Jobb a reinkarnáció hívőknek, mint a keresztényeknek?
Mennyivel jobb abban a tudatban meghalni, hogy újból meg fogsz születni, mint abban, hogy rosszul hittél vár rád a szenvedés túlvilágon.
Vagy a megsemmisülés.
Nem jobb egy ilyen lelki állapotban várni a halált?
Nekem úgy tűnik, hogy a kereszténységeb bőven van mitől félni. Építenek és építettek is rá . Féljél különben meglakolsz.
Hogy lehet így hinni és nem félni a haláltól?
Félkegyelműek ne zaklassanak már privátban, ha lehet.
Ha tudsz olvasni, már volt erről egy kérdés. Ott van pár link, amit egy hozzászóló már kikeresett, el lehet olvasni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
A Zezoterikus véleményt meg le se írd nekem, inkább csomagold össze egy kis batyuba, és hordd fel a padlásra.
Én buddhista meditációkat gyakorlok és olvasgatok szútrákat is, de nem vagyok buddhista csak érdeklődő. Leírom ide miből áll ez a filozófia (vallás?) hátha a válaszommal segítelek ebben a kérdésbe: Van pokol, és ha sok rossz dolgot teszel oda születsz újra. Ha sok jót akkor lehet az isteni síkon (mennyország). De egyik sem tart örökké. Minden ki van téve az elmúlásnak, így ha istenként születsz újra akkor is meghalsz, ha démonként akkor is, és visszakerülsz a körforgásba (szamszhara). Így néha a menybe, néha pedig a pokolba születünk újra, esetleg állat képében, emberként, (vagy más bolygókon, világokon), mind addig amíg meg nem világosodsz. Akkor már nem kell többet újra születned. Innen azonnal látszik, hogy az egész számszárha szenvedéssel teli, mert ha istenként születtél újra előbb utóbb elveszted a hatalmad, ha emberként akkor pedig amit nagy nehezen összegyűjtöttél elveszíted a következő életedbe, és kezdheted elölről, ha a pokolba születsz, na ott meg szenvedni fogsz, és vágyódhatsz a szabadulás felé.
A megvilágosodás úgy lehetséges, ha felszámolod az "én" illúzióját, és elengeded a vágyaidat. Na, már most ha te ezt megcsináltad, akkor teljesen mindegy lesz, hogy van-e élet a halál után vagy hogy van-e reinkarnáció vagy bármi más. Azért mert abban az esetben, már nem fog érdekelni. Hiszen ha nincs éned akkor nem is tudsz meghalni. Nincs vágyad már az életre, de arra sem hogy meghalj, közömbösen fogsz tekintetni a halálra. (ezt a szintet még nem sikerült elérnem)
# 12/15
"A Zezoterikus véleményt meg le se írd nekem, inkább csomagold össze egy kis batyuba, és hordd fel a padlásra."
"Látom nem tudsz olvasni :D:D csak zezót böfögni :D"
Kedves Ana Van Der Val!
Ezt a "kit mit írjon le, írhat itt le" kérdést illetően ajánlom a szíves figyelmedbe a saját korábbi hozzászólásaidban kifejtett, - szerintem valóban megfontolandó - véleményedet:
# 4
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__6675..
Itt már nem szerepel a korábbi felhasználóneved, de feltételezem, hogy még emlékszel rá, hogy te voltál az, aki a 10. hozzászólást írta a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogáról:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-karm..
Sokunk nevében megköszönöm, ha törekszel arra, hogy következetes legyél a saját elveidhez ilyen téren, és ne használj ennyire nyíltan kettős mércét.
Esetleg arra is, hogy ha mások nézeteit, hitét, meggyőződését vagy véleményét kritizálod, akkor lehetőleg kulturáltan tedd, annyi tisztelet tanúsítva embertársaid iránt, amit te is jogosan elvársz tőlük.
Neked hányszor kell még szólnom, hogy ne zaklass?
Ne zaklass.
Fogd már fel végre, hogy nem vagyok rád kíványcsi.
Egészen másképp látom, kedves Kérdező!
A karma/kamma törvénye egy automatizmuson alapuló világtörvény. Ha rosszat teszel, annak ugyanúgy meglesz a következménye, sokkal rosszabb helyen születhetsz (elvileg) újjá, mint ahogy most van. Itt nincs bocsánat, hideg könyörtelenséggel működik és oszt ki mindent a szamszárikus körforgás alaptörvénye. A Nirvánába eljutni nem éppen egy könnyű dolog...
Ezzel szemben Krisztus bűnbocsánatot hirdetett, a központi újdonság pont az a reinkarnációhoz képest, hogy létezik a karma törvénye felett álló jóindulatú Isten, aki megbocsátja a bűneinket, gyakorlatilag elengedi a karmikus tartozást. Mert Krisztus megfizette helyetted, és a bűnbocsánat hatalma erősebb, mint a karma törvénye. Ehhez nem szükséges neked hosszas bizonytalan életeken át (ahol ezerszer visszaeshetsz sokkal rosszabb helyre is) saját erődből küzdeni egy könyörtelen törvénnyel, hanem elég egyetlenegy élet vagy akár óra is, hogy elfogad Krisztus megváltását és annak az Istennek a bocsánatát kérd, akinek van hatalma téged minden hibád ellenére is üdvözíteni és örök életet adni neked. Az örök élet pedig a hindu logika szerint kikerülés a szamszára körforgásából. Mert nem eshetsz többé vissza a régi világba! Ezt ingyen, kegyelemből kapod...
Ez egy lényeges különbség. A másik pedig az, hoyg képzeld, én is király embernek tartom magam, tisztes polgárnak, aki komolyan veszi a vallást, az erkölcsöt, nem követ bűnös dolgokat, stb. De egyszer őszintén számbavettem, hogy egy átlag napon milyen arányban teszek jót, rosszat, vagy semleges dolgokat. Az jött ki, hogy életemnek kb. 75%-a erkölcsileg nagyjából semleges tettekkel telik, kb. 20%-ban rossz dolgokat teszek, és csak legfeljebb 5% az, amikor kimondottan jót teszek. Ehhez igen őszintén kell elbírálnod a dolgokat, pedig én nem vagyok rossz ember. De ezek alapján bizony rohadtul nem azt érdemelném a karma törvénye szerint sem, hogy jobb helyen szülessek újjá, hanem azt, hoyg a jelenleginél rosszabb helyen! Ez a nagy helyzet. Ehhez képest Isten kegyelmében bízva (ha el nem szúrom) nagységrendekkel jobb helyen fogok feltámadni.
És egy utolsó gondolat. Az, amit Krisztus tett, felfoghatatlanul megváltoztatta a kozmoszt. Az egyik teológus ezt így fogalmazta meg: "Krisztus előtt az ember félt a haláltól. Krisztus óta a halál fél az embertől."
Attól függ hogy ki mennyire szereti jobban az igazságot mint a hazugságot.
Az aki igazán szereti a Teremtőjét, az nem is feltételez a Teremtőről olyat ami logikátlan és zavaros.
s ha ismeri Isten szavát, akkor tudja, hogy a Teremtő miben "utazik" és nem megy át hamis tanitásba csak azért hogy megnyugtassa a lelki világát,
Mert a hamis tanitás rossz fényt vet a Teremtőre, és ha szeretem az Istenemet nem a magam megnyugtatása végett aljassággal vádolom a teremtőmet
Isten a halált adta a büntetéskép, vagy is visszatérést abba az állapotba ami a létezése előtt volt
mivel az ember nem a mennyből jött hanem Isten leiratta hogy a Földből vétetett oda tér vissza
Isten nem tuszkolta bele a szellemi testet egy fizikaiba, hogy utána ha a fizikailag nem megy akkor a szellemi testet megkinozza, nem igazságtalan egy kicsit?
ha fizikailag tévedünk akkor abban az állapotban jogos a szenvedés, nem más testben...
Isten a Fizikai életet halandóság alá vetette addig amig engedelmes. addig tart az örök élet.
Igy akik a reinkarnációban hisznek, azok nem csak hogy lelkivilágukat nyugtatják meg, de ami rosszabb hogy az Istent hazuggá nyilvánitják, aki nem mondott ilyet,
s ha tudva vagy tudatlanul Sátánt támogatják aki hazugsággal vádolja a Teremtőt kezdetektől fogva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!