Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj az, ha ateista vagyok?

Miért baj az, ha ateista vagyok?

Figyelt kérdés
Sokan lenéznek emiatt, rosszabb embernek tartanak, de nem értem, hogy most ez miért bántja őket, hogy én másképp gondolkodom.

2014. okt. 21. 17:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
A vallás részben arról szól, hogy erkölcsi piedesztálról okádhassanak a többi emberre...
2014. okt. 21. 17:45
 2/14 anonim ***** válasza:
48%

Hát nem tudom, én még csak egyetemre járok, de nem nagyon tudja rólam senki se, hogy most ateista vagyok-e vagy hiszek-e, és én se nagyon tudom másokról, valahogy sohasem terelődtek ilyen vizekre a beszélgetéseim.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem kérkedsz vele, akkor honnan is tudná bárki, hogy te milyen nézettel is rendelkezel? A mai világban már semmi sincs a homlokára ragasztva az embereknek.

2014. okt. 21. 17:55
 3/14 anonim ***** válasza:
79%
Nem baj.
2014. okt. 21. 18:31
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

Egyrészt azért baj, mert kevesen vannak így, aztán a birka többség kibéget maga közül.

Másrészt meg azért baj, mert ha nem tudod - akkor miért vagy ateista?

Ateistának lenni akkor előnyös, ha tudatosan vagy az és gondolkodással jutottál erre.

2014. okt. 21. 19:49
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem azokkal van baj, akik lenézik a másik embert, szóval nekik is meg kell tanulniuk, hogy minden ember rossz.
2014. okt. 21. 20:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki azt hiszi, hogy az ő álláspontja a helyes. A vallás is tekinthető egyfajta álláspontnak, ha te keresztény, vagy zsidó vagy, akkor azt hiszed, hogy a te vallásod szabályai szerint helyes élni. Mivel több száz millió ember tyúkszemére lépsz rá azzal a két szóval, hogy "nincs Isten", így ne csodálkozz, az istenek a vallásokban olyanok, mint a töltelék a bejgliben, az alapja az egésznek, ha meg te alapjaiban sértesz meg valamit azzal okozod a legnagyobb kárt. Félreértés ne essék, nem akarok védeni senkit
2014. okt. 21. 20:15
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy ateista vagy. Az lenne a baj ha vallásos lennél, mert akkor azok közé tartoznál, akik lenézik és rosszabb embernek tartják azokat, akik nem olyanok, mint ők maguk. Ergo előítéletekkel teli, magadat felsőbbrendűnek és másoknál jobbnak tartó beképzelt valaki lennél, aki valójában semmiben sem különbözik másoktól.
2014. okt. 22. 00:49
 8/14 openyoureye ***** válasza:
0%

Sceptic, Sceptic, tudod az ateisták pont úgy lenézik a hívőket és birkáknak titulálják, szóval ez a megállapítás egyáltalán nem helytálló. Egyébként én még nem találkoztam olyannal, hogy ateistának szóltak volna be hívők, inkább téríthegnek, de nem lenézik az embert azért mert nem hisz. Úgy gondolják, hogy szegényke még nem érti, hogy Isten teremtette a világot és ha nem tér meg akkor a pokolra jut(persze ez csask szerintük van így). Aki pedig ateistának vallja magát, legalább tegyen már meg annyit, hogy el tudja mondani miért az és álljon ki magáért, ne itt picsogjon.

A kérdés nyilvánvaló provokáció, vagy csak egy önsajnálatba merülő emberke segélykiáltása, hogy vegye már észre valaki...

2014. okt. 22. 02:53
 9/14 anonim válasza:
88%
a zsidóság maga sem létezett, nemhogy a bibliájuk kamu. Zsidó régészek Sand,Finklstein, Sitchin stb nem talált egyetlen porszemet sem a zsidók nyomán, pedig még egy egyszerű tűzvész vagy csata nyoma is megmaradt volna nemhogy egy világbirodalom palotája. Akik ma zsidók lényegében galiciai ukránok, akik bőrszínén látszik hogy sosem járt délen egyetlen ősük sem. [link]
2014. okt. 22. 06:22
 10/14 Mulder614 ***** válasza:
44%

attól nem lesz rossz ember valaki hogy ateista. de mindenkinek meg kel legyenek a saját erkölcsi mércéje. a mai vallási vezetők legtöbbje semmibe veszi Istent és látod hol tart a világ.

A vallási vezetők sem jobbak pedig ők hisznek Istenben.

A lényeg hogy próbáld meg olvasni a bibliát és hátha megtalálod azt az Istent akit nagyon kevesen találtak meg. A főbb vallások legtöbbje nem az igaz Istent követi...

2014. okt. 22. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!