhiszem. De ha ezzel nem tudsz számot vetni, akkor ne emlegesd fel mások bűneit sem!
"Továbbiakban a kérdéssel értelmesen foglalkozz, vagy takarodj a vallás topikból."
Pont ugyanerre akartalak kérni én is.
És az egyházaz gyűjtésre adakozz, a kárpátaljai szegény elgyötörteknek.
Egyháznak pedig egy büdös vasat sem adok, nem pénzelek papokat.
Hű, micsoda hatalmas bulvárhír, el lett ütve egy betű, azt a mindenit!
Sajnálom, hogy ennyire fanatizált téged a vallás, hogy a nyilvánvaló bűneitekkel is képtelen vagy szembenézni. De ezért ne másokat hibáztass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!