Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?

Figyelt kérdés
2015. márc. 3. 21:08
1 2 3 4 5 6
 51/53 szp72 ***** válasza:
100%
Amit itt írsz az kiegyensúlyozottnak tűnik. Akkor tényleg ennyire hazudnának, akik mást hallottak? Vagy régebben tényleg azt tanították? Nos azt hiszem, hogy ezt nem nekem kell eldönteni.
2015. márc. 7. 10:29
 52/53 anonim ***** válasza:
71%

Rád bízom. Én 1992 óta járok a Hit Gyülibe, bár nem volt töretlen a hívő pályafutásom, és évekig nem is jártam egy időben, úgyhogy rám is igaz a Zsidó 5 szindróma. A "szakmát" azonban a Hit Gyüliben tanultam és nem máshol, a személyes bukásaimért pedig senki más nem hibás, csak én. Gondolod, ennyire mást hallottam én, mint azok, akikre hivatkoztál? Nem lehetséges szerinted, hogy ők nem értették meg, amit megpróbáltak megértetni velük? Én tanúskodom, hogy akikre hivatkoztál, félreértették a dolgot: hallották az egésznek egy kis szeletét, azt hitték, hogy mindent megértettek, elszaladtak vele, és rossz hírét keltették a Gyülekezetnek, mondván, hogy ilyesmit tanítanak ott. Ez azonban nem igaz. Olyan ez, mint a kontextusból kiragadott mondat. Ha ügyesen vágják össze, akár az ellenkező előjelű állítást is ki lehet belőle hozni, mint amit eredetileg kifejeztek vele. Talán éppen ezért nem tudtak megmaradni a Gyülekezetben ezek az emberek.

Egyébként, amikor értékítéletet kell alkotnom valakiről, akkor soha nem mások véleménye alapján teszem ezt, hanem igyekszem meggyőződni személyesen arról, hogy ő maga mit állít. A Hit Gyülekezetéről, vagy Németh Sándorról sokkal többet megtudhatsz, ha közvetlenül meghallgatod. Immár tizenharmadik éve közvetítik a hétvégi istentiszteleteket, komplett archívum van a hit.hu oldalán, úgyhogy nincs szükség arra, hogy azoktól kelljen tájékozódnod, akik maguk nem is tagjai a Gyülekezetnek. Németh Sándor szerdán sem mond mást, mint vasárnap, vagy szombaton. Nyilván van olyan, ami nem a nyilvánosságnak van szánva, de ilyesmi minden közösségben előfordul, nem szörnyű titkokról van szó. Inkább gondolj egy kisgyerekre, aki szépen fel van öltöztetve, de otthon este az anyuka leveszi a szép ruháját, bedobja a szennyesbe, megfürdeti a gyereket, és megint felöltözteti. Ezt azonban nem a széles nyilvánosság előtt teszi, bár senki előtt nem titok, hogy erre egy jó szülő sort kerít naponta, vagy szükség szerint akár gyakrabban.

2015. márc. 7. 14:39
 53/53 anonim válasza:
53%
egyáltalán nem pénznyelő. én is járok oda, és TELJESEN ingyenes. igazából majdnem olyan mint egy katolikus cucc csak itt többen vannak.
2019. okt. 23. 00:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!