Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan állnak a keresztények...

Hogyan állnak a keresztények a húsfogyasztáshoz?

Figyelt kérdés

Tudom, a hús finom meg minden.

A neten láttam egy hosszabb írást, amit ide nem másolnék be.

De azzal foglalkozik, hogy xy miért lesz vegetáriánus, míg a másik nem.

Az emberek szeretik az állatokat, de azért befalják őket.

Egy magyar meg megbotrányozhat azon (valóban), hogy egy kutyát megesznek.

https://www.youtube.com/watch?v=m1t4LmJydkA

Nem néztem végig, ha nem gond. :D De gondolom a kisfiú azért nem eszi a húst, mert FÁJ az állatnak.

https://www.youtube.com/watch?v=ByuQwB6PNx8

Ha egy keresztény megnézi ezt a videót, akkor hogyan viszonyul a továbbiakban a húshoz?

Ugye a keresztény ember barátságos, nem árt a másiknak. (hagyjuk az álkeresztényeket, meg ilyeneket)

De ha tudomására jut, hogy 1-1 húst hogyan állítanak elő, nem lesz rossz érzése?

Azt lehetne mondani, hogy lehetne "finomabban" megölni az állatot.

De hát az is ölés. :(

Oké, hogy eledelül kaptuk az állatokat, de így kell végezni velük?:/

A dolgozatban is van valami példa.

Egy hústerméket megkostoltatnak velük. Ízlik nekik.

Aztán van közelben egy gép és abba beletolnak egy élő állatot, majd a gép másik végén kijön a hústermék, erre meg a kostolók már nem akarnak enni belőle.

(Persze a gép csak "ál" vagy milyen gép, benne van egy ember, aki megkapja az állatot és szerintem ő tolja ki a gép másik végén a kaját.)

Még ha csak kitalált is ez, ami a dogában van, szerintem valami hasonló lehetne a valóságban.

Szóval egy keresztény hogy fog viszonyulni a húsfogyasztáshoz, miután rájön, hogy az, amit fogyaszt, az az állat kínlódásával jött létre?

2015. febr. 17. 20:55
1 2 3 4
 21/32 Pietrosol ***** válasza:

Bocs, még valami.

Búzát ritkán termesztenek 1000 négyzetméteren és a betakarítás sem úgy történik, hogy akkor aratnak, ha ráér a gépkezelő. Nagyűzemi termesztés folyik, amely során precíz logisztikát alkalmaznak. Ennél fogva a célkitűzés a teljes érés állapotában történő betakarítás, mert ez a költséghatékony megoldás. Elképzelhető a korábbi betakarítás, de ez elenyésző az optimális ütemezéshez képest. Tehát hiába mutogatsz szemellenzős módon a nem optimális alkalmakra, hiszen ez töredéke az alapállállapotnak. Valóban létezett kétmenetes betakarítás, de a költségek csökkentése okán ez eltűnt. Ennyi erővel visszamutogathatnál arra az időre amikor sarlóval arattak. Abszurd az elmeműködésed.

Hozzászólásod hebehurgya, szakmaiatlan és legfeljebb egy óvodai csoportban érett a sikerre. Célod kizárólag az utálkozás kinyilvánítása, talán ezért is nélkülözi az értelem minimumát.

2015. febr. 19. 21:37
 22/32 Mulder614 ***** válasza:
a biblia sehol nem tiltja a hús fogyasztását. a vér megevését tiltja!
2015. febr. 21. 12:27
 23/32 anonim ***** válasza:

"Elképzelhető a korábbi betakarítás, de ez elenyésző az optimális ütemezéshez képest."

Szóval akkor él az a búza vagy nem???? :D :D :D

Saját magadnak mondasz ellent. Vedd már észre :D

2015. febr. 22. 00:13
 24/32 Pietrosol ***** válasza:

# 23!

Ha te abból, hogy elenyésző alkalmakkor sárgaérés idején aratnak a gazdák azt az általános képet alkotod, hogy mindig sárga érés idején aratnak, akkor nem a szakmai hozzáértésedet kell vizsgálni, hanem az általános elmeállapotodat. Komolyan ajánlom, hogy látogass el búzatáblák környékére aratáskor és vizsgáld meg azt a növényt, amely a gép asztalára dől, hogy mennyire száraz!

2015. febr. 22. 09:05
 25/32 anonim ***** válasza:
Menj máshova trollkodni... Beégtél, hogy annyit értesz hozzá, mint hintaló a díszparádéhoz. Először nagyon rossz példának írtad, majd mikor felvilágosítottalak, hogy aratás sárgaérés idején évszázadok óta bevett gyakorlat (rendrearatás..pubi..), akkor beismered, hogy előfordul. :D Száni vagy :D
2015. febr. 22. 21:26
 26/32 anonim ***** válasza:

Pubi drága, elfelejtettd, hogy a Biblia meg a kereszténység kialakulása óta több mint ezer évig az aratás nem egymenetes kombájnos aratás volt, hanem két menetes rendrearatás, amikor bezony bezony sokkal gyakoribb volt, hogy elkezdték előbb a folyamatot. Tehát amikor még a búza szára nem volt pattanósra száradva, tehát élt még a növény. MONDOM ÉLT !!! :P

Pubi, tanulj még történelmet és növénytermesztést, a kettőt meg próbáld meg összehozni :D

2015. febr. 22. 21:30
 27/32 Pietrosol ***** válasza:

# 25!

Nem kellett felvilágosítanod, hiszen tudtam, hogy a veszteség elkerülése végett ez egy élő gyakorlat. Mindamellet továbbra is igen ritka és továbbra is teljes érésben aratják a búzát. Nyáron lesz alkalmad megtekinteni, feltéve ha kiengednek az intézményből, mert kezd gyanússá válni, hogy téged egy pszichiátriai intézet ápolói gondoznak.

2015. febr. 22. 21:36
 28/32 anonim ***** válasza:

Perszeee... tudtaaad :D

Mielőtt kötözködsz, nézz körül előtte :)

2015. febr. 22. 23:31
 29/32 Pietrosol ***** válasza:

# 28!

Igen tudtam, mint ahogy azt is tudom, hogy sárgaérésben aratás mellett a túléréskori aratást miért kerülik a gazdák. Ahhoz meg szokjál hozzá, hogy ha olyanokat írsz növényekkel kapcsolatban, mintha részt vettél volna egy agydonor programban, akkor rámutatok az írásod fogyatékosságára. Ne írj olyan hozzászólást, amelynek alapvető ismereteit nélkülözöd, ha mégis írsz, vállald.Én sem szólok hozzá a teniszhez vagy a fémforgácsoláshoz, mert nem értek hozzá. Suszter maradjon a kaptafánál!

2015. febr. 23. 05:43
 30/32 anonim ***** válasza:

Most akkor olyan röviden és tömören válaszolj lehetőleg egy szóban ezekre a kérdésekre, ahogy csak tudsz?

-Előfordul, hogy sárgaérés időszakában aratták a búzát a kereszténység kialakulása után?

-Sárgaérés időszakában él még a növény?

Ha mindkét kérdésre igennel lehet válaszolni... akkor mi a f***nak kötözködsz? :D

2015. febr. 23. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!