Jobb a reinkarnáció hívőknek, mint a keresztényeknek?
Mennyivel jobb abban a tudatban meghalni, hogy újból meg fogsz születni, mint abban, hogy rosszul hittél vár rád a szenvedés túlvilágon.
Vagy a megsemmisülés.
Nem jobb egy ilyen lelki állapotban várni a halált?
Nekem úgy tűnik, hogy a kereszténységeb bőven van mitől félni. Építenek és építettek is rá . Féljél különben meglakolsz.
Hogy lehet így hinni és nem félni a haláltól?
s talán még annyit, hogy Isten nem kötött szövetséget Sátánnal, aki miatt bejött az ember életébe a halál, hogy Ő gyötörje z élőket "valamilyen testben"
Holott Ő maga is Itélet alatt van, és elfog pusztulni
A Tűz a Bibliában az örök megsemmisülést jelképezi. és nem Isten azon szándékát, hogy idötlen időkig gyötörjön élőket.
SZerintem a kérdező arra akart rávilágítani, hogy abban, hogy az embernek van egy véges élete, és ha azt nem helyesen éli, akkor végtelen szenvedés a következménye.
Nem tudom, valóban ezt az aránytalanságot az emberiség globális erkölcse már meghaladta.
Laikus vagyok, de megkockáztatom, hogy Jézus Krisztus kereszthalála, a megváltás szimbóluma, pont ettől semlegesítette az emberiséget.
Egy katolikus misén ültem, és azt mondta a pap, hogy Isten kegyelme ingyen van. Utána odamentem, és megkérdzetem, hogy akkor nem kell érte tenni semmit? Azt mondta, nem, Isten ingyen ad kegyelmet, de a szabad akarat miatt nem mindneki fogadja el.
Szerintetek ezt lehet úgy értelmezni, hogy nem Isten küld minket a pokolba, hanem önként megyünk oda?
"SZerintem a kérdező arra akart rávilágítani, hogy abban, hogy az embernek van egy véges élete, és ha azt nem helyesen éli, akkor végtelen szenvedés a következménye."
abban van valami igazságtalanság
A 22 es ráérzett.
Ha már meg kell halni akkor csak jobb abban a tudatban, hogy utána jön még egy élet,még egy feladat, mint attól félni, hogy mi van ha nem sikerült helyesen élnem és szenvedhetek.
Még ha akartam is helyesen élni tévútra vittek. Az egyházam letért a helyes ösvényről. pl.
A Biblia feltárja mi történik az emberekkel a haláluk után és ez egyáltalán nem riasztó dolog. Az egy másik dolog hogy némelyik vallásban elferditik az igazságot és olyan hamis tanitásokkal félemlitik meg az embereket mint például a tüzes pokol ahol a rossz emberek örökké fognak szenvedni.
De akkor mi történik velünk, amikor meghalunk?
Jézus elmondta, mi történik a halálkor, amikor a barátja, Lázár meghalt. Ezt mondta a tanítványainak: „»Lázár, a barátunk nyugodni tért, de odamegyek [Betániába], hogy felébresszem az álomból.« . . . Ők azonban azt hitték, hogy az alvás nyugalmáról beszél. Akkor azért Jézus nyíltan megmondta nekik: »Lázár meghalt«”. Jézus tehát világosan rámutatott, hogy a halottak alszanak, öntudatlanok (János 11:1–14).
Amikor Jézus feltámasztotta Lázárt, a barátja már négy napja halott volt. De a Biblia semmit sem ír arról, hogy Lázár beszélt volna a halál utáni élményeiről. Amíg Lázár halott volt, öntudatlan volt, és semmiről sem tudott (Prédikátor 9:5, 10; János 11:17–44).
Emelledt reménység is van a halottak számára.
A halottak életre fognak kelni az örök élet kilátásával. Jézus ezt mondta: „eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő [Jézus] hangját, és kijönnek” (János 5:28, 29).
Ez a reménység Isten szeretetének az egyik kifejeződése. Jézus ezt mondta: „Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen” (János 3:16; Jelenések 21:4, 5).
Ezzel amit a Biblia támaszt alá szöges ellentétben ál a reinkarnáció ami csupán emberek filozófiáján alapszik.
Saját vélemény:
a vallás csak jót tanít (kivéve ha nem sátánista, vagy az illető nem elvakult) ezért ezek szerintem motiválnak egész életeden át, a jó út felé rugdosnak. ha a tanítást komolyan veszed, akkor talán kétszer átgondolod egy cselekmény súlyát, ami szintén jó.
Őszintén egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.
A reinkarnációban is megvannak ezek az ijesztések, csak nem nyomja az arcodba.
Ha hinni akarsz ne méricskélj melyik a jobb. Attól nem a szeretet s a békesség lesz nagyobb hanem az arcod. Mintha Jézus és Buddha arra kért volna, hogy viaskodó s hadakoz a nevében... Ugye hogy nem.
Ajánlom a szamaritánus történetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!