Katolikus létemre félek Szent Mihály arkangyaltól. Szerintetek nem brutális egy kicsit?
"Miért kell lepontozni a hasznos válaszokat?"
Mert az igazság nem mindig népszerű, ezért sokszor nem a legszimpatikusabb válaszok tükrözik azt.
" és sajnos Katolikusként bőven van mitől tartanod"
kedves István - ez elég szerény intellektusról árulkodó ÍTÉLET volt... menj innen, de izibe
Kedves utolsó, amit leírtam, az tény! Vagy szerinted nem lehet a Biblia alapján megállapítani, hogy egy egyház hamis tanításokat vall e?
„a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a dolgok kiigazítására, az igazságosságban való fegyelmezésre” (2Timóteus 3:16 ).
Elég szomorú, hogy egyesek szerint ítélkezem, mert kimondom egy vallásról, hogy nem bibliai tanításokat vall. Bezzeg ha a tanúkat köpködnék, az nyílván nem piszkálná így a csőrödet, igaz?
Én nem ámítok senkit, megmondtam. Amelyik tanítás nem egyezik a krisztusi tanítással, az hamis, és ha azt nem kritizálod, akkor tolerálod a hamisat, de vajon Isten is tolerálja? Ilyen alapon minden hamis
cselekedetet is tolerálhatsz. Ne legyél langyos, - mondja Jézus, - mert kiköplek a számból. Ez pont azokra vonatkozik, akik azt gondolják, hogy az egymásnak ellentmondó tanokat tanító, magukat kereszténynek valló egyházak mind az igazságban járnak, csakhogy Jézus egy igaz útról beszélt, egy szűkről, ami az életre visz, minde más a pusztulásba!
Az elsőszázadi igaz keresztények sem tűrték meg maguk között a hamis tanításokat, ez jól kitűnik pl. a különböző gyülekezeteknek írt levelekből. Amint egy csoport letért az igaz útról, ott keményen felléptek a vezetők, átkozottnak nevezték azokat, akik eltértek az igaz tanítástól, tehát ők sem tolerálták a hamist, erről ennyit!
Kedves István, tájékoztatlak, hogy nincs csőröm. A Jt-ket NEM szoktam piszkálni, bántani sem. Hosszasan beszélgettem is többször -élőben- JT-kel, megvitattunk néhány dolgot és békésen elengedtük egymást.
Itt ne téríts, ez nem az a kérdés, ahol neked fenyegetned kell egy katolikus neveltetésű 16 éves lányt és felajánlani, hogy még menthető. Álldogálj az állványotok mellett, aki igényli azt tájékoztasd.
Magam sem tervezem hitvitába szállni veled.
Üdvözlettel:anonimanna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!