Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért műveli ezt a vallás a...

Miért műveli ezt a vallás a közösségekkel? Miért hagyja ezt Isten?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam rajta, de vegyük először is a kereszténységet. Jézus egy nagy tanító volt, és sok követőt is gyűjtött maga köré. Viszont miután meghalt, jött az egyház. Egyre korruptabb, hataloméhesebb, és pénzközpontúbb lett. Jöttek a búcsúcédulák, az inkvizíció, a keresztes háborúk... És annyira elfajzott ez az egész, hogy ha bármikor szóba kerül az egyház, én elborzadok, és rosszul vagyok attól, hogy egy ilyen csoportba kereszteltek meg.

De rengeteg példát tudnék felhozni a zsidó, és mohamedán vallásokra is.

Tehát először jönnek a tanítómesterek, akiknek a szava megfogja az embereket, és példát lehet venni róluk. Aztán erre az egész hitvilágra rátelepszik mindig valami egyházféle, és átformálják a saját kedvükre, és kihasználják a hatalmukat.

Én hiszek egy felsőbb hatalomban, de nem olyan Istenben, mint amit az egyház hirdet, mert az nem hagyná ami itt folyik az ő nevében...

2015. márc. 5. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez kb. olyan általánosítaás, mint mikor azt mondja valaki, hogy szégyelli, hogy magyar, mert a magyarok mind bunkók és parasztok, stb. Igen, vannak olyan magyarok is, meg vannak és voltak olyanok is, akikre büszkék lehetünk, csak a rosszabb könnyebb észrevenni. Az Egyházban is voltak rossz dolgok, mivel emberekből áll és az emberek követnek el bűnöket. De van egy csomó olyan ember, akire méltán felnézhetünk.

"Én hiszek egy felsőbb hatalomban, de nem olyan Istenben, mint amit az egyház hirdet, mert az nem hagyná ami itt folyik az ő nevében..."

Nem akarlak bírálni, de szerintem neked halvány lila fogalmad sincs arról, hogy jelenleg mit tanít az Egyház Istenről...

2015. márc. 5. 11:41
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:

"én elborzadok, és rosszul vagyok attól, hogy egy ilyen csoportba kereszteltek meg"

A kalandozó magyarok végigrabolták gyakorlatilag egész Európát, évtizedekig sarcolták a környező államokat.

Attól is elborzadsz, hogy ilyen csoportba születtél?

"Tehát először jönnek a tanítómesterek, akiknek a szava megfogja az embereket, és példát lehet venni róluk."

Akkor is voltak szélhámosok, és mai is vannak olyanok, akikről példát vehetsz. Ajánlom figyelmedbe pl. Kalkuttai Teréz életét.

2015. márc. 5. 12:28
 3/7 pelgrim ***** válasza:
A tanító-mesterek munkája hasonlít egy folyó vízére. A hegyekben a forrásnál kristálytiszta, de mire hossz útján a tengerbe ömlik, rengetek szennyeződés kerül bele, annyira, hogy a végén már alig lehet ráismerni, mielőtt a tengerbe ömlik. Ott leülepedik a szennyeződés aztán a nap felmelegíti a vízet, az elpárolog hogy a hegyekben táplálja a forrást. Ez a dolgok rendje, az hogy megkülönböztesse az igaz tanítást a szennyeződéstől, az már az ember személyes feladata.
2015. márc. 5. 13:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, kis pontosítással megvilágosodik. Nem a vallás művelte! Konkrét emberek művelték a vallás nevében. Megfelelően szemét, hataloméhes, pénzéhes, gazember, perverz, gonosz (válogass) emberek bármit fel tudnak használni hogy másokat kihasználhassanak. Csak a vallással ez könnyebb.

De még egyszer szögezzük le: nem a vallás műveli, az ember műveli!

2015. márc. 5. 14:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a 4-es válaszolóhoz

Isten miért hagyja?

Ennek a válasza is benne van a Bibliában mint minden más kérdésre a válasz

Jézus azt mondta, hogy együtt hagyja a hamis keresztényeket Nőni az aratásig,

S majd az aratáskor a begyüjtéskor, egy imádatba fognak begyüjtetni a keresztények, hogy egységesen tudjanak imádatot bemutatni a Teremtőnek minden nemzetből

Sajnos nagyon kevesen vannak Jézus soha nem is mondta, vagy tanitotta, hogy világ megtérés lesz

az igaz keresztények hasonlóan az első századi mintára, nem "rátelepszenek" hanem tanitvánnyá képzik azokat az embereket akiknek van szellemi éhségük.

S nem átformálni kell, hanem megtanitani neki betartani Jézus utmutatásait, az élet minden területén különös képen az erkölcsi alapelvek területén

Az embernek vannak egyéniségei különbözőek, amin a Teremtő sem akar változtatni, a lényeg, hogy abban legyenek egységesek és szentek amiben kell,

Ha nem igy lenne akkor nem teljesednének a leirtak, és akkor lehetne mondani, hogy Isten hazudik.

Ám amit megmondott, abból minden pontocska megvalósul beteljesedik.

2015. márc. 5. 16:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy Isten nem vallásokat hozott létre, Jézus sem azt tanitotta, hogy mindegy milyen úton de higyj , és enni, különben nem küldette volna el a Tanitványait a világméretű munkára, hogy egységesek legyenek minden népből.

Ezen felül azt tanitotta, hogy két út van nem 47. ezer féle.

Az egyik a helyes út kevesen járnak rajta, a Másik nem helyes sokan vannak rajta.

A sok "vallás" megosztottságot idéz elő ami "háborút, ellenségeskedést szit,

az egy féle imádat, és tanitás, egységet békét teremt, erkölcsi értékeket mutat fel.

2015. márc. 5. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Mert a vallás egy üzlet.Az üzlet sok minden eszközt megenged (lsd.: reneszánsz pápák).Nemlétező lényt kár okolni az emberi kapzsiság miatt...
2015. márc. 5. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!