Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Ti hogy álltok...

Keresztények! Ti hogy álltok a dinoszauruszokhoz?

Figyelt kérdés
Úgy értem, őket minek tekintetitek? Én katolikus lánygimnáziumba jártam,de mikor megkérdeztem a nagyon kedves papot,azt mondta,hogy az ördög teremtményei!? Mi van? Akkor most az ördög is tud életet létrehozni vagy mi?Nem akarok semmiféle vallási vitát és semmi mást, csak kíváncsiság, hogy mégis akkor minek tekintetitek? Én nem vagyok vallásos egyáltalán, viszont régésznek készülök és felmerült bennem ez a kérdés, ennek a nagyszerű iskolának köszönhetően, amit nagyon nagyon szerettem...

2015. ápr. 27. 15:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
65%
2015. ápr. 27. 23:37
 12/31 anonim ***** válasza:
19%

Kijártál egy egyházi gimit, ahol ezek szerint nem sok minden ragadt rád.

Szavadat sem hiszem, de oké, tegyük fel, hogy volt egy tanárod aki valamire nem tudott válaszolni. Na dehogy négy évig senki, egyetlen tanárod sem?

És ez most csak úgy hirtelen, egy napsütéses májusi hétfő délután eszedbe jutott, mert nem volt fontosabb dolgod... Oké, persze így is lehet élni... :)))

2015. ápr. 27. 23:59
 13/31 anonim ***** válasza:
20%

Kedves kérdezö

a pap ha ismerte volna a Bibliát, akkor tudta volna, hogy a Sátán nem teremtette meg soha semmit.

Azt is tudná a kedves lelkész úr, hogy az ördög, vagyis a Sátán a teremtés ideje alatt még egy feddhetetlen teremtménye volt Istennek.

Isten nem teremtett ördögöt. Az Ezékiel könyve leírja, hogy egy tökéletes kérub volt, majd amikor Isten megteremtette az embert, és éppen ezt a kérubot állította az Édenbe azzal a feladattal, hogy "örizze az embert", azután keletkezett a szívében a vágy, hogy ne Isten, hanem ö uralkodjon az ember felett és feluszította ez embert a Teremtöje ellen.

....gonosz tette miatt lett elnevezve sátán, sárkány, ördög, kígyónak.

Jézus azt mondta róla, hogy a Sátán a hazugság atyja és embergyilkos.

------------

Nos most a dinókhoz.... ezeket is természetesen Isten teremtette. Valamilyen feladatuk volt, bár nem tudjuk megmondani milyen, mert ök még az ember teremtése elött lettek megalkotva.

Bizonyára, mikor betöltötték a feladatukat ezek a hatalmas szörnyek, kipusztultak és Isten folytatta a további teremtést.

Ugyanis békés otthont készített az embereknek, ahol az állatok és az emberek békességben élnek majd egymást mellett.

2015. ápr. 28. 07:11
 14/31 anonim ***** válasza:
30%

Kedves kérdezö, és az esetleges gúnyolódásokból ne csinálj problémát...egyesek így sportolnak

tudod adrenalin.....:D

2015. ápr. 28. 07:13
 15/31 anonim ***** válasza:

#13: Lelkész a protestánsoknál van (református, evangélikus).

Isten nem ördögnek teremtette Lucifert, de nyilván tudta, amikor megteremtette, hogy fel fog lázadni ellene (hiszen mindentudó), tehát ez is az Isteni Terv része volt, hogy elérhessük az üdvösséget (hiszen gonosz nélkül nem lenne jó sem, bűn nélkül nem lenne erény sem, minden erkölcsileg közömbös lenne, ahogy pl. egy filmben a gonosz nélkül a hős sem válhatna hőssé).

2015. ápr. 28. 09:09
 16/31 anonim ***** válasza:
41%

Kedves 59-es---

ha ez isteni terv lett volna, akkor ez egy végtelelen gonoszság és kegyetlenség, és igazságtalanság és jogtalanság lett volna.

Isten nem igazságtalan, nem gonosz.

Ez elég gyalázat Isten ellen és súlyos vád.

2015. ápr. 28. 12:45
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

ezért nagyon helytelen tanitás a predesztinácó.

Az emberek találták ki, nem Bibliai tanítás.

Az úton az autó nem azért üt el, mert ez eleve meghatározott lett volna, hanem azért mert figyelmetlen vagyok.

A terve Istennek nem az volt, hogy az ember meghaljon, hanem hogy éljen....és távolról sem az hogy itt él egy ideig aztán menjen a mennybe....

Ezt megmondta Jézus is a János 3:13-ban: hogy SENKI sem ment fel a mennybe...

A Biblia tanitása szerint a halottak a "seolban" és nem a mennyben vannak.

2015. ápr. 28. 12:51
 18/31 anonim ***** válasza:

# 15

Isten nem tudta előre, hogy az oltalmazó Kérub gonosszá válik. Miért nem tudta??? Mert szerette és megbízott benne, ezért nem tekintett a vele kapcsolatos jövőbe az alkotásakor. Ez őszinte bizalom volt, a szeretet jele!

2015. ápr. 28. 16:48
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak akik koncentráltak az eredeti kérdésre és arra válaszoltak! :)
2015. ápr. 28. 18:57
 20/31 anonim ***** válasza:

Isten tetteit, terveit és munkálkodásait hiba emberi fogalmakkal megpróbálni jellemezni és értelmezni (gonoszság, szeretet, bizalom, stb.) Ha ezt megpróbáljátok, akkor vagy oda juttok, hogy "gonoszságot" követett el Isten, vagy oda, hogy "hibázott", és ugye egyik se elfogadható keresztény szemmel. És szerintetek ha Isten nagyon haragszik Luciferre a ténykedései miatt, akkor miért engedi? Miért nem pöccinti ki az Univerzumból, hogy ne kísértgethessen itt minket, és teremt neki meg a többi fellázadt angyalnak egy párhuzamos káosz-univerzumot, ahol kedvükre csűrhetnek-csavarhatnak bármit bárhogyan, mert nincs mit elrontani rajta?

#15 voltam.

2015. ápr. 30. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!