Érdekelne néhány vélemény:Isten gondolatait tartalmazza a Biblia?
Zituskám, hányadszor teszed fel ezt a kérdést?
Azt tudod, hogy csak egyszer írhatod be a teljesítési naplódba?
A biblia emberi eredetét bizonyítja: önellentmondások, ugyanaz a történet többször különbözően leírva (evangéliumok), tudományos tévedések, egy adott kor és társadalom normarendszerének tükröződése az egyetemes erkölcsökön túl.
Okfejtésem: Nincsenek "isteni gondolatok", mert min gondolkodna az, aki mindent tud, továbbá aki mindenható, annak nincs szüksége emberi segítségre és közreműködésre az akarata keresztülvitelére. Szerintem "Isten akaratának" jele pl. a természet törvényei. Gravitáció. _Nem _ tudod _ megszegni! Nem tudod kijátszani. És tökéletesen működik, sohasem téved, sohasem pontatlan. Na így néz ki szerintem, amikor a Mindenható elrendel valamit. Nem kell hozzá se szent könyv, se pap, se gyóntató (atyám, elmulasztottam leesni, mikor kiugrottam az ablakon).
Kedves első!
Ne érezd magad kényszerhelyzetben :-)
Kedves hármas:
Szomorú tapasztalatod(tapasztalataid) még nem igazolja a véleményed. Inkább a személyes meglátásodnak tulajdonítom.
De köszönöm, hogy elmondtad a véleményedet:-)
Hármas válaszoló vagyok. Félreértettél, ha azt hiszed, hogy világfájdalmamban írtam azt, amit. Csodálatosnak tartom az univerzumot és a természetet, amiben élünk (még ha nem is minden móka és kacagás) és boldog vagyok. Nem valami csalódás miatt nem hiszek Istenben, egyszerűen nincs szükségem istenhitre a boldog és kiegyensúlyozott élethez.
A negyedik válaszolóval pedig teljes mértékben egyetértek. Neki miért nem válaszoltál? :)
8-as
"Neki miért nem válaszoltál? " Mert nem értek vele egyet. De attól még természetesen lehet tőlem eltérő véleménye:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!