Egy kereszténynek gazdagnak kell lenni vagy szegénynek?
Szervusz
Az első századi keresztény gyülekezetben „mindenfajta embert” szívesen fogadtak 1Timóteus 2:4.
Voltak a gyülekezetben gazdagok, voltak olyanok, akik viszonylag jól éltek, de volt sok szegény is. Néhányan még azelőtt tettek szert vagyonra, mielőtt keresztények lettek. Előfordult az is, hogy némelyek a későbbiekben gazdagodtak meg a kedvező körülményeknek vagy a bölcs üzleti döntéseiknek köszönhetően.
A keresztény testvériséget ma is sokféle anyagi hátterű személy alkotja. Mindannyian próbálják követni a Biblia anyagi kérdésekre vonatkozó tanácsait, mivel tudják, hogy bárki anyagiassá válhat. Az a lecke, melyet Jézus megtanított a fiatal gazdag elöljáró esete kapcsán, arra figyelmeztet minden keresztényt, hogy mennyire uralhatja valakinek az életét a pénz és a vagyontárgyak birtoklása utáni vágy Márk 4:19.
Lelkiekben legyen mindenképpen szegény, tehát csak az Úr legyen a mindene, ne legyen tele kacattal a lelke, mert ha a lelked sok lommal van tele, az Úr még csak nem is kopog.
A civilek a 1Kor 7,29-31 szerint éljenek, amiben a kulcsszó a "mintha". Tehát ne ragaszkodj semmihez se, mert minden elmúlik. Persze attól birtokolhatsz dolgokat, de ez a "mintha" lelkület legyen benned.
Olvasd el, egy korai keresztény írás, erről a témáról szól, hogy mi a szerepe a gazdagnak és a szegénynek Isten gyülekezetében: A lényeg, hogy lehet gazdag is valaki Isten királyságában, de ekkor a szegény testvérére van utalva, és fordítva, oda-vissza, mint egy szimbiózis:
mellesleg valamilyen formában a szegénység is csapba, hisz egész életedben vágyhatsz a jobblétre ezért sosem fogod Istent keresni.
a gazdagok közzül persze csak kevesen de lehet a testi megelégedésük ellenére kevésnek érzik azt amijük van és épp ezért kezdik el Istent keresni.
a lényeg hogy mindkét véglet egyforma hatású lehet!
Értem.
Elolvastam a cikket, érdekes volt.
Sajnos nekem mostanában már nincs energiám Istenre, minden energiámat elveszi az hogy gondoskodjak a betevő falatról, nem tudok már rá figyelni mert este hullafáradtan beesek az ágyba és elalszok. :(
Kedves Kérdező!
nekem is volt ilyen időszakom, de így visszagondolva az Úr ugyanúgy velem volt, attól függetlenül, hogy nekem volt-e időm rá.
reggel ha felkelsz csak mondj ennyit: Uram szeretlek! vagy: Szívem első gondolata hozzád száll fel Istenem!
reggelente még zsoltárokat szoktam imádkozni, a reggeli ima a legfontosabb, akár 5 perc is
SZOMJAS VAGYOK, EMBEREK!!!!
ott a csap, tesó, igyál.
ne haragudj, nincs energiám, felkelni, és inni a csapból, túlságosan leköt, hogy a szomjúságomról gondolkozzak, és sajnálkozzak azon, hogy nemsokára szomjanhalok.
hozzak neked akkor vizet?
á, köszi, a vizet nem szeretem, üdítő nincs?
Hiába vagy ironikus, sajnos nekem már nincs energiám rá.
Szívesen foglalkozok majd vele újra, ha lesz elég időm, most nem egyszerűen nem tudok, mert hajnalban kelek és éjjel 11-kor bezuhanok az ágyba és nem egyszer abban a ruhában alszom el amiben hazajöttem mert nincs erőm leöltözni sem.
Kedves kérdező
Gondolkodtál azon, hogy azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élhess?
Úgy gondolom ezt tisztázni kell az embernek magában.
A Biblia arra buzdít, hogy legyen helyes a nézőpontunk a kemény munkáról. Kijelenti, hogy a munka és annak gyümölcse áldás. Salamon ezt írta: „minden ember egyen, igyon, és élvezze a fáradságos munkájából fakadó jót. Isten ajándéka ez” (Prédikátor 3:13). Jehova, aki szeret minket, és mindig a lehető legjobbat akarja nekünk, szeretné, hogy megelégedést találjunk a munkánkban, és élvezzük annak gyümölcsét. Azért, hogy megmaradjunk Isten szeretetében, összhangban kell élnünk a munkára vonatkozó nézőpontjával és alapelveivel, mint pl-ul:
Prédikátor 2:24; 5:18.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!