Brain Storming kérdése:
Miben hisznek azok, akik nem hisznek isten (ek) ben?
Figyelt kérdés
De kérdezhettem volna személyesen is:
Miben hiszel, ha nem hiszel isten(ek)ben?
2015. febr. 14. 00:22
1/22 anonim válasza:
Én katolikusnak vagyok nevelve, de saját istenképem van és ezzel szerintem sokan így vagyunk. Aki egyáltalán nem vallásos, illetve nem hisz semmilyen "felettes erőben", azt vagy nem érdekli a körülötte lévő világ vagy meggyőződése van a "kizárólagos anyagi világról"
2/22 anonim válasza:
Én ateista vagyok, és hiszek az emberi jóságban, az emberségben, az empátiában, szeretetben, tiszteletben, toleranciában. Hiszem, hogy amit a hívők Istennek hívnak, az valójában mi magunk vagyunk. Minden jóság és gonoszság csak bennünk van, és rajtunk áll, melyik kerekedik felül. Hiszem, hogy a lelki értékeket nem fentről kapjuk, hanem egyrészt egymástól, másrészt eleve bennünk vannak, ha észrevesszük. Hiszem, hogy a szépség, jóság, béke, szeretet fogalmakat nem sajátíthatja ki egyik vallás sem, mert csak megcsapolják az erejét és keretek közé szorítják azok számára, akik nem tudnak rendet tenni a saját fejükben. Hiszem, hogy a világ, amiben a fenti fogalmak élnek, csak a fejekben létezik, viszont mindenki fejében ott van, és végső soron ebben a világban éljük le az életünket. És hiszem, hogy ez a világ lehet csodálatos és lehet szörnyű is. Csak rajtunk múlik, senki máson, és nem tolhatjuk át a felelősséget.
3/22 anonim válasza:
Isten, a Forrás létezik! Minden más mellébeszélés! Isten (nem a bibliai isten!) maga a Tudatos Energia. Mi is isteni lények vagyunk, mert bennünk van az isteni energia, és ez maga a Lélek.
5/22 anonim válasza:
4-es! Tévedsz! Tévedni emberi dolog.
6/22 anonim válasza:
Miért kéne hinnem bármiben is?
7/22 anonim válasza:
Az anyagban, az életben, az észben.
9/22 anonim válasza:
8-as! Az kevés! Azt sem tudod, mennyit tudsz, és azt sem, hogy mennyit nem tudsz! Tehát a válaszod butaság!
10/22 anonim válasza:
7-es! Az anyagban való hit és az élet hite teljesen üti egymást! Mert vagy hiszel az anyagban, mint materializmusban (ami gyakorlatilag nem létezik), vagy hiszel az életben, de az nem egyenlő az anyaggal! Ha érdekel a téma, nézz jobban utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!