Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzeljük el Istent?

Hogyan képzeljük el Istent?

Figyelt kérdés

Ti hogyan?

Általában szerintem a legtöbben olyasminek képzelik el mint egy óriás embert, aki a dicsőség fényében világít...

Amúgy erről ír valamit a biblia?

Lehetséges, hogy ugyan úgy néz ki, mint bármelyik másik férfi itt a földön?

És, ha a mennyországba kerülünk, találkozhatunk majd Vele?

2010. febr. 13. 20:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
2010. febr. 15. 13:44
 22/27 anonim ***** válasza:
Isten nem létezik szal képzeld el az evolúció hosszú hosszú bonyolult és rengeteg véletlennel teletűzdelt sorát helyette.
2010. febr. 15. 20:47
 23/27 anonim válasza:
100%

20:47: Ez a jó válasz!!! Teljesen egyetértek.

Egyébként azért mondtam, hogy isten nem létezik és nem foglalkozik a világgal, mert nézzétek csak meg azt a rengeteg természeti katasztrófát, szegénységet, diktatúrát, terroistát, állatkínzót.. és még sorolhatnék soka ilyesmit... őket is isten teremtette? minek?? ha lenne isten, nem tenne ilyet a világgal amit ő teremtett...

2010. febr. 18. 21:33
 24/27 A kérdező kommentje:

Én nem lehetek biztos a helyes válaszban, és más sem! Csak hihetünk abban, hogy a mi elképzelésünk helyes.

Amúgy csak halkan megjegyzem az evolúció és a bibliai teremtés egy és ugyan az! Csak köznyelven van a Bibliában.Olvass utána, ha nem hiszed!

2010. márc. 12. 13:52
 25/27 anonim ***** válasza:

"az alap a festéskor még friss, nedves vakolat, a festék pedig mészvízzel összekevert porfesték."

Nem. Az evolúció valós folyamat, bizonyítékok vannak rá, a biblia meg csak egy mesekönyv.

2010. márc. 13. 16:47
 26/27 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy a freskót másoltam ide, nem azt akartam..."Amúgy csak halkan megjegyzem az evolúció és a bibliai teremtés egy és ugyan az!"
2010. márc. 14. 11:14
 27/27 A kérdező kommentje:

Figyelj az emberek nagy része azt hiszi az evolúció és a bibliában leírt teremtéstörténet kizárja egymást...Egyáltalán nem igaz:) Darwin is hívő volt és be akarta bizonyítani a bibliában leírtakat, csak sokan félre értelmezték.

A biblia köznyelvben íródott, hogy mindenki számára érthető legyen( a paraszt bácsinak is a mezőn, ugyan úgy mint a hatalmas nagy agyaknak), ezért van az hogy Isten 7 nap alatt teremti a világot...Ha jól megnézed az evolúciót és a bibliában leírt sorrendet megegyeznek...csak az idő van leegyszerűsítve, hogy ne évmilliókat kelljen elképzelni...

És a biblia választ ad arra amit az evolúcióval nem lehet megmagyarázni...

Gondold végig...Ahhoz, hogy valami legyen ahhoz valami kell. Semmiből nem lesz valami... A bibliában az a valami Isten. Az evolúció ezt hívja "hiányzó láncszemnek".

Vagy gondold meg, ha a Földünk csak egy kicsit is eltérne a mostani keringési pályájáról akkor szinte lehetetlenné válna az élet...Véletlen lenne?

Einstein is megállapította: kell lennie Valakinek, aki kezében tartja a mindenséget,képtelenség, hogy véletlenszerűen így létre tudott jönni, és ma is fennáll a kozmosz!

Szóval szerintem a tudomány nem zárja ki azt, hogy Isten létezik. Persze biztos nem lehet benne senki, hiszen semmi sem biztos csak a halál...És ha majd az eljön, majd meg látjuk volt e értelme a hitünknek...

Vagy elveszik lelkünk az örök sötétségben...

2010. márc. 14. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!