Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehovák semmilyen ünnepet...

A Jehovák semmilyen ünnepet nem tartanak, semmilyen alkalomról nem emlékeznek meg?

Figyelt kérdés

Az igaz,hogy mindennap egyformán kell a másikat szeretni,de ha mindennap ugyan olyan az unalmas egy idő után.Ha nincs alkalom akkor van valami amire vár és aminek örülhet.

Pl:Általában az emberek már hónapokkal előtte készülnek a karácsonyra,a gyerekek nagyon várják a születésnapjukat.A Jehováknak van hasonló valami?

2015. ápr. 29. 19:37
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
14%

Vidiripi

8. válaszoló!

Tisztában vagy az ennek a weboldalnak a szabályzatával?

Mert az ugyan is nem engedélyezi:

"(a) trágár kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni;"

http://www.gyakorikerdesek.hu/felhasznaloi_szabalyzat

Megértem hogy ki vagy akadva és hogy nem kedveled őket. De ez még nem ok arra hogy alpári stílusban írj.

"Egy ember születésénél nem lehet semmi sem jelentősebb!"

De igen van egy dolog ami sokkal nagyobb jelentőséggel bír. Ez pedig az amikor meghal egy szeretted. S sajnos sokkal jelentőségteljesebb mint a születés.

Vajon rájössz e hogy miért?

"Szégyellem az emberiséget, hogy tele van ilyenekkel, mint ti vagytok, és még büszkék is vagytok rá..hát legyetek is büszkék van mire!! Hogy nem ég ilyenkor a pofátokról a bőr"

Szerintem meg egy kicsit elgondolkodhatnál. Mert nagyon szűk látókörű vagy ha csak ennyit látsz a világból.

Inkább azért kellene szégyenled magad mert a világ olyanokkal van tele akik gyerekeket molesztálnak. S a legszörnyűbb az hogy ez legtöbbször családon belül történik. Sőt vér szerinti családtag követi el. De sajnos az emberiség tele van gyilkosokkal is. Tömeggyilkos sorozatgyilkos stb. S tragikus tény az is hogy katonák parancsra nőket és gyerekeket ölnek.

Ez miatt nem szégyenkedsz?

Vagy az is szégyen hogy a "pénz vallású" bankárok a nagyobb profitért képesek bedőlni hagyni az egész világot csak azért hogy még gazdagabbak legyenek. S ezzel rengeteg embert a nyomorba dönteni. Vagy épp a szerencsétlen öngyilkosságot követ el.

Vagy ugyan ez igaz lehet egy vállalatra is. Hogy iszonyatos környezet szennyezést képes hagyni megtörténni csak mert spórol a biztonsági előírásokon. A profit kedvéért.

A teljesség igénye nélkül itt be is fejezem de lehetne még folytatni.

Én nem tartozom Jehova tanúi szervezetéhez!

Viszont azt visszautasítom hogy a keresztény hívők buták lennének. Mert sok tanár, mérnök, orvos, illetve mesterember található közöttük. Természetesen vannak egyszerűbb személyek is. Hogy képtelenek lennének beismerni a hibájukat ez meg alapjában véve iszonyatosan nagy tévedés. Ugyan is ebben a témában te vagy a buta ha még azt sem tudod hogy ez egy alapfeltétel a kereszténységben. Az hogy elismerjük és bevalljuk a hibákat amiket elkövettünk.

Hogy nem normális?

Még is akkor mi a normális a mai világban? Az normális hogy gürizel mint az állat és még sem tudsz boldogulni? S kell a másod állás meg a fusi meló stb. Ez a normális? Az normális hogy annyi időt töltesz munkával hogy a családra nem jut időd? S még így is nehéz eltartani őket. Vagy hogy tisztességesen dolgozol nem verve át senkit, nem lopsz. Hogy abból akarsz megélni amiért meg is dolgoztál. Talán ez a nem normális vagy mi? Hogy átadod a helyed az idősebbnek vagy megfogod az ajtót a mindkét kezében cipekedő embernek hogy ne kelljen még azzal is neki bajlódnia?

De megismételném, mert félek hogy elkerülné figyelmedet. Én NEM vagyok Jehova tanúja!

De hívő ember vagyok.

2015. ápr. 29. 23:48
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

Van lehetőség bejelenteni a válaszomat, és ha nekik sem tetszik, akkor törölni fogják.

Szóval ha a vallásosokat szapulom, akkor egyúttal fel kell sorolnom az összes olyan dolgot, ami miatt szégyenkezek?

Ja, hát nem kell, mert elsősorban minden baj a vallásból adódik, sőt konkrétabban azon emberek nagy részéből, akik ezeket a csoportokat alkotják. Mert ahogy a vallás felől képtelenek gondolkodni (leegyszerűsítem: buták, mint a cipőm talpa), úgy semmilyen más felelősségteljes esetben nem tudnak érdembeli döntést hozni.

Ezzel van itt nekem bajom, hogy nem is tudnak gondolkozni. Engem nem érdekelne kinek milyen vallása van, meg mikre jár el ide-oda, de ezt a való életben ne alkalmazza, mert a vallás nem egyenlő a valósággal!

Ők élnek a szép kis világukban, a döntéseikkel meg tönkreteszik a körülöttük élők életét. Tisztelet azoknak a vallásoknak (pl. buddhizmus), amik valóban hasznos dolgokat is csinálnak, és képesek reálisan látni az őket körülvevő világot.

A keresztények pl mit csinálnak? A legalja az egész...bármit megtehetnek, hazudnak, csalnak, lopnak, és nem érzik át a súlyát, mert meggyónják, és el van intézve minden. Tisztességtelen az összes.

Elég csak belegondolni, hogy miből alakult ki a vallás: a hazugságból. Mire épül a biblia? Mesére -> hazugságra.

Szóval nekem nem kell feleslegesen papolni, hogy milyen jók a vallások. Láttam én már öngyilkos vallásost, aki azért lett öngyilkos, mert a szülei erőteljes vallásossága miatt befolyásolták szegény embert, aki képtelen volt ebből a szarságból kimászni. Ezzel egy értelmes embert vesztett el a társadalom, szóval ha a halál számotokra olyan nagy dolgot jelent, akkor gondolkozzatok el ezen.

Nem is tudom miért említetted meg egyáltalán a halált. Én a házassági évfordulóra akadtam ki. Arra a jelentéktelen semmire, amit olyan nagyon istenítetek.

Az a baj, hogy kár ezen vitatkozni is, mert az épeszű ember sose fogja meggyőzni a buta embert, mert a buta embernek elvei vannak, az épeszű meg gondolkodik.

Tehát mielőtt bármibe is nagyon belemennél, én a helyedben elgondolkoznék azon, amit írtál.

2015. ápr. 30. 07:49
 13/34 anonim ***** válasza:
Az meg amiket a válaszod végén felsoroltál, segítek, UDVARIASSÁG-nak, vagy ETIKETT-nek hívják. Nem vallásnak.
2015. ápr. 30. 07:51
 14/34 anonim ***** válasza:
45%

hogy unalmas?

Miért lenne az életünk unalmas?

Leírom neked, hogy ment nálunk végbe a szabadság ideje, amikor a többiek körülöttünk a karácsonyra készültek.

A koleganöim sokszor mondták nekem a munkába, hogy írígylik tölem, hogy nem kell részt vennem abban az örült hajszában, amit ök csináltak :D Komolyan, mondták is hogy nekik MUSZÁLY :D

Nos ugye szabadnapok vannak a munkahelyen is az iskolában is. Sok barátunk van és volt is. Sokszor megbeszéltünk más családokkal kirándulásokat.

Kibéreltük a korcsolya termet, fiatalok idösek, gyerekek mind aki tudott a jégen volt. Elképzelheted hogy jó kedv volt.

Színházba is jártunk. Hidd el hogy felejthetetlen élmények, amire ma is szívesen emlékszünk vissza, bár a fiam már felnött ember lett azóta.

Azt mondta, hogy ö is úgy akarja nevelni a gyermekeit, ahogyan mi neveltük öt.

Sokszor összejövünk a barátainkkal és másszuk a hegyeket. Sokszor karácsonykor is nyitva vannak egyes vendéglök, barátankkal elmegyünk, vagy egymáshoz látogatóba, de én személy szerint meg a gyerekek is jobban szeretjük a csoportos közös kirándulásokat.

Kedves kérdezö mi NEM vagyunk Jehovák. Jehova egy van, Ö a legfelségesebb Isten, a Teremtö.

Mi a gyermekeknek bármikor veszünk ajándékot, nincs naphoz kötve.

Tudod én is Tanú családban nöttem fel, és ha hiszed ha nem már idegesített a szomszédaink szövege, a karácsonnyal meg a jézuskával, meg a születésnapokkal...

Nem tudták felfogni, hogy az nekünk tényleg NEM hiányzott...

Például a gyermekeink már hónapokkal elöbb örülnek a nyári szabadságnak, a tengernek, a hegyeknek....ki hová mehet. De nem muszály a drága kirándulás, elég a gyerköcökkel az erdöben barangolni és foglalkozni velük.

Mi a kicsiknek megigértük, hogy indián sátort fogunk felállítani... a korukhoz képest sok mindent lehet. Ezek az élmények aztán végigkísérik az embert egész életében

2015. ápr. 30. 07:53
 15/34 anonim ***** válasza:
18%

szia

miért unalmas?

Minden nap lehet örülni valaminek, s ha Ádám nem vétkezik az emberek életében ismeretlen lenne a Fogalom:

Születésnap

Isten ajándéka a születés az embereknek, hogy legyenek utódjaik.

Ezért Istennek hálásak lehetünk, hogy ilyen élettel ajándékozott meg,

s azzal, hogy megszülettem, még nem tudni milyen ember leszek.

ahogy az egyik válaszoló megnyilvánult az irásában, látható hogy milyen ember.

Kérdés, hogy a Teremtő örül e az ilyen embernek?

Nem hiszem, és akkor a születését felmagasztalni ugyan miért is lenne fontos?

Jézus sem ünnepelte sőt nem is gondolta, hogy ez lényeges az életben. mert az élet nem ettől lesz emberibb vagy Isten előtt helyeselt élet.

2015. ápr. 30. 08:16
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit, hogy a születésnap az ember felmgasztalására szolgál,

S a legtöbben akik ezt ünneplik, nem is élnek Isten szerint elvárt keresztény életet

Az Isten a második vagy talán az utolsó helyre kerül, akinek az életért hálásak lehetünk.

Ugyan mit old meg a születésnap?

amikor vége az élet a jelenlegi gyötrelmeivel folytatódik, mi öröm van ebben?

2015. ápr. 30. 08:22
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

A 8-as válaszoló, annak ellenére, hogy ünnepli ezeket a napokat, az irásaiból látható, hogy egy cseppet sem boldog, pedig szabadon tehet mindent nem él keresztény életet.

Nincsenek korlátai, és még is a válaszaiból csak úgy süt a harag a békétlenség,

Mi nem veszünk részt ilyenekben, de boldogok vagyunk egységesek és nem haragszunk másokra hogy ünnepelnek, mi ezek nélkül is boldogok vagyunk élvezzük az élet minden szép pillanatát, és tiszta a lelkiismeretünk, és nem töltjük meg az elménket romboló befolyású dolgokkal, és trágár szavakkal

Most akkor melyikünknek jobb?

2015. ápr. 30. 08:27
 18/34 Mulder614 ***** válasza:
csak Jézusnak a haláláról emlékeznek meg.
2015. ápr. 30. 10:11
 19/34 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Van lehetőség bejelenteni a válaszomat, és ha nekik sem tetszik, akkor törölni fogják."

Igen ez így van. De én nem tettem ezt meg.

"Ja, hát nem kell, mert elsősorban minden baj a vallásból adódik,..."

Na ne! Komolyan? S te ebben hiszel? Mert én nem. Azt elhiszem hogy vannak bajok amelyek a vallásból adódnak na de hogy minden baj abból adódna azt nem. Gondolj azokra az országokra ahol nincs vallás szabadság. Mondjuk Észak-Korea. Ott is a vallás miatt van baj?

Ugye tudod hogy ezt rajtad kívül nem sok ember fogja bevenni. :)))

"Mert ahogy a vallás felől képtelenek gondolkodni (leegyszerűsítem: buták, mint a cipőm talpa), úgy semmilyen más felelősségteljes esetben nem tudnak érdembeli döntést hozni."

Kérlek példában fejtsd ki hogy mire is gondolsz!

Mit értesz az alatt hogy: "semmilyen más felelősségteljes esetben nem tudnak érdembeli döntést hozni."

A te elképzelésed szerint milyen az a "más" és milyen az a "felelősségteljes" döntés?

Nekem inkább bonyolítsd meg és írd le hogy miért is buták. S konkrétan kikre is gondolsz.

Mert engem érdekel. Az ilyen dolgok meg főleg.

"...de ezt a való életben ne alkalmazza, mert a vallás nem egyenlő a valósággal!"

De igen is alkalmazza azt a való életben. Az alapdolgokat meg pláne hogy alkalmazza a való életben. Írok egy példát is.

Ne lopj!

Tudod én nagyon örülök neki ha nem lopják el semmimet. S nem örülök amikor ellopnak tőlem valamit.

"Ők élnek a szép kis világukban, a döntéseikkel meg tönkreteszik a körülöttük élők életét."

Személyes tapasztalat? Te vagy a körülöttük élő? De mind kettőre van példa. Arra is hogy van aki épp Isten miatt hagyott fel pl. az alkoholizmussal vagy a droggal. Ugyan is ez a két dolog is rengetek embert tesz tönkre. A te életed az tökéletes vagy te magad az vagy. Te soha senkinek az életébe nem okoztál gondot?

"Tisztelet azoknak a vallásoknak (pl. buddhizmus), amik valóban hasznos dolgokat is csinálnak, és képesek reálisan látni az őket körülvevő világot."

Kinek mi a realitás! Ez egy viszonylagos dolog. Mert ami az egyiknek hasznos az a másiknak már nem biztos hogy az.

"A keresztények pl mit csinálnak? A legalja az egész...bármit megtehetnek, hazudnak, csalnak, lopnak, és nem érzik át a súlyát, mert meggyónják, és el van intézve minden. Tisztességtelen az összes."

Igen tény és való hogy ilyenek is vannak. Viszont mi a helyzet azokkal akik nem keresztények hanem egy másik vallás tagjai és ugyan ezeket teszik. vagy épp egyáltalán nem vallásosak. Akkor ők nem a legalja csak azért mert nem keresztények? Vagy hogy van ez? Persze lehet ez a véleményed de mi a magyarázata a dolognak. Bocs hogy ennyire bután gondolkodom de szeretném megérteni. Nézd el nekem sok hibám van ez is közéjük tartozik hogy nem fogadok el mindent akkor meg pláne nem ha nem is értem.

"Elég csak belegondolni, hogy miből alakult ki a vallás: a hazugságból. Mire épül a biblia? Mesére -> hazugságra."

Tudod mi a mese? A mese az hogy van rezsicsökkentés meg a devizahitelesek visszakapnak majd pénzt. Na ez a mese!

Természetesen te tarthatod mesének a feltámadást. De vannak akik hisznek benne. Mi ennek a hitnek az alapja? Az alapja a Biblia.

- Miért tartják sokan hitelesnek a Bibliát?

Nos ez egy olyan kérdés amire a válasz az hogy el kell olvasni a Bibliát. Mert ez nem úgy megy hogy ó én mindent elhiszek amit mondanak. Vizsgáljuk meg a dolgot. Miért tartják hitelesnek a Bibliát?

"Szóval nekem nem kell feleslegesen papolni, hogy milyen jók a vallások."

Azért arra felhívnám a figyelmedet hogy a Biblia és a vallások az két külön dolog és így is kellene kezelned. De jó lenne ha ezt megértenéd. De valahogy ebben nem tudok hinni.

"Láttam én már öngyilkos vallásost, aki azért lett öngyilkos, mert a szülei erőteljes vallásossága miatt befolyásolták szegény embert, aki képtelen volt ebből a szarságból kimászni."

S te mit tettél azért az emberét hogy segíts neki? Ne válaszolj nekem csak saját magadnak.

"Ezzel egy értelmes embert vesztett el a társadalom, szóval ha a halál számotokra olyan nagy dolgot jelent, akkor gondolkozzatok el ezen."

Tényleg ezt gondolod? Hogy a halál a hívő ember számára nagy dolgot jelent?

A nem hívő ember számára mit jelent a halál? Elmondod nekem? Kíváncsivá tettél.

De a kérdésre nem válaszoltál. Valószínűleg nem is tudod a választ.

Miért jelentőségteljesebb a halál mint a születés?

"Nem is tudom miért említetted meg egyáltalán a halált. Én a házassági évfordulóra akadtam ki. Arra a jelentéktelen semmire, amit olyan nagyon istenítetek."

Azért említettem meg a halált mert ezt írtad: "Egy ember születésénél nem lehet semmi sem jelentősebb!"

Oké akadj ki a házassági évfordulóra.

Ki isteníti olyan nagyon?

S ha annyira jelentéktelen akkor miért ünneplik meg oly sokan és képzeld el hogy nem csak a vallásosok. Na akkor hogy van ez?

"Az a baj, hogy kár ezen vitatkozni is, mert az épeszű ember sose fogja meggyőzni a buta embert, mert a buta embernek elvei vannak, az épeszű meg gondolkodik."

Aha látom mennyire gondolkodsz. Ha te ezt ennyire tudod akkor egyáltalán miért írtál választ ezen az oldalon a vallás kategóriában?

Na ezt soha nem értem. A vallásos emberek buták és nem lehet őket meggyőzni.

Ezt a nem vallásos emberek tudják hiszen ők gondolkodnak. S ennek ellenére még is csak vitába szálnak velük. Gondolom ezen soha nem gondolkodtál még el.

Tehát írj már valami konkrét dolgot is és lépj már komolyan a pályára ne a kispadról nézd a meccset! Tudod! Akkor gondolkodjunk!

"Az meg amiket a válaszod végén felsoroltál, segítek, UDVARIASSÁG-nak, vagy ETIKETT-nek hívják. Nem vallásnak."

Én is segítek neked.

Ott nem is annyira a vallásra kell gondolni hanem arra hogy mi a normális. Amit felsoroltam. Az meg nem udvariasság és nem is annyira etikett.

Hanem emberség!

Legalább is annak kellene lennie. De sajnos a mai világban már egyre ritkább. S még a vallás közelében sem járunk. Amúgy meg az intelligenciához sincs köze. Mert hiába végzet főiskolát vagy egyetemet. Köszöni mégsem tud amikor belép valahová. Ha már említetted az udvariasságot. Sajna ezt ott nem tanították meg az egyénnek vagy abban az intézményben biztos nem volt szokás az ilyesmi.

2015. máj. 1. 00:28
 20/34 anonim ***** válasza:

8. " Hogy nem ég ilyenkor a pofátokról a bőr -.- "

Olvasva a hozzászólásodat és a mélyen kúltúrált szavak használatát ezen jót nevettem :D

2015. máj. 2. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!