A keresztények miért ne féljenek a Sátántól, ha már
hisznek annak létezésében?
Én a helyedben inkább Szaurontól félnék, vagy Vader nagyúrtól.
2014. dec. 29. 12:16
Ha bízunk Istenben, akkor nincs mitől félnünk.(Zsoltárok 27:1) Sátán nem ijesztget senkit, inkább azon van, hogy eltávolítson Istentől.
2014. dec. 29. 12:24
A félelem a Sátán egyik erőssége, a Biblia pedig szellemnek nevezi. Azt mondja Pál a hívőknek: Mert nem félelemnek lelkét(szellemét) adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét(szellemét)." (2Tim 1,7)
Ehhez azonban jogviszonyba kell kerülni Istennel. Van a hívővé válásnak egy Biblia által meghatározott útja, és aki ezeken a lépéseken túl van, az hívőnek minősül bibliai kontextusban, aki nincs túl ezeken a lépéseken, az nem hívő, azaz nem vonatkozik rá Pál apostol megállapítása, mi szerint az Erő, Szeretet és Józanság Szellemét kapta, Aki nem más, mint a Szent Szellem, vagy Szentlélek, ha így jobban tetszik, a lényeg ugyanaz.
2014. dec. 29. 12:34
A sátánban nem "hiszünk", hanem tudjuk, hogy létezik. De nem azzal fog neked ártani, hogy rád ront egy sötét sarokból, hanem ezernyi más, indirekt módon, ahogy azt tapasztalhatod is nap mint nap, akárhová mész, akármit látsz, hallasz. Úgyhogy nyugi. Túl sok horrorfilmet nézel :)
2014. dec. 29. 12:47
Én egy baltás gyilkostól azért jobban félnék.
2014. dec. 29. 12:52
6/20 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy nem nézek horrofilmeket meg se véres filemekt, nagy ritkán egy-két semmilyen filmet nézek csak meg. Életemben 5 horrorfilmnél többet nem láttam és azokat is ezeréve. Játszani se játszok, hogy abba lássak valami olyat amit elképzelek a szobámba. És érdekes, hogy nem mindig félek. Mondjuk csak minden 10. vagy 20. éjszaka, de akkor nagyon. Reggelre olyan vagyok mint egy zombi. És ezeket az éjszakákat leszámítva jó alvó is vagyok és nem vagyok félős se.
Ezen csak pszichológus tud segíteni.
2014. dec. 29. 13:14
Nem a sötétségtől félsz, hanem a saját fantáziádtól, mert odavizionálod, hogy van ott valami ijesztő. A fantáziádtól függ, hogy mit képzelsz oda, van aki gyilkosokat, van aki szellemeket, mindig azt, amitől ő a legjobban fél.
2014. dec. 29. 13:30
Nekem volt már olyan, hogy aludtam, és arra ébredtem, hogy valaki figyel, lemerevedtem, nem tudtam megszólalni sem. Magamban, csak azt mondogattam, Jézus. Tesómnak is volt már ilyen.
2014. dec. 29. 13:30
szia
azért mert a Teremtő és a megváltó nagyobb hatalommal bir, és ha megenged is némely dolgot teljesen nem hagyja hogy a gonosz felettébb ártson nekünk,
egyébként is sátánnak nem az a célja, hogy megöljön minket, hanem hogy megtagadjuk a teremtőt, és hátatforditsunk a keresztény életünknek,
2014. dec. 29. 14:26
Kapcsolódó kérdések: