Hogyan állnak a keresztények a húsfogyasztáshoz?
Tudom, a hús finom meg minden.
A neten láttam egy hosszabb írást, amit ide nem másolnék be.
De azzal foglalkozik, hogy xy miért lesz vegetáriánus, míg a másik nem.
Az emberek szeretik az állatokat, de azért befalják őket.
Egy magyar meg megbotrányozhat azon (valóban), hogy egy kutyát megesznek.
https://www.youtube.com/watch?v=m1t4LmJydkA
Nem néztem végig, ha nem gond. :D De gondolom a kisfiú azért nem eszi a húst, mert FÁJ az állatnak.
https://www.youtube.com/watch?v=ByuQwB6PNx8
Ha egy keresztény megnézi ezt a videót, akkor hogyan viszonyul a továbbiakban a húshoz?
Ugye a keresztény ember barátságos, nem árt a másiknak. (hagyjuk az álkeresztényeket, meg ilyeneket)
De ha tudomására jut, hogy 1-1 húst hogyan állítanak elő, nem lesz rossz érzése?
Azt lehetne mondani, hogy lehetne "finomabban" megölni az állatot.
De hát az is ölés. :(
Oké, hogy eledelül kaptuk az állatokat, de így kell végezni velük?:/
A dolgozatban is van valami példa.
Egy hústerméket megkostoltatnak velük. Ízlik nekik.
Aztán van közelben egy gép és abba beletolnak egy élő állatot, majd a gép másik végén kijön a hústermék, erre meg a kostolók már nem akarnak enni belőle.
(Persze a gép csak "ál" vagy milyen gép, benne van egy ember, aki megkapja az állatot és szerintem ő tolja ki a gép másik végén a kaját.)
Még ha csak kitalált is ez, ami a dogában van, szerintem valami hasonló lehetne a valóságban.
Szóval egy keresztény hogy fog viszonyulni a húsfogyasztáshoz, miután rájön, hogy az, amit fogyaszt, az az állat kínlódásával jött létre?
# 30!
Igen, viszont újra leírom, hogy ez elenyésző. Tehát azt a konzekvenciát levonni, hogy sárgaérés során történik az aratás kreténizmus. Ez körülbelül olyan mintha azt írnád egy sertéstenyésztőről, aki ezer újszülött malacból levág egy háromlábú szopós malacot, hogy a tevékenységének a fő profilja, hogy szopós malacokat vág.
A második kérdésre nehéz válaszolni, ugyanis a sárgaérés egy folyamat, nem pedig statikus állapot. Sárgaérésben a szár és a levelek elsárgulnak és kizárólag a kezdeti periódusban van keményítőbeépülés, tehát a sárgaérés folyamatának középső szakaszától anyagcsere nincs, a növény biológiailag halott.
Szóval:
1. igen
2. igen
Köszi.. sok a mellédumálás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!