Egy kereszténynek gazdagnak kell lenni vagy szegénynek?
Értem. És ha kérem Istent hogy én is gazdagabb akarok lenni? Akkor fog segíteni? Mert már 10 éve szeretnék emberhez méltóan élni, de nem nagyon jövök ki a pénzemből, pedig már mindent megpróbáltam.
Isten miért nem segít? Miért nem hallgat meg? Van akiket kevésbé szeret mint másokat? Vagy netán gyűlöl?
Nem iszom, nem cigizek és nem drogozok. Nem járok nyaralni már 10 éve. Nincs háziállatom.
Egyszobás garzonban lakom, a ruháimat kézzel mosom a kádban mert nincs pénzem mosógépre. (Fáj is a hátam rendesen.)
Tanulok, nem dolgozom. Több millió forinttal tartozom, nem öröklök viszont semmit mert a szüleimnek sincs vagyonuk.
Nincs senkim, se barátaim se párom.
Sajnos ettől jobban már nem tudok "kiadást csökkenteni".
Sajnos már nem tudok hálát adni, mert úgy érzem Isten nem törődik velem egyáltalán.
Egy kereszténynek elsősorban kereszténynek kell lennie. Jézus pedig egyetlen embernek mondta azt, hogy adja el mindenét, és ossza szét a szegényeknek, illetve egyetlen gyülekezetben, a jeruzsálemi gyülekezetben jött létre a vagyonközösség, de egyetlen másik gyülekezetben sem: sem Szamariában, sem Antióchiában, sem pedig a többi gyülekezetben, ez kiderül a Bibliából.
Jó lenne, ha az emberek megértenék, hogy a szegénység és a gazdagság nem erkölcsi kategória. A szegénység olyan, mint a háború: nem a jót, hanem a rosszat hozza ki az emberekből. A gazdagság pedig gondtalan békességet jelent, amikor az ember elhiszi magáról, hogy többet ér, mint a többi ember, és a tetteinek nincsenek következményei. A probléma gyökere azonban az ember szívében van, akkor is, ha szegény és akkor is amikor gazdag.
Értem.
Akkor ha teljes vagyonközösségben éltek, akkor nekem miért nem segít senki? Vagy ez már nem aktuális? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!