Te miről mondasz le a böjt alatt?
Elég "nehéz" helyzetem van. Fogalmam sincs, hogy miről mondjak le. Vegetáriánus vagyok, bár imádok olvasni, de nincs rá időm (ezért ez nem lenne Isten színe előtt lemondás), a tv-t csak elalváshoz használom, Facebook-ra csak azért megyek, mert egy nagyon jó barátommal ott szoktam beszélgetni, édességet úgyis el akarom hagyni, mert fogyózok.... Na, most akkor? :-)
Várom az ötleteket, hogy ki miről mondd le, hátha nekem is ad egy kis ihletet.
Tudom, hogy nemcsak lemondani, hanem tenni is lehet. A templomban vasárnaponként én szoktam olvasni a szentleckét, más munkát... mit vállaljak?
Előre is köszönöm :)
Én az édességről próbálok majd lemondani. Azt nem hiszem, hogy sikerülne, hogy egész nagyböjt alatt semmi édességet nem eszem, de péntekenként tényleg semmit, és a többi nap is minimalizálni fogom.
Emellett, amennyi időm engedi, próbálok minél több közösségi munkát vállalni az egyházközségben.
Valamit te nagyon félreértettél.
A böjtnek nem a lemondás a célja!
A böjt azért van, hogy a húsvéti eseményekre tudjál összpontosítani - és ezért le kell mondani mindenről, ami ebben zavarna.
Ha semmi sincs, ami zavarna - akkor miről akarsz lemondani?
Ha viszont pl. nincs időd foglalkozni a hited legnagyobb eseményével - na, akkor az életed kellene sürgősen átszervezni.
Semmiről. Az életről sem.
A bűnről kellene, de azt sem csak böjtkor.
Üdv! Leginkább a 4-essel értek egyet.
A böjt többről szól, mint valamilyen fogyasztási cikkről való lemondásról. A böjtnek nem az a célja, hogy szenvedjek, hanem az, hogy hosszú távon képes legyek felfigyelni azokra az akadályokra, amelyek utamat állják abban, hogy még jobb ember legyek, közelebb kerüljek Istenhez, és ebben az időszakban a Húsvét lényegének megéléséhez. Ezeket az akadályokat kell számbavenni, és megszüntetni vagy visszafogni. Ha tehát lemondok valamiről, de a helyét mással töltöm ki (pl. számítógép helyett TV-zek), akkor nincs sok értelme a böjtnek. Viszont ha ezt az időt Istenre fordítom, akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!