Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben hisznek azok, akik nem...

Brain Storming kérdése:

Miben hisznek azok, akik nem hisznek isten (ek) ben?

Figyelt kérdés

De kérdezhettem volna személyesen is:

Miben hiszel, ha nem hiszel isten(ek)ben?

2015. febr. 14. 00:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
6-os! Hit nélkül nem lehet élni! Mindenki hisz valamiben!
2015. febr. 14. 08:56
 12/22 anonim ***** válasza:

52%-os! Kevesebb felkiáltójelet!

:P

2015. febr. 14. 09:08
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem vagyok teljesen ateista, én el tudom képzelni, hogy van egy magasabb rendű lény, csak azt nem hiszem, hogy az igaz, amit a vallások mondanak.

Abban hiszek, hogy idővel az ember tetszőleges pontossággal megismerheti a világot, egyszer akár maga is afféle istenséggé válhat. A tudás, a tudásra való törekvés, a kíváncsiság az egyik legemberibb tulajdonságok.

De azt sem zárom ki, hogy esetleg az emberiség léte az Univerzumban nem is bír semmi jelentőséggel, nincs különösebb szerepe, "melléktermék". Persze nekünk - hiszen a maga számára mindenki saját maga a világ közepe - ez baromi elkeserítő gondolat, de ettől még nem biztos, hogy nem így van.

2015. febr. 14. 10:29
 14/22 A kérdező kommentje:

10.

"Az anyagban való hit és az élet hite teljesen üti egymást! Mert vagy hiszel az anyagban, mint materializmusban (ami gyakorlatilag nem létezik), vagy hiszel az életben, de az nem egyenlő az anyaggal! Ha érdekel a téma, nézz jobban utána!"

Mégis hol lehet ennek utánanézni? ... És miért ütné egymást az anyag és az élet???? ):o)

2015. febr. 14. 12:26
 15/22 anonim válasza:

#1 vagyok, én ezt nem mondanám ateizmusnak, én is hasonlóan képzelem el a világot.

2015. febr. 14. 15:02
 16/22 anonim ***** válasza:
Az élet az anyagból ered.
2015. febr. 14. 18:26
 17/22 anonim ***** válasza:
Pont ugyanabban, amiben a vallásosak, csak istenkép nélkül.
2015. febr. 15. 11:34
 18/22 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Idézlek: "miért ütné egymást az anyag és az élet???? ):o)"

Te is tanultad az iskolában: minden atomokból épül fel. Az atom körül kering az elektron. Tudjuk, hogy milyen távol van egymástól az atom és az elektron. Ezen a mikroszinten tulajdonképpen az atom és az elektron között óriási üres tér van. A tárgyakat, mint anyagot, elektronhéj veszi körül.

Miből áll egy kő? Atomokból. Miből áll egy virág? Atomokból. Miből áll a tested? Atomokból. El lehet pusztítani az atomot? Soha! Az atom miből áll? Frekvenciarezgésből, vagyis energiából. Az energiát el tudod pusztítani? Soha! (Tanultuk: energia nem vész el, csak átalakul.) A rádióhullámok, amik működtetik a rádiót, a tv-t, a műholdvevőt, miből áll? Energiahullámokból. Megfogni kézzel nem tudod, de tudod, hogy vannak rádióhullámok. Egy atomot sem tudsz megfogni, de műszerekkel láthatod a rezgését.

Tanultuk, hogy az anyag azért látható, mert az atomok szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ezért látható a szemünk számára. De a szemünk nem látja az atomok közötti űrt.

Ezért nem létezik valójában anyag, hiszen tudjuk a fizikából, hogy E=mc² vagyis a tömeg és az energia arányosak egymással. Az anyag = energia. Az energia = fény. A fény = élet.

Tehát ha te azt hiszed, hogy anyagot, matériát látsz, akkor tévedsz. Te energiát látsz, csak az emberi agy látja az atomsűrűséget anyagnak, mert agyunk, szemünk, nem tudja látni, nem tudja érzékelni az atomokat és az atomok közötti üres teret. Ezért nem egyenlő az anyag az élettel. Vagyis egyenlő, de nem abban a kontextusban, ahogy az emberek hiszik. Mert hajlamosak vagyunk az anyagot és az életet teljesen különálló dimenziónak vélni, holott a kettő egy és ugyanaz.

2015. febr. 15. 11:46
 19/22 anonim ***** válasza:

#18-as!

Ne vidd téves útra a téged olvasókat.

Helyes kiindulásokból rossz következtetéseket vonsz le.

Az anyag az anyag, atom, részecske; nem energia, rezgés, meg ákombákom. Az energia állapotjellemző, ami az egyes részecskéket jellemzi, ugyanígy a rezgés, ami a mozgásukat. Az "energiát" és "rezgést" is a részecskék "szállítják", és adják át, nem léteznek közvetítők nélkül.

Anyag =/= energia, de anyag ~ energia (arányos).

2015. febr. 15. 12:04
 20/22 A kérdező kommentje:

"Pont ugyanabban, amiben a vallásosak, csak istenkép nélkül."

Erre kérnék egy kissé bővebb magyarázatot ):o)

2015. febr. 15. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!