Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény elgondolások a...

Keresztény elgondolások a halál utánról?

Figyelt kérdés

Nem vagyok vallásos, de szeretném ezt a nézőpontot is meghallgatni. Előre is köszönöm a válaszokat. Ezeket szeretném kérdezni:

Halál után Menny vagy Pokol várja a lelkeket. Armageddonkor minden lélek visszaszólíttatik az anyagi világba (testet öltve) vagy aki Pokolra kerül már ott is marad?

Armageddon után lesz-e még Pokol, elpusztul-e Sátán? Mennyország lesz-e? Vagy ha az arra méltók feltámadnak, már Mennyre sem lesz szükség? Így a gonosz lelkek is elpusztulnak?

Aki most a Mennyben van csak boldog lehet? Mert tegyük fel sok problémája volt az életben, borzalmas dolgokat élt át, vagy mélyen érintették pl. a háborúk. Kábult boldogságba süllyed és életének rossz momentumai kitörlődnek? Ezzel viszont nem veszti el önmagát?

Feltámadás után mire számíthat az ember? Örök élet? Örök boldogság? Ugyanolyan lesz-e az élethossz? A szaporodás is? S ha sok ember lesz majd a Földön, nem lehetséges, lesz aki elhidegül tőle? És ha elhidegül, nem követi a törvényeit, mi történik vele? És mi lesz a feltámadt emberek feladata?

Kérem ne kilométer hosszúságúakat írjatok, az idézeteket mellőzzétek. Köszönöm.

2010. febr. 12. 17:42
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

"A Jézusba vetett hit reményt ad."

Igen, azt köszönöm is. De a "támadó jellegű" felszólalásra reagáltam a válaszommal. Nekem semmi problémám nincs veled, korrekt voltál a válaszadásnál.

2010. febr. 15. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!