Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?
"ertekrendjet tagado, megtaposo politikai partot nem favorizal"
Ki állította, hogy ezzel gond van? Nem az a baj, hogy a másik oldalt nem támogatja, hanem, hogy egy bizonyos oldalt viszont igen! Ez szerinted így objektív? Számomra eléggé visszatetsző dolog, mert mindkét oldalnak vannak olyan húzásai amik jók és vannak amik rosszak. Ha korlátlanul egyik oldalt támogatjuk (az elfogultságot mutat) továbbá egy vallásnak nem erről kellene szólnia. Ezt nem vallásnak hívják, hanem politikai kampánynak. Lehet persze kampányolni, de akkor ne csúfoljuk már vallásnak ezt...
"vallasi vezetok szabnanak iranyvonalat"
De, ők szabják az irányvonalat. Vagy talán te vásároltad fel az atv-t? Esetleg valamelyik rokonod a hírszerkesztő? Volt bármi beleszólásod ebbe a döntésükbe esetleg a politikai irányultságukat van lehetőséged befolyásolni?
"mindenbe belekothessenek"
Attól, hogy az USA-ban is alapítanak a pártok vallást (vagy felőlem mondhatjuk azt is, hogy csatlakoztak a vallások a párthoz, a lényegen nem változtat) még nem muszáj ezt az elferdült nézetet követni. Ott sem érdek nélkül működik ez. Bármilyen elfogult valaki, de be kell látni, hogy a vallás befolyásolja az ember döntéseit és nézeteit. Ha ezt ötvözzük a politikával, akkor sokkal könnyebb szavazókat gyűjteni, mint bármely más módszerrel. Erre a vezetők is rájöttek. Na ezt hívom én agymosásnak! A baj ott kezdődik, ha valaki ezt észre sem veszi...
#33 Sajnos nem én vagyok képtelen elválasztani, hanem a felekezet képtelen elkülönülni tőlük! Abban viszont egyetértek, hogy ez így szélmalomharc...
#32 Ha valóban csak bizonyos döntésekkel szimpatizálna, akkor ezeket emelnék ki. És igen, megint a csatornával fogok jönni: nem objektíven hirdeti a pozitív cselekedeteket, hanem kizárólag az egyik oldal törekvéseit korlátlanul. Arról a mocskolódásról meg ne is beszéljünk ami a többi műsorban megy. Az minden csak nem keresztényi! (Persze félreértés ne essék, a hírtv sem különb. Továbbá leszögezném, nem vagyok jobbikos sem!)
Visszatérve a gyülekezet a nevét és pénzét adja egy politikai csatornához ezzel felvállalva, hogy az ott hangzottakkal egyet ért. A csatorna pedig a gusztustalan hazudozástól hemzseg.
Ha valaki még mindig nem érti miért nem lehet ezt kettéválasztani akkor ott komoly bajok vannak. Ha én egy alapítvány elnöke vagyok és egyaránt támogatom a rákkutatást és a dohánygyárakat akkor nem kéne meglepődnöm ha támadások érnek "indokolatlanul".
Egyszerűen nem lehet elsiklani a tény fölött, hogy a gyülekezet mihez adta a nevét!
(Egyébként lehet nyugodtan nyomkodni a negatív szavazatot - ami mondjuk nem épp erre való, hiszen nem a véleménykülönbséget kell értékelni, hanem a kérdés és a válasz viszonyát, tehát minden válasz "hasznos". De szavazatok ide vagy oda, még nem lesz igazatok. Fel kéne kicsit ébredni és a dolgok mögé látni...)
Bár a válaszod nem nekem címezted de ez engem is érdekelne:
"igen tisztelt kritikusokat megrázza az áram, akkor vajon képesek-e megőrizni a hidegvérüket"
Abban az esetben ha magas feszültség halad át az ember testén akkor önkéntelen izomösszehúzódásokat eredményezhet. Ez tény. Tehát megragadnám az alkalmat és megkérdezném, hogy elektromos sokkolóval, villanypásztorral vagy szimplán egy rosszul szigetelt vezetékkel váltják-e ki ezt bennetek?
Ha ezek a manifesztációk valóban spontánul és ellenállhatatlanul jelentkeznek, és az illető tényleg megszabadul, akkor azt hiszem tényleg semmi kitenni való nincs benne. A különféle rángatózásokkal való szabadulás benne van a Bibliában, számos ördögűző is beszámol ilyen tapasztalatokról.
Könnyen lehet azonban, hogy némelyek rájátszanak a dologra. Azt hiszik rángatózniuk kell, hogy szabaduljanak. Vagy amit a "Fesz van" című könyvben olvastam, miszerint Németh Sándor kézrátételére illik mindenkinek látványosan betöltekeznie vagy szabadulnia, vagyis eljátsszák a nagy érintést, nehogy csalódjon bennük a vezető lelkészt. Én nem állítom, hogy ez igaz, én csak olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!