Vajon az akkori világban, az őt halgató embereknek szélsőségesnek tünt Noé?
Nem! De attól, hogy valaki magára marad a nézeteivel, még nem lesz igaza. Nekem sincs igazam önmagamban, csak akkor van igazam, ha ezt Isten megerősíti.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Ez két teljesen különböző kérdés, amelynek semmi köze egymáshoz. Egyfajta hamis logikai következtetést sejtet, de könnyű átlátni a tévedését.
1. Noé "szélsőséges" volt, ha ezt a szót szeretnéd használni. Ha nem lett volna az, valószínűleg többen hallgatnak rá.
2. Nem tudom, mi az, hogy egy vallás hazudik. Szerintem azt egy ember tudja tenni. Kérdés még, hogy egyáltalán van-e igaz vallás. Ha van igazság, annak igazsága független attól, hogy az emrbek mit tartanak róla. A hangsúlya a "független"-en van, vagyis fordított arányosságról sincs szó.
Mert ha igaz volna, hogy ami szélsőséges, az nem igaz, akkor mindig demokratikus módon döntenék el az emberek, mi az igazság. A demokratikus persze nem azt jelenti, hogy mindenki számára jó, ahnem azt, hogy a többség számára. Ugyanis nincs olyan, hogy valamiben minden ember megegyezzen.
A fordítottját feltételeznénk, akkor a lehető legszélsőségesebb vallást kellene igaznak tartanunk,. Ha valami még igazabbat szeretnénk, akkor csak kitalálnák valamit, ami még annál is szélsőségesebb. Persze megint kérdést, hogy kinek volna az...
Az lehet, hogy több bibliai figurát lenéztek, furcsának, szélsőségesnek tartottak alaptalanul.
De ettől ez még nem érv amellett, hogy minden ma szektának tartott szektát alaptalanul tartanak szektának.
Nézzétek meg:
Az egyetlenében, aki képes volt özönvizet csinálni. Az pedig Ábrahám Izsák és Jákob Istene, illetve az, aki Jézus Krisztusban eljött erre a földre, hogy megváltsa a bűnbe esett és tőle elszakadt embert. De nem azt az Istent prédikálta, akit ma jehova tanui hirdetnek.
A Jézusba vetett hit reményt ad
Jézus nem egy vallásról "prédikált", hanem arról, hogy Isten elpusztítja a bűnös emberi civilizációt.
Kereszténység akkoriban természetesen nem létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!