Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?

Figyelt kérdés
2015. márc. 3. 21:08
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
49%
#7 Ez a mondat így nem helytálló, mert ez "vallás" vagy legalábbis annak csúfolják. Az Iszlám Állam pedig egy szervezet, ami az iszlám vallás félreértelmezése alapján követ el terrorcselekményeket. (Bár nem ok nélkül, csak azt nem látják be, hogy ez nem megoldás.) De azért van bennük közös dolog: a tagok józan ítélőképességét meg tudják szüntetni...
2015. márc. 3. 22:17
 12/53 anonim ***** válasza:
47%
Groteszk, ahogy józan ítélőképességről zagyváltok, holott a tényeket nem ismeritek, nem is áll szándékotokban megismerni, így aztán magatok sem tudjátok, hogy milyen távol van a véleményetek a valóságtól. Remek rögtönítélő bíró lenne bármelyikőtökből. Nem számítanak a tények, az számít, hogy mit mond a többség, és hogy ehhez ti hogyan viszonyultok. Akik lenézik a Hit Gyülekezetét, azok a saját igénytelenségük és lustaságuk miatt nézik le. Lusták gondolkodni és igénytelenek az információikra. Az elhamarkodott véleményről pedig az a véleményem, hogy olyan, mint a rögtönítélő bíróság: elhamarkodott, igazságtalan, demagóg és elvakult. Elhamarkodott, mert az előtt dönt, mielőtt megismerte volna a tényeket. Igazságtalan, mert az igazságosság objektivitást igényelne, ami azt jelenti, hogy a bíró képes felülemelkedni a saját érzelmein, indulatain, prekoncepcióin és személyes érdekein. Demagóg, mert főleg arra alkalmas, hogy az ember elkendőzze saját belső diszharmóniáját, és azt másokra kivetítse. Elvakult, mert a döntést úgy hozza meg, mintha Jusztícia nem tudná, hogy csak a mérleg egyik serpenyőjét tartja a kezében, amikor határoz. Ilyen a ti véleményetek is.
2015. márc. 3. 23:20
 13/53 anonim ***** válasza:
53%

#12 Elhamarkodottan ítélünk? Számomra bőven elég információ, hogy egy vallás egy adott politikai párthoz tartozik. Ez mi ha nem néphülyítés? És mondhatod, hogy semmi köze hozzá... ha valóban így lenne akkor az atv (ami tulajdonképpen a hit gyülekezete kezében van) nem a baloldal mocskáról prédikálna két vidám vasárnap között!

Kössz, de én az ilyentől elzárkóznék. Az olyan vallás ami egy politikai párthoz (vagy pártokhoz) köti magát számomra hiteltelen. És nem csak azért, mert baloldali, ha jobboldali lenne épp úgy hányingert keltene bennem. Ehhez tapsikoljak?

Kell ettől több bizonyíték az agymosásra?

2015. márc. 3. 23:28
 14/53 anonim ***** válasza:
46%
2015. márc. 3. 23:34
 15/53 anonim ***** válasza:
59%
Igen, erre gondoltam, hogy ez a néphülyítés, a Hit Gyülekezete ugyanis nem tartozik egyetlen párthoz sem. Aki mást mond, vagy nem ismeri a tényeket, hanem másokét szajkózza, vagy kifejezetten rosszindulatból mondja. A Gyülekezet a nyolcvanas évek legvégén vett részt az SZDSZ megalapításában, de az útjaik rövidesen szétváltak. 1994-ben, amikor a Gyülekezet által támogatott Agrárszövetség már kiesett az első fordulóban, valóban támogatta az SZDSZ-t, talán még 98-ban is, ez azonban soha nem jelentett szoros együttműködést. Később az MSZP-t támogatta, azután pedig a FIDESZ-t. Ha a Hit Gyülekezete valóban politikai szerveződés lenne, akkor politikai alapon támogatna egyes pártokat, nem pedig a célszerűség szempontjából. Ha teszem fel a Jobbik finomítana a politikáján és a retorikáján, és a Gyülekezet számára vállalható célokat tűzne ki, akkor akár a Jobbikot is támogatná. Én 1992 óta ismerem közelről a Hit Gyülekezetét és a Gyülekezet ez alatt az időszak alatt megőrizte az arculatát, míg a politikai pártok mindegyike jelentős arculatváltáson, váltásokon esett át. Aki mást mond, nem ismeri a Gyülekezetet.
2015. márc. 3. 23:41
 16/53 anonim ***** válasza:
56%

#15 Egy vallásnak mi köze a politikához? Egyáltalán miért folyik bele bármelyik oldalon? A politika gazdaságról és legfőképp érdekekről szól. Ha ezzel egy vallás azonosulni tud, akkor ott komoly gondok vannak.

Egyébként ha valóban csak eszmékkel és nem konkrét pártokkal azonosulna, akkor az atv politikailag független lenne és nem baloldali. Tehát az érvelés már itt megbukott.

Ha elzárkóznának a politikától (és az általuk pénzelt és üzemeltetett csatorna is) akkor hihetőbb lenne a nagy objektivitás.

2015. márc. 3. 23:54
 17/53 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem sokan a baloldalhoz kötik, pedig valójában mindkét oldalhoz dörgölőzik. Volt már nem egy olyan megmozdulás (Horthy szobor, stb.), amikor a hitgyülisek szervezetten lettek kiküldve a baloldaliak ellen, miközben van egy baloldali TV-je a górénak. Szóval szerintem még a politikai szerepük is gazdasági célú. Pont, mint a katolikus egyház, sokszáz éve.
2015. márc. 4. 06:21
 18/53 szp72 ***** válasza:
70%
Van egy hitgyülis unokatestvérem. Addig nem viszi el gyerekeit a katolikus anyjához, míg az le nem szedi a feszületeket a falról. Attól fél, hogy szobordémonok vagy mi a fenék árthatnak a gyerekeinek. Legtöbb gyerek még egy katolikus templomot is túléli, nem értem miért pont hitgyülisekre veszélyes ez ennyire?
2015. márc. 4. 09:12
 19/53 anonim ***** válasza:
42%

#18 Szobordémonok... :D na ezen most hangosan felröhögtem! :D

Tény, hogy azért mert van egy retardált egy gyülekezetben, még nem következtethetünk arra, hogy a többi is az. Tehát egy-két tag viselkedéséből nem lehet általánosítani!

Én fentebb nem állítottam, hogy az összes tag őrült lenne, szimplán csak befolyásolva vannak. Kizárt dolognak tartom, hogyha a vallási vezetők ilyen nyíltan kiállnak politikai pártok mellett akkor ne használnák a gyűléseket is az emberek politikai befolyásolására (agymosására). Persze attól, hogy a résztvevők ezt nem érzik még nem jelenti azt, hogy nem is próbálnak hatni rájuk ilyen szempontból. Lehet ezt úgy is csinálni, hogy észre se veszik... Mondhatjuk persze, hogy csak bizonyos gondolatokkal szimpatizáltak, de erősen elgondolkodtató, hogy ennyi év után is a politika közelében maradtak. (Pedig mint fentebb egy aktív "veterán" tag állítása szerint a politika azóta rengeteget változott.) Tételezzük fel a csatorna többi műsorát nem ők készítik (ami mondjuk több mint 50%-os részesedés esetén nehezen képzelhető el) de "áldásukat adják" az agymosáshoz. Számomra ez még mindig teljes mértékben összeférhetetlen!

2015. márc. 4. 09:48
 20/53 anonim ***** válasza:
42%

Továbbá valaki cionistáknak nevezte őket, majd később töröltették ezt a hozzászólást. (Itt leszögezném, nem én tettem ezt a kijelentést!)

Ellenben ez se nem vallásgyalázás, se nem rágalmazás. Fentebb említették, az SZDSZ-el való együttműködést és támogatást. Az SZDSZ nyíltan a zsidó nép érdekeit védte már akkor is és később is. Ezzel történő szimpatizálás noha nem is teljes egészében, de részben még a wikipédia szerint is kimeríti a cionizmus fogalmát. (Persze maga a fogalom pontos jelentése máig sem tisztázott.)

Tehát ez ebből a szemszögből nézve nem mondható még sértőnek sem, hiszen az állítást tények alapján tette az illető.

Ettől függetlenül én elzárkózom ettől, tehát kívülállóként nem ítélném meg, hogy valóban milyen eszméket követnek még. Én egy dolgot állítok csak, hogy egy politikát nyíltan és egyértelműen támogató vallás nem mondhatja magát politikailag függetlennek (főleg ha a tettei sem ezt támasztják alá). Gondolok itt a csatorna műsorszerkesztésére...

2015. márc. 4. 10:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!