Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzeljük el Istent?

Hogyan képzeljük el Istent?

Figyelt kérdés

Ti hogyan?

Általában szerintem a legtöbben olyasminek képzelik el mint egy óriás embert, aki a dicsőség fényében világít...

Amúgy erről ír valamit a biblia?

Lehetséges, hogy ugyan úgy néz ki, mint bármelyik másik férfi itt a földön?

És, ha a mennyországba kerülünk, találkozhatunk majd Vele?

2010. febr. 13. 20:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
28%
dogák előtt egy kis manónak aki a fülembe súgja a kérdésekre a választ ;)
2010. febr. 13. 22:35
 12/27 anonim ***** válasza:
54%
Egy végtelen energiamező, ami mindenben és mindenhol ott van. ő az Erő!
2010. febr. 13. 22:40
 13/27 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem meg nem kell elképzelni. Nekem hívőként egy csomó dilemmám megoldódott, amióta nem próbálom meg elképzelni Istent. Mert bármi, amit elképzelsz, életed során élt élmények, tapasztalatok, érzékletek alapján teszed. Viszont IStenről nincs érzékletes tapasztalat, mert nem felfogható érzékekkel, emberi agy számára nem befogadható, nem megismerhető.

Szerintem sokak hitének az áll útjába, hogy nem hajlandóak hinni egy olyan Istenben, akit a keresztény, zsidó vagy muszlim vallások leírnak, mert úgy vélik, hogy Isten teljes egészében az, amit az adott vallás tanít róla. És ráadásul sok hívő szintén ezt gondolja.

Namármost szerintem ez egy óriási nagy tévedés! Sem a Biblia, sem a Korán, sem a katolikus egyház (ezt katolikusként mondom), vagy akármelyik felekezet, zsidó vagy muzulmán vallási vezető nem tudja, milyen is Isten. Ez túl van az emberi felfogóképességen.

Ezért is nem a vallás irányítja az életem, és nem aszerint mérlegelek. Mert ezen a világon semmi sem tökéletes, még a Biblia sem. Egy vallásosnak is mindig teret kell engednie a kételyeknek, mert anélkül szerintem ostobaság az egész. Én például nem félek azt mondani, hogy a Bibliában van egy-két dolog (nem sok), ami egyszerűen hülyeség.

Szóval nem próbálom Isten megérteni és elképzelni, inkább csak megszokni és elfogadni.

2010. febr. 14. 00:53
 14/27 anonim ***** válasza:
41%

A Biblia azt tanítja, meg se próbáld Istent elképzelni, mert teljes képtelenség ez az ember számára. Második parancsolat: ne csinálj Istenszobrot, vagy is ne próbáld ábrázolni, mert ahhoz el kellene előbb képzelni, de azt meg úgy sem tudod. Te magadtól csak is egy torz Istenképet tudsz alkotni. Ezért jelentette ki magát Isten a Bibliában, hogy megismerhesd őt, a TULAJDONSÁGAI alapján. De a Biblia még Jézusnak is csak a tulajdonságait írja le, amelyek egy az egyben fedik Isten tulajdonságait, mert nem az a fontos, hogy nézett ki Jézus, hanem csak az, amit tett, miért tette, miért úgy tette, és milyen céllal tette. Tök mindegy milyen színű szeme volt, milyen volt a frizurája, stb. Te se külsőleg kell, hogy hasonlíts rá, hanem a belső tulajdonságait vedd át, tedd magadévá, és így légy olyan mint Ő. Jézus az egyetlen ember, aki tökéletesen hordozta az Istenképűséget! De nem a külsejében!

A Jézusba vetett hit reményt ad,.

2010. febr. 14. 10:42
 15/27 anonim ***** válasza:
...de az evolúció sokkal racionálisabb.
2010. febr. 14. 11:22
 16/27 Salx Narval ***** válasza:
Én emberi külsővel tudom elképzelni, hiszen a saját képére formálta az embert. Vagy mégsem? Akkor viszont, a Biblia téved?
2010. febr. 14. 11:35
 17/27 anonim ***** válasza:
Isten úgy néz ki, mint süsü a sárkány, csak van egy ilyen kis barna bundája a hasán, és hosszú villás nyelve van, amivel a legyeket fogja el. Kezén 4 új van.
2010. febr. 14. 12:11
 18/27 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet azokkal a művészekkel akik lefestették?Legalábbis próbálták...

Meg azt nem hiszem el, hogy ha valaki beszél Istenről nem gondol közben valakire...Mindenki biztosan próbálta már elképzelni, nem?...és ha valamit tiltanak általában az még jobban sarkall arra a dologra...Így elképzelni is meg próbálhatod Istent csak sikertelenül...Meg a gondolatainkat szerintem nem könnyű befolyásolni, hogy na most nem gondolok valamire...mert én ha ilyet próbálok meg elhatározni akkor csak arra gondolok...

2010. febr. 14. 16:40
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

Én egy intelligens energiáa gondolok,ami /aki meg is tud testesülni egy egésszé,mindenhol ott van,ami ha itt a földön vagyunk,egy ember testére hasonlítana..De tök felesleges lenne,ha megtestesülne..nincs rá szüksége..

Amúgy néha megfordul az a gondolat is bennem,hogy mi van akkor,ha az Isten egy nagy ember,amiben mi a sejtjei vagyunk,mint ahogy bennünk is vannak sejtek,és így tovább..mint egy fraktál..az is lehet,hogy maga a föld isten egy sejtje,és olyan is lehet,ha valaki megbetegszik,pl a mája megbetegszik,akkor a sejtek(ha van tudatuk,és ezt mi abszolút nem tudhatjuk)Akkor azok haragudnak ránk,az emberre,hogy nem vigyázott rájuk,stb..

És el tudom képzelni azt,hogy a rákos sejtek pl megfelelnek egy olyan bolygóknak,amin dúl a háború,rosszindulat,a természet rendje felborul,és káros hatást vált ki az egységben..stb

de ezek csak fantáziálgatások,mégis érdemes filózgatni rajtuk..Mert ha isten mindenhol ottvan,és bennünk is,tehát a része vagyunk,akkor ez is elgondolkoztató..

2010. febr. 15. 09:07
 20/27 anonim ***** válasza:
75%
Még valami,pl ha a menyországba kerülünk,valamilyen szintem megvilágosodunk,és láthatjuk az egészet!
2010. febr. 15. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!