Mik azok a mai vallási irányzatok amik a legtöbb hívőt hódítják el a régi, történelmi vallásoktól?
Szia!
Az újonnan létrejöttek inkább vállalkozások, amelyek követik a korszellemet és inkább elringatják a konvenciókban alvó embereket, ahelyett, hogy felráznák. Ezek közé tartoznak az Asperrinus által említett pünkösdi-karizmatikus vállalkozások csoportjai is.
Lucifer-666!
Valóban életképtelen lenne? Nem inkább arról van szó, hogy nem önmagukat igazítják a tanokhoz, hanem a tanokat önmagukhoz? Holott nem az "én"-hez kell igazgatni a valóságot, hanem az én fikcióját lebontani: "Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem."
Ezek nem a megvilágosodás kapui, hanem altató csoportok.
Aztán brummogni a templomban sem sokkal keresztényibb valami depis vagy politikai szövegre, mint őrjengeni, nem?
Mennyivel jobb az ostya a vízbe nyomásnál?
Lucifer-666!
Az eredeti tanokban semmiféle depis brummogás és politikai zsolozsma nem szerepel. Továbbá félőrült fetrengés és halandzsázás sem.
Éber elcsendesedés viszont igen.
"És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle."
És ehhez kell templom?
Egy közösség csak jobb élettel, mint közömbösséggel, nem?
Lucifer-666!
Nem feltétlen kell templom, mindamellet a legtöbb ember számára egy lakótelepi lakásban a legkevésbé elérhető a külső csend.
Jó a közösségi élet, viszont ott nem megvalósítható az amiről a fent idézett sorok szólnak.
Egy templomban elérhető a csend, míg egy ilyen zajongó öltönyös figura mellett kizárt: https://www.youtube.com/watch?v=GiAiXT02Jhs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!