Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan állnak a keresztények...

Hogyan állnak a keresztények a húsfogyasztáshoz?

Figyelt kérdés

Tudom, a hús finom meg minden.

A neten láttam egy hosszabb írást, amit ide nem másolnék be.

De azzal foglalkozik, hogy xy miért lesz vegetáriánus, míg a másik nem.

Az emberek szeretik az állatokat, de azért befalják őket.

Egy magyar meg megbotrányozhat azon (valóban), hogy egy kutyát megesznek.

https://www.youtube.com/watch?v=m1t4LmJydkA

Nem néztem végig, ha nem gond. :D De gondolom a kisfiú azért nem eszi a húst, mert FÁJ az állatnak.

https://www.youtube.com/watch?v=ByuQwB6PNx8

Ha egy keresztény megnézi ezt a videót, akkor hogyan viszonyul a továbbiakban a húshoz?

Ugye a keresztény ember barátságos, nem árt a másiknak. (hagyjuk az álkeresztényeket, meg ilyeneket)

De ha tudomására jut, hogy 1-1 húst hogyan állítanak elő, nem lesz rossz érzése?

Azt lehetne mondani, hogy lehetne "finomabban" megölni az állatot.

De hát az is ölés. :(

Oké, hogy eledelül kaptuk az állatokat, de így kell végezni velük?:/

A dolgozatban is van valami példa.

Egy hústerméket megkostoltatnak velük. Ízlik nekik.

Aztán van közelben egy gép és abba beletolnak egy élő állatot, majd a gép másik végén kijön a hústermék, erre meg a kostolók már nem akarnak enni belőle.

(Persze a gép csak "ál" vagy milyen gép, benne van egy ember, aki megkapja az állatot és szerintem ő tolja ki a gép másik végén a kaját.)

Még ha csak kitalált is ez, ami a dogában van, szerintem valami hasonló lehetne a valóságban.

Szóval egy keresztény hogy fog viszonyulni a húsfogyasztáshoz, miután rájön, hogy az, amit fogyaszt, az az állat kínlódásával jött létre?

2015. febr. 17. 20:55
1 2 3 4
 11/32 Pietrosol ***** válasza:

# 10!

"Tehát nem hagyjuk, hogy a végfejlődését elérje szerencsétlen élőlény."

Szőrszálhasogatás amit írsz, ugyanis a kalászosok az aratás idején gyakorlatilag halottak, hovatovább biológiai értelemben tökéletesen érettek. A búza magvának a víztartalma 14% aratáskor. A gyökértől a kalász végéig a növény csontszáraz, halott.

Mit értesz végfejlődésen, hova fejlődne egy csontszáraz növény? Társaloghatunk a kalászosokról, de ehhez ismerned kell az alapvető növényélettani sajátosságokat.

2015. febr. 18. 18:16
 12/32 Pietrosol ***** válasza:

Elnézést azt elfelejtettem, hogy teljes érés szakaszában történik az aratás.

Itt megismerkedhetsz a termesztés alapjaival: [link]

2015. febr. 18. 18:23
 13/32 anonim ***** válasza:

Igen..ez nagyon szép képeskönyv (azoknak akik nem szeretnek olvasni), kicsit el is van nagyolva. Én a búzának 9 növekedési-fejlődési fázisát ismerem, ez meg bemutat belőle hatot? Persze ez nyilván zanzásítva van, mert főiskolásoknak elég ennyi is az "általános" műveltséghez.

Ha gondolod tényleg beszélgethetünk róla...

Én még mindig azt mondom, hogy sok helyen a teljes érés előtt, még a sárgaérés idején kezdik az aratását, aztán persze ahogy aratnak belecsúsznak a teljes érés szakába is mert egyik napról a másikra nem tudják betakarítani a teljes mennyiséget.

2015. febr. 18. 19:53
 14/32 anonim ***** válasza:
Ha jòl tudom a pünkösdistáknál úgy van hogy senki sem lehet vegetáriánus.
2015. febr. 18. 21:32
 15/32 Pietrosol ***** válasza:

# 13!

Annak függvényében, hogy egy elhalt növénnytől fejlődést vársz és egy elhalt növény betakarítását ölésnek gondolod nincs jogod, okod arra, hogy növénytani ismeretekkel büszkélkedj. Emiatt arra sincs jogod, hogy más ismereteit becsméreld, ugyanis a saját ismereteidet sem állítod az értelem szolgálatába.

Értelmes gazdász megvárja a teljes érést, nem véletlen ez a neve az érési fázisnak. Teljes érés előtt csak kiugrott trombitaművészből lett gazda arat.

Az érved továbbra is alapjaiban hibás. Nem ugyanaz a kategória ölni az élelemért és betakarítani azt ami megérett.

2015. febr. 19. 05:44
 16/32 anonim ***** válasza:

Tévedsz :) mint mindig... Ugyanis a sárgaérés időszakában még nem hal el a növény és az értelmes gazdász elkerüli a túlérést. Ha ennek az a módja, akkor elkezdi az aratást a sárgaérési fázisban, mert abból még lehet jó termény, a túlérettből már nem.

Csak utána kéne nézni azoknak az ismereteknek..nem?

2015. febr. 19. 07:39
 17/32 Pietrosol ***** válasza:

# 16!

Még egyszer és utoljára, mert a kérdés nem agrotechnikával kapcsolatos. A betakarítás a teljes érés fenofázisban történik, ekkor a növény biológiai értelemben halott. Értelmes gazda azért arat teljes érésben, mert ha az általad említett sárga érés idején aratna, akkor a magasabb víztartalom miatt szárítania kellene a terményt, ami többlet költséget róna a gazdára.

Egyébként értem a törekvésed. Szeretnéd azt hazudni, hogy a gazdák élő növényt aratnak, hogy az első hülye felütésed igazold, miszerint élő növényt aratnak. Sajnálattal tudósítalak, hogy ilyent legfeljebb szinházi jegyszedők és bárpincérek tennének, de értelmes, szakmájukhoz értő gazdák nem.

Minden jót és kellemes tanulást!

2015. febr. 19. 19:08
 18/32 anonim ***** válasza:

Optimális esetben... de te még mindig azt hiszed, hogy minden gazda csak kizárólag optimális esetben tud aratni.

Igen előbb is szoktak aratni és szárítják a termést, mert a világ már csak ilyen... kizárólag optimális időben nem mindig lehet elvégezni a munkát (találd ki nagy okos, milyen tényezők zavarhatják meg az optimális időben való aratást). Éééésss ilyenkor bizony előfordul, hogy előbb aratnak. (Ki hitte volna?) éééésss ilyenkor még bizony él az a búza (igen..igen szárítani kell olyankor azt a rohadt kis búzát) :)

2015. febr. 19. 19:43
 19/32 anonim ***** válasza:
És te mint kis agrárcsemete elfelejted, hogy 50-70 évvel ezelőtt és még korábban szinte kizárólag kétmenetes aratással történt a búza betakarítása. És ekkor mindig előbb kezdték meg az aratást. Felesleges magyaráznod, keresztények akkor is voltak, és a búza még akkor is élt a sárgaérés idején. (egyébként ma is minden tankönyv megemlíti, hogy a sárgaérés idejében is megkezdhető az aratás (igaz szárítással)
2015. febr. 19. 19:54
 20/32 Pietrosol ***** válasza:

# 18!

Kezdem azt érezni, hogy nem láttál még aratást. Itt, igaz csak képen, de megnézheted milyen állapotú növényt aratnak.

[link]

Kérlek számolj be arról, hogy milyen élettani folyamatok zajlanak egy olyan növényben, amelynek gyökere nem vesz fel vizet és tápanyagot, amelynek a szára és a levele elfásodott, tehát sem vizet, sem tápanyagot nem szállít és befejezte az asszimilátumok szervezetbe építését! Felhívom a figyelmed arra a tényre, hogy aratásérett állapotban a növény szállítószövetét alkotó sejtjei elhaltak. Kérlek számolj be arról, hogy milyen élettani folyamtok zajlanak egy biológiai értelemben halott szövetet alkotó sejtben!

2015. febr. 19. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!