Keresztény elgondolások a halál utánról?
Nem vagyok vallásos, de szeretném ezt a nézőpontot is meghallgatni. Előre is köszönöm a válaszokat. Ezeket szeretném kérdezni:
Halál után Menny vagy Pokol várja a lelkeket. Armageddonkor minden lélek visszaszólíttatik az anyagi világba (testet öltve) vagy aki Pokolra kerül már ott is marad?
Armageddon után lesz-e még Pokol, elpusztul-e Sátán? Mennyország lesz-e? Vagy ha az arra méltók feltámadnak, már Mennyre sem lesz szükség? Így a gonosz lelkek is elpusztulnak?
Aki most a Mennyben van csak boldog lehet? Mert tegyük fel sok problémája volt az életben, borzalmas dolgokat élt át, vagy mélyen érintették pl. a háborúk. Kábult boldogságba süllyed és életének rossz momentumai kitörlődnek? Ezzel viszont nem veszti el önmagát?
Feltámadás után mire számíthat az ember? Örök élet? Örök boldogság? Ugyanolyan lesz-e az élethossz? A szaporodás is? S ha sok ember lesz majd a Földön, nem lehetséges, lesz aki elhidegül tőle? És ha elhidegül, nem követi a törvényeit, mi történik vele? És mi lesz a feltámadt emberek feladata?
Kérem ne kilométer hosszúságúakat írjatok, az idézeteket mellőzzétek. Köszönöm.
"A Jézusba vetett hit reményt ad."
Igen, azt köszönöm is. De a "támadó jellegű" felszólalásra reagáltam a válaszommal. Nekem semmi problémám nincs veled, korrekt voltál a válaszadásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!