Keresztény elgondolások a halál utánról?
Nem vagyok vallásos, de szeretném ezt a nézőpontot is meghallgatni. Előre is köszönöm a válaszokat. Ezeket szeretném kérdezni:
Halál után Menny vagy Pokol várja a lelkeket. Armageddonkor minden lélek visszaszólíttatik az anyagi világba (testet öltve) vagy aki Pokolra kerül már ott is marad?
Armageddon után lesz-e még Pokol, elpusztul-e Sátán? Mennyország lesz-e? Vagy ha az arra méltók feltámadnak, már Mennyre sem lesz szükség? Így a gonosz lelkek is elpusztulnak?
Aki most a Mennyben van csak boldog lehet? Mert tegyük fel sok problémája volt az életben, borzalmas dolgokat élt át, vagy mélyen érintették pl. a háborúk. Kábult boldogságba süllyed és életének rossz momentumai kitörlődnek? Ezzel viszont nem veszti el önmagát?
Feltámadás után mire számíthat az ember? Örök élet? Örök boldogság? Ugyanolyan lesz-e az élethossz? A szaporodás is? S ha sok ember lesz majd a Földön, nem lehetséges, lesz aki elhidegül tőle? És ha elhidegül, nem követi a törvényeit, mi történik vele? És mi lesz a feltámadt emberek feladata?
Kérem ne kilométer hosszúságúakat írjatok, az idézeteket mellőzzétek. Köszönöm.
Köszi a válaszokat. Viszont a rend kedvéért akkor leírom mit szűrtem ki az írásokból, kérlek bólintsatok, ha jól értettem.
Ha pedig választ adtok, kérlek titeket a saját szavaitokkal, röviden, érthetően, idézetek, hosszú körmondatok nélkül tegyétek, mert nem tudom kiszűrni belőle a lényeget. Ezért kértem az instrukcióknál is, hogy az ilyesmit mellőzzétek.
Magyarul akkor ezek a válaszok?
Armageddonkor minden lélek visszaszólíttatik az anyagi világba (testet öltve) vagy aki Pokolra kerül már ott is marad?
Aki Pokolba került is visszaszólíttatik, de csak azért, hogy visszakerüljön ugyanoda, ahol eddig szenvedett. Tehát ígyis-úgyis örök kárhozat lesz a jussa.
Armageddon után lesz-e még Pokol, elpusztul-e Sátán?
Lesz Pokol, és Sátán örökre visszaűzettetik oda. De hatalmát veszti. (Viszont akkor a Pokol felett sem uralkodhatna, nem?)
Mennyország lesz-e? Vagy ha az arra méltók feltámadnak, már Mennyre sem lesz szükség? Így a gonosz lelkek is elpusztulnak?
A gonosz lelkek nem pusztulnak el, hanem a Pokolban fognak szenvedni. Ha a Pokol létéből indulok ki Menny is lesz, de lélek nem lesz benne, mivel aki arra érdemes úgyis feltámad.
Aki most a Mennyben van csak boldog lehet? Kábult boldogságba süllyed és életének rossz momentumai kitörlődnek? Ezzel viszont nem veszti el önmagát?
Boldog aki Mennybe jut, hisz minden bajtól mentesül. De nem mindenkinek egyformán nagy a boldogsága. Rossz momentumok elhomályosulnak(?)
Feltámadás után mire számíthat az ember? Örök élet? Örök boldogság? Ugyanolyan lesz-e az élethossz? A szaporodás is? S ha sok ember lesz majd a Földön, nem lehetséges, lesz aki elhidegül tőle? És ha elhidegül, nem követi a törvényeit, mi történik vele? És mi lesz a feltámadt emberek feladata?
Örökké él, aki feltámad. Aki pedig feltámad boldog lesz Isten Országában. A feltámadottak kivívták a jogot arra az életre, tehát Istent követni fogják. A többire nem láttam választ.
Kérlek tényleg csak a kérdésekre válaszoljatok. Nagyon kedves tőletek, hogy ennyi mindent bemásoltatok, leírtatok, de nem a konkrét választ adjátok meg, és így előttem sem világos.
Ne haragudj, nem bántás ként, de jehovás tanokat vélek felfedezni a kérdéseid mögött. Ha jehova tanuja vagy, akkor meg van a magad meggyőződése erről, kár bármit mondanom.
A feltámadás után már nem fognak szaporodni az emberek. Nem lesznek férj-feleség. A pokol felett nem a sátán az úr, hanem Isten az Úr mindenek felett, és ha mindenek felett, akkor a pokol felett is. A pokolban nem az ördögök fogják kínozni az embereket, csak ott lesznek velük, és együtt kínlódnak. A mennyországban nincs élethossz, örök élet van, az örök élet örökké tar. Az örök életre feltámadt ember feladata Istent dicsőítve mindig vele lenni. A mennyei lények szüntelen azt mondják, szent szent szent a Seregek Ura. Ebbe a kórusba fogunk bekapcsolódni. Erre mondják az ateisták, milyen unalmas lesz szüntelen ezt mondani. De én ezen a földön szüntelen levegőt kell, hogy vegyek, és valahogy nem tudom megunni, sőt, kifejezetten szeretem csinálni, és mellette sok minden mást is tudok tenni. Valahogy így képzelem el a mennyben az Isten dicsőítését is. Nem hogy nem lesz unalmas, hanem még én fogom jól érezni magam tőle.
A Jézusba vetet hit reményt ad.
Nem érzem bántásnak a feltévésed. :)
Nem követem egyik vallási irányzatot sem, csak érdekel milyen elképzelések vannak a halál utáni életről(?). Viszont igaz... Az egyik ismerősöm Jehova Tanúja és amennyit beszélni szokott erről az ő álláspontját már tudom. De én az "eredeti" Pokol-Menny-Feltámadásra is kíváncsi vagyok, hogy egyfajta összehasonlítást tehessek az eltéréseket szemügyre véve. Ha csak az egyik fél álláspontját ismerem elkeserítő és nem tudok anélkül rákérdezni a másikra, hogy amit hallottam "ne használjam fel a kérdésfeltevésnél". Természetesen más irányokról is szívesen olvasnék (mint reinkarnáció) de pusztán olvasási jelleggel, viszont én jelenleg úgy hiszem, hogy ha meghalok, ott minden véget ér.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Aki most a Mennyben van csak boldog lehet? Kábult boldogságba süllyed és életének rossz momentumai kitörlődnek? Ezzel viszont nem veszti el önmagát?
Boldog aki Mennybe jut, hisz minden bajtól mentesül. De nem mindenkinek egyformán nagy a boldogsága. Rossz momentumok elhomályosulnak(?)
Nem, ez nem kábult állapot... Tudni fogja saját énjének létezését, csak boldog lesz, hogy van Isten, és Isten szerete körül vesz... Ez minden embernek egyenlő boldogságot jelet. Istennél nincs Idő, mert az Idő egy teremtmény a sok közül nekünk... Nem fog elhidegülni, mert ott már az akaratod már nem fogja kívánni a rosszat.
21:29
"Miért nem olvasod végig az első lapon leírtakat tisztességgel?"
"Kérem ne kilométer hosszúságúakat írjatok, az idézeteket mellőzzétek. Köszönöm."
+"Viszont a rend kedvéért akkor leírom mit szűrtem ki az írásokból, kérlek bólintsatok, ha jól értettem."
+Nem más honlapokból kimásolgatott szövegekre vagyok kíváncsi, hanem rövid konkrét válaszokra, a válaszadók saját szavaival. Viszont olvastam, amit ott írtak.
OFF
Rühellem azt a két pasast. Az egyik mániája, hogy bemásol minden vallással kapcsolatos kérdéshez 3km szöveget... Jobb esetben fejből írja amit bemagolt, bár nem hiszem, aztán hű de okosnak képzeli magát, mag minden meg van válaszolva.
A Másik, meg minden válasz végére odaírja, hogy: '"A Jézusba vetett hit reményt ad."
Az őrületbe kergetnek a baromságaikkal. Le lehet pontozni.
Bocs kérdező, már elmondtam amit a kérdésedre én válaszolni tudok.
Off-ra: Mi a gondod, és főleg miért idegesít, hogy minden válaszom végére odaírom a hitvallásomat? Más kép hogy tudnál mindig lepontozni? Ha nem látnád, még elsiklanál felette, és nem tudnád teljesíteni a missziódat, küldetésedet. És én nem szeretnélek ettől az örömtől megfosztani. Esetleg egy válaszommal még a végén egyetértenél véletlenül, ha nem direktben jönne le, keresztyén vagyok, és a Biblia tanait vallom, akikből azért valljuk meg, van még néhány millió ezen a földön. Ők mind vallják azt, amit én is:
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!