Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyböjtben az édességről...

Nagyböjtben az édességről való lemondás is számít, ugye?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy alapból a húsról kéne, de az nem lenne akkor hatalmas nagy kunszt nekem. ALapból csak 1-2 féle húst eszek meg, és azt hetente 3x-4x kb. Szalámikat , ilyeneket nem. Szóval ez nem lenne annyira megerőltető nekem.

Viszont imádok nassolni. Ezért arra gondoltam, hogy nagyböjt végéignem eszek semmi édességet, és semmi csipszet, sütit.. :D

Mert ez tényleg kihívás, a hús nem. Főleg úgy, hogy szülinapok, névnapok is lesznek, sütikkel, meg én is kapok majd csokikat (nekem is lesz majd).

Emellett eljárnék misére (nem nagyon járok sajnos), szóval ilyenekre is figyelnék persze..

ugye ez így "ér"?

16/L

2015. febr. 24. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez így is ér.:)

Mondjuk a pénteki húsmentességet én lehet megtartanám ettől függetlenül.

2015. febr. 24. 09:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Katolikusoknak 14-60 évesig a hamvazószerdai és nagypénteki szigorú böjt (csak 3-szor enni, ebből egyszer jóllakni, húst nem enni), és a nagyböjti időszakban a péntekenkénti hústilalom a kötelező. Ezt néha már attól is nehéz megtartani, hogy valaki kívülről erőlteti rád. Érdekes tapasztalat a tekintély ellen alapból lázadó egyéniségek számára.

Ezen kívül a saját lelki épülésed céljából olyan feltételeket szabhatsz magadnak, amiket csak akarsz. Pl. Minden nap mondasz valami kedveset egy undok osztálytársadnak. Minden héten készítesz valami szorgalmi feladatot az egyik tantárgyból. Hétvégén társasjátékozol a kisöcséddel. Akár hetente vagy naponta váltogathatod is, a lényeg, hogy valami jó dolog érdekében történjen, és erőfeszítést igényeljen. Ismerek valakit, aki elhatározta, hogy este nem fekszik le anélkül, hogy elmosogatott volna. Elmondása szerint soha nem várta annyira a nagyböjt végét, mint abban az évben. Az ételekről való lemondás ebből a szempontból a legkevésbé nyerő, az inkább az önfegyelem erősítésére alkalmas, hogy aztán más dogokban is képes legyél jobbá válni. persze megteheted, hogy a megtakarított pénzt valami jótékony célra költöd.

2015. febr. 24. 09:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Én tegnap metettem egy táblacsokit. Valami citromos étcsoki volt. Ha tehetném, ma is megenném.
2015. febr. 24. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Jól gondolkodsz, de ne ess abba a hibába, hogy a lemondás lenne a húsvét értelme.

A lemondás csak egy eszköz, és ha csak ezt csinálod, akkor semmit sem értettél meg a húsvét jelentőségéből.

2015. febr. 24. 11:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Számít ez, igen. Csak arra ügyelj, hogy a végén nehogy a hús lenne az, amiről inkább lemondanál!
2015. febr. 24. 18:26
 6/6 szp72 ***** válasza:
Az mindenesetre dicséretes, hogy szeretnél Isten ügye miatt böjtölni. Igen, böjtnek számít, ha lemondasz az édességről. Ámbár fontosabb lenne az imádság, egy keresztény közösséghez való tartozás, rendszeres istentiszteleten való részvétel.
2015. febr. 24. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!