Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj az, ha ateista vagyok?

Miért baj az, ha ateista vagyok?

Figyelt kérdés
Sokan lenéznek emiatt, rosszabb embernek tartanak, de nem értem, hogy most ez miért bántja őket, hogy én másképp gondolkodom.

2014. okt. 21. 17:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"a birka többség kibéget maga közül"

Vagy kipontoz maga közül. Lásd #4

2014. okt. 22. 12:44
 12/14 anonim ***** válasza:

Semmiképen nem baj ha ateista vagy, mindaddig amíg nem próbálod a te hited ráerőltetni vallásos személyekre vagy amíg nem járatsz le valakit csak azért, mert ő hisz Istenben. (Ez ugyanúgy igaz fordítva is.)

Hogy jó, tiszta erkölcsű legyél korántsem kell vallásosnak/Istenhívőnek lenned, úgy ahogy ahhoz sem, hogy tudd mi a jó, a helyes, és, hogy tudd mi a rossz.

2014. okt. 22. 18:47
 13/14 anonim ***** válasza:
76%

Az ateisták többségének nem hite van, és éppen ezért nem is erőlteti - hanem magyarázza.

Sajnos van olyan ember, aki egyszerűen képtelen különbséget tenni a kettő között, mivel egy kukkot nem ért a magyarázatból. Ő érezheti úgy, hogy valamit "erőltetnek".

Értelmes ateista ilyenkor lejjebb megy a szintben - ha már nincs tovább lefelé, akkor pedig inkább abbahagyja.

Sajnos utóbbi esetben a partnere úgy érzi, hogy ő győzött (hiszen tovább bírta).

2014. okt. 23. 12:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj. Én hívő vagyok és egyáltalán nem nézek le senkit, sem a gondolkodása, sem pedig a bőrszíne miatt.
2014. okt. 26. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!