Keresztények! Ti hogy álltok a dinoszauruszokhoz?
Csodálkozom, hogy egy pap ilyent mond. Nem lehet, hogy csak viccelt? Mégis a biológiát kik tanították abban a katolikus iskolában? Ott nem került szóba az evolúció és a hit összeegyeztethetőségének kérdése? Miért nem a tanárodat kérdezted?
A katolikus egyház szóba áll az evolúció lehetőségével is, vagyis elfogadható, hogy a dinoszauruszok sok millió évvel ezelőtt kihalt őshüllők.
Szia!
A Biblia egyik értelmezése szerint a föld 6000 éves. Nincsenek őshüllők, ha az ős alatt millió éveket értesz. Számtalan írásos és leleti bizonyíték van, hogy a dinoszauruszok együtt éltek az emberrel, a Biblia is ezt támasztja alá. Mivel impozáns, hatalmas teremtmények voltak, az emberek vadásztak rájuk, így kipusztultak. Erről mesél a rengeteg sárkány legenda, a sárkányölők, stb...
Manapság is pusztulnak ki fajok az emberi vadászat miatt, főleg azokat célozzák, amik nagyok, impozánsak. Nem volt ez más korábban sem. Ha mostanság nem lennének szabályozva a vadászati jogok, nem lennének védett állatok, lehet már nem lenne a földön elefánt, tigris, oroszlán, orrszarvú és sorolhatnám.
"Számtalan írásos és leleti bizonyíték van, hogy a dinoszauruszok együtt éltek az emberrel"
Kérlek CSAK EGYET(!) linkelj már!
(hiteles forrásból, bizonyítékról beszélünk!)
mondjukmegy neves tudományos lap meg is teszi, vagy egy nívós egyetem weboldala
Szerinted ez miként működött, amikor a katolikus egyház volt egyenlő a tudománnyal a középkorban? Az általánosan elfogadott nézetek és tudományágak a valós tudomány képviselői voltak, vagy egy erőteljesen visszafogott tudomány képviselői?
A kérdés költői, amire ki akarok lyukadni, hogy mindig az aktuális tudóstársadalom határozza meg, hogy mit nevezünk tudománynak. Azoknak, akik ebben és ebből élnek nem érdekük alapjaiban megrengetni ezeket az alapokat, mint anno a katolikus egyháznak sem volt.
Tehát, foggal körömmel fognak minden olyan felfedezés ellen harcolni, ami teljesen felforgatna komoly kutatási vonalakat és ezáltal esetlegesen elvenné a megélhetésüket.
Igenám, de ezt az érvelést mindig bárki előhúzhatja, mint egyfajta összeesküvéselméletet.
Mi a megoldás?
Hagyni a tekintélytiszteletű vizsgálódást és elkezdeni személyesen utánajárni a dolgoknak és önálló gondolatokat kifejleszteni.
Mi a teendő, ha nincs meg a lehetőséged arra, hogy elutazz xy helyre, ahol található az a lelet, ahol több száz fa nő keresztül több különböző földtani rétegen is? Akkor legyen meg benned az alázat, hogy kijelented: egyik ezt állítja, a másik azt. Nem tudom mi az igazság, de én ezt és ezt gondolom.
Ez az objektív hozzáállás, nem pedig az a magas lóról idiótázás, ami a kedves agresszív ateistákat főként jellemzi.
Tudom, hogy erre megint egy lefigymáló, vagy idiótának néző, de semmiképpen sem objektív, értelmes érveket tartalmazó választ fogok kapni, de semmi baj, már hozzászoktam. :)
"Mi a teendő, ha nincs meg a lehetőséged arra, hogy elutazz xy helyre, ahol található az a lelet, ahol több száz fa nő keresztül több különböző földtani rétegen is? Akkor legyen meg benned az alázat, hogy kijelented: egyik ezt állítja, a másik azt. Nem tudom mi az igazság, de én ezt és ezt gondolom."
Egyrész nem mondasz hülyeséget, főleg az alázat szempontjából. Az mindenkinek erényévé válna hittől függetlenül.
Másrészt, modern tudományos módszertan. Ez igen fontos.
Meg hogy tudjuk a kutatók nem az ördögtől valók. És ők értik mit csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!