Miért baj az, ha ateista vagyok?
Hát nem tudom, én még csak egyetemre járok, de nem nagyon tudja rólam senki se, hogy most ateista vagyok-e vagy hiszek-e, és én se nagyon tudom másokról, valahogy sohasem terelődtek ilyen vizekre a beszélgetéseim.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem kérkedsz vele, akkor honnan is tudná bárki, hogy te milyen nézettel is rendelkezel? A mai világban már semmi sincs a homlokára ragasztva az embereknek.
Egyrészt azért baj, mert kevesen vannak így, aztán a birka többség kibéget maga közül.
Másrészt meg azért baj, mert ha nem tudod - akkor miért vagy ateista?
Ateistának lenni akkor előnyös, ha tudatosan vagy az és gondolkodással jutottál erre.
Sceptic, Sceptic, tudod az ateisták pont úgy lenézik a hívőket és birkáknak titulálják, szóval ez a megállapítás egyáltalán nem helytálló. Egyébként én még nem találkoztam olyannal, hogy ateistának szóltak volna be hívők, inkább téríthegnek, de nem lenézik az embert azért mert nem hisz. Úgy gondolják, hogy szegényke még nem érti, hogy Isten teremtette a világot és ha nem tér meg akkor a pokolra jut(persze ez csask szerintük van így). Aki pedig ateistának vallja magát, legalább tegyen már meg annyit, hogy el tudja mondani miért az és álljon ki magáért, ne itt picsogjon.
A kérdés nyilvánvaló provokáció, vagy csak egy önsajnálatba merülő emberke segélykiáltása, hogy vegye már észre valaki...
attól nem lesz rossz ember valaki hogy ateista. de mindenkinek meg kel legyenek a saját erkölcsi mércéje. a mai vallási vezetők legtöbbje semmibe veszi Istent és látod hol tart a világ.
A vallási vezetők sem jobbak pedig ők hisznek Istenben.
A lényeg hogy próbáld meg olvasni a bibliát és hátha megtalálod azt az Istent akit nagyon kevesen találtak meg. A főbb vallások legtöbbje nem az igaz Istent követi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!