Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az élet értelme?

ERA REBEKA kérdése:

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
2014. okt. 22. 16:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

42... ("galaxis utikalauz stopposoknak" után)

Amúgy:

[link]

Tehát az életnek nincs értelme.. Hacsaknem az, hogy úgy éld az életet, hogy minnél többet nevess, és boldog légy.

2014. okt. 22. 16:52
 2/16 Ozmium42 ***** válasza:
Nem az az értelme, hogy legyen értelme.
2014. okt. 22. 17:12
 3/16 anonim ***** válasza:
Függetlenül attól, hogy van-e vagy nincs neki, nem ajnálom, hogy rosszul töltsd el. Vége lesz, de minek elsietni?
2014. okt. 22. 17:20
 4/16 piriiiiii ***** válasza:
Hajaj...
2014. okt. 22. 18:28
 5/16 anonim ***** válasza:
Meg kell találni. A kereséshez amúgy van választék bőven. Legyen ez egy motiváció!
2014. okt. 22. 18:38
 6/16 anonim ***** válasza:

Az életnek nincsen "értelme". Az élet válasz önmagára!

a tartalmas életnek pedig, hogy "legyen sok szép képed!"

(ha eljön joe black! ennél jobb lényeget még nem hallottam erre a kérdésre)

2014. okt. 22. 18:43
 7/16 anonim ***** válasza:
2014. okt. 22. 19:14
 8/16 megfelelő ***** válasza:
Mindenkinek más.
2014. okt. 22. 19:32
 9/16 anonim ***** válasza:
Megismerni önmagunkat, aztán megismerni Istent. Az önvaló megértése ott kezdődik, hogy megértjük a Védák egyik fő mondanivalóját: aham brahmasmi (én lélek vagyok). Ezt nem csak hinned kell, hanem tudnod is! Amikor megtisztítjuk szívünket a sok szennyeződéstől ezt megtapasztaljuk. Hogy mik ezek a szennyeződések? Kéj(az anyagi vágyak folytonos hajszolása), irigység, düh, mohóság. Valamint meg kell tanulnunk uralkodni az ingatag és csapongó elménken, kielégíthetetlen érzékeinken.
2014. okt. 23. 07:54
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia Kedves ERA REBEKA.

Sokszor feltettem már én is magamnak ezt a kérdést, és a Biliában megtaláltam rá a választ. Jézus példája volt az, ami a leginkább segített megtalálni a választ. Mert Jézust a földön léte során nem kerülték el a gondok, mégis igazán értelmes volt az élete. Azt mondta, hogy csak is Isten munkája ad neki erőt. Ez adott értelmet az életének. Jézus életét tanulmányozva az ember rádöbben arra, hogy mennyire bölcs dolog is megfogadni a tanácsait, és szorosan követni a nyomdokait. De persze, ahhoz, hogy igazán értelmes legyen az életünk, azt is tudnunk kell, hogy mit hoz a jövő. Hisz mennyire lehet értelmes az életünk, ha arra gondolunk, hogy ma megszületünk, megöregszünk és meghalunk. Sajnos ezzel most még mindannyiunknak számolnunk kell. De nem lesz mindig így. Isten azt ígéri, hogy hamarosan egy igazságos újvilágot hoz el, ahol a hűséges emberek boldogan élhetnek, örökké. Jelenések 21:3,4. Mivel nagyon is hiszek ebben az ígéretben, mindig vígaszt meritek belőle, ha nehézségeim támadnak, és tudom azt, hogy Isten figyelmét semmi nem kerüli el. Akkor lesz csak igazán értelmes az életünk, ezért megéri Istennek tetszően élni már most, mely tiszta szívből fakad, és örömet ad. Nekem dióhélyban, ez segített megtalálni.

2014. okt. 24. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!