Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az élet értelme?

KZitus kérdése:

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
Más szavakkal: „Miért vagyunk itt?” Vagy: „Van célja az életnek?” Érdekelne, ki hogyan látja.

2015. ápr. 20. 10:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Lájk! :)

2015. ápr. 20. 13:35
 12/31 anonim ***** válasza:

#9:

"örömöt találj dolgokban"

Pontosan, ennyi az egész. Hogy ezt ki miben találja meg, alkotásban vagy rombolásban, tudásban vagy hitben, önmegtartóztatásban vagy hedonizmusban, önmagában vagy másokban, az már mindenkinek a maga dolga. Egyetlen alapelvet kellene betartania mindenkinek: "Élni és élni hagyni". Amíg másoknak nem okozol semmiféle anyagi, erkölcsi, testi vagy lelki kárt, addig azt és úgy teszel, amit és ahogy jónak látod, hogy örömet találj az életedben, és boldognak érezd magad.

Szerintem.

2015. ápr. 20. 13:55
 13/31 anonim ***** válasza:

Nem akarok úgy meghalni, hogy visszagondolva sorra megbánjam mit nem tettem meg, pedig "mekkora buli lett volna". Élni vagyok itt, és ebben nem alkuszom. :)

-------------

Hát ez jó Dowd....de ha már meghalsz, akkor hogyan tudsz visszagondolni, hogy mit nem csináltál meg? :D

2015. ápr. 20. 16:24
 14/31 anonim ***** válasza:
vittek már be úgy a műtőbe, hogy vagy-vagy. volt időn gondolkodni ezeken :)
2015. ápr. 20. 17:40
 15/31 anonim ***** válasza:
Hogy értelmet adj neki.
2015. ápr. 20. 17:49
 16/31 anonim ***** válasza:
19%

Dowd, én is átéltem mi az hirtelen munka közben teljesen egészségesen eszméletlenné válni....

Ha nem segítenek rajtam a jó emberek, akkor már nem tudok semmit sem. Nem volt idöm még arra sem, hogy elgondolkodjak.

Értékelem az életet, semmi halálközeli élményem nem volt. Csalás az egész, amit egyesek állítanak.

Szerintem az élet értelme nem csak az, hogy megszülessünk, felnövünk, új nemzedéket hozunk létre és megöregszünk, meghalunk.......és újra ugyanaz.

Nem vagyunk állatok......ez az állat sorsa.

2015. ápr. 20. 19:50
 17/31 pelgrim ***** válasza:
A bibliai "Legyen ...!" parancsnak való engedelmesség.
2015. ápr. 20. 20:09
 18/31 anonim ***** válasza:
ezért kell kiélvezni gkarty. megélni, nem csak leélni
2015. ápr. 20. 20:17
 19/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtáttok a véleményeteket. Menyire sokféle! Talán minden embernek más az élet értelme, célja, oka:-)

De mi leheóetett Isten célja, amikor megteremtette az embert, és idehelyezte a gyönyörű bolygónkra?

Nem tűnik ésszerünek, hogy néhány évtizedért.... hiszen Ádám több mint 900 évet élt!

2015. ápr. 20. 20:28
 20/31 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ez a kérdés azt sugallja, mintha az élet önmagában nem lenne értelem is egyben és külön értelmet kell keresni az élethez. Az értelem és az élet nem két külön dolog. Nem kell az életet értelemmel feltölteni, mert az élet eleve értelem.

2015. ápr. 20. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!