Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateizmus tényleg egy...

Az ateizmus tényleg egy ördögi találmány?

Figyelt kérdés
Ami segíthetné az embereket, hogy fejlődjenek gondolkodásban és szeretetben (pld. Jézus), azt az ateisták tagadják.

2015. ápr. 14. 12:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Pedig ha Isten a lét egésze és én létezem, akkor Isten bennem is kell, hogy legyen és én Istenben kell, hogy legyek."

Ateistaként egyébként én éppen ezt nevezem Istennek (ha mindenáron keresnem kellene valahol), tehát maga a lét, a világegyetem, az emberi elme és lélek. De ez nem egy tudatos, alkotó valami, hanem egy olyan világ, amit meg kell ismernünk, értékelnünk kell azt, örülnünk kell tudni neki.

2015. ápr. 14. 20:08
 12/17 anonim ***** válasza:

"De hiszik, hogy fejlődhetnek a gondolkodásban, sőt, jobban, mint az istenhívők, mert a hit nem korlátozza őket."

Nem is annyira a hit korlátozna, hanem az egyházi dogmák és egyéb járulékos "infók". Például nehéz úgy vizsgálni a természeti jelenségeket, ha a tapasztalat ellentmondásba kerül a Bibliával. Nehéz például tanulni egy olyan helyen, ahol bizonyos kérdések tabunak számítanak, és a meglévő válaszokon kívül nem létezhet más. A kételkedés maga a tanulás és gondolkodás alapja. A kereszténység meg minden kételkedést ördöginek bélyegez. (Nem szó szerint, most direkt túloztam.)

2015. ápr. 14. 20:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha én kitalálok valamit, hogy a nagy Spagettiszörny maga a Szeretet és benne kell hinni, és aki nem teszi az a gonosszal van, az szerinted mennyire korrekt?
2015. máj. 15. 18:24
 14/17 anonim ***** válasza:

Volt olyan időszak, ami semmi másról nem szólt, mint a vallásról, Istenről, Jézusról.

Szinte az őskorba vetette vissza az emberiséget, tudatlan, műveletlen analfabétákat szült, a nagy vallási szereteben milliókat kínoztak, öltek meg brutális módon.

Középkor!

miről is beszélsz, kérdező?

Mióta SZERENCSÉRE az egyházak nem szólhatnak bele az államigazgatatásba, sokkal többet fejlődött, civilizálódott az emberiség, mint az azt megelőző évezredekben.

A te istened is csak egy a sok ezerből, amiket az emberi fantázia megalkotott.

mindezekhez csak egy történelemkönyvet kéne a kezedbe venni!

2015. dec. 27. 23:12
 15/17 anonim ***** válasza:

A vallás csak hitre támaszkodik, ráadásul a Biblia elég ellentmondásos és zavaros, szinte bárki bármit beleláthat. Ez nem valami pontos így. A vallás bigottá, szűk látókörűvé tesz, visszavet a fejlődésben.

Az ateizmus a tudásra támaszkodik, nem a hitre. Legalábbis a legtöbben. Igazolja az állításait.. 5+5=10 mindenhogy, minden körülmények közt, akármit is hiszel.

Ez az ateista, "lelketlen", gonosz, erkölcstelen dolog, iszonyat hülyeség. Gondolj bele: pont azért mert valaki nem hisz a halálon túli életben, ezért fogja jobban tisztelni az életet. Mások életét is. Ellentétben pl. a dzsihadistákkal, meg pár ostoba kereszténnyel, akik azt mondják, ha meghalunk, úgyis a mennybe jutunk.. Mint 1-2 éve egy fickó, aki kinyírta a családját, csakhogy a "mennybe" kerüljenek...

2015. dec. 28. 14:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Milliókat nem kínzott meg és ölt meg az inkvizíció a középkor folyamán. Ha te annyira a tudás, és nem a hit pártján állsz, akkor ezt erre is kellene vonatkoztatnod.
2015. dec. 28. 22:56
 17/17 anonim ***** válasza:

előttem szólónak (google első ttalálat)

[link]

" ezek a számok nem számítottak magasnak. A 13.-16. században csak a vallási perek áldozataimnak számát 2 millióra becsülik évente európa-szerte."

forrás:

Kínzások és kivégzések Magyarországon.

(Jövő Világ Alapítvány kiadó, 102 old. ISBN 963 860 36 8 2)

ha ebből csak 999999 igaz, már az elég az egyház "szeretetének" kinyilatkoztatásához.

2015. dec. 29. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!