Az ateizmus egy vallás, tehát aki ateista, annak az a vallása, hogy nem hisz istenben, vagy aki ateista az nem hisz istenben, azaz nincs vallása?
Ezt inkább a környezetemben élő ateistákon keresztüli tapasztalataim alapján tudom csak megválaszolni, de lehet, van aki másképp gondolja.
Szóval a második. Az ateista nem hisz Istenben, sőt tagadja a létezését, és nem híve semmilyen vallásnak.
Aztán persze lehet olyan, aki ateista, csak épp hisz valami másban.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..
és erre a kérdésemre tudnátok válaszolni ? :D
Ateista=Istentagadó, Ateizmus=Istentagadás.
Minden vallásban van/vannak isten/istenek!
...vagy van valaki, aki tud olyan vallást, mely nem rendelkezik istennel???
Nekem is van egy kérdésem, hogy a fogkérmre miért nincs ráírva, hogy mennyi benne a kalória?:(
Teljesen tanácstalan vagyok miatta...
Mindegy, hogy hány kalória van benne, csak gluténmentes legyen :D
És írják rá, hogy "A fogkrém elkészítésekor egyetlen állat sem sérült meg. Kivéve a Bélát, aki magára borított négy mázsa fogkrémet. Na, ő egy kretén állat volt."
A Kérdező nem mondd butaságot egyáltalán.
Az ókorban ugyanis az ateizmus valóban kapcsolatban volt a vallással, mivel nem ezt a szót, hogy "ateizmus" nem egzaktul a transzcendes tagadsára használták.
Egy konkrét példa:
A keresztények nem fogadták el a görög-római vallást, hanem Krisztust hirdették, éppen ezért a rómaiak ateizmussal vádolták őket, tehát az ő szemükben "ateisták" voltak.
2-nek:
"Helytelen válasz.. Az ateista csak a vallásokat veti el. Lehet hogy nem hisz Jézusban, Buddhában, vagy Shivában, de ettől függetlenül hihet egy Teremtőben, mindennél hatalmasabb erőben, mondjuk ami nincs a szájába rágva.."
- Ez nem igaz ebbe a formában ahogy leírtad.
"Az ateizmus az isten, istenek vagy más természetfeletti lények létezését elutasító eszmei irányzatok csoportja."/wiki/
- Szóval ateista nem lehet hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!