Megmagyarázná nekem valaki?
"segítek mindenkinek, szeretem és nem bántom az állatokat,próbálok Istenhez méltón élni,a bibliát olvasom és tanulok."
Azt értsd meg,hogy a szeretetet nem lehet kicsikarni senkiből,sem emberből,sem Istenből.Én már rájöttem,hogy nem kell segíteni mindenkinek.Sokszor abból van a baj,hogy segíteni akar az ember másnak,és még ő lesz a végén a hülye.Persze a másik oldalról így is megkaphatod,hogy flegma vagy,és nem vagy segítőkész,mert az emberek már csak ilyenek,valami indok kell,hogy ha a nyomorult életével nem tud mit kezdeni,akkor legyen kibe belerúgni.És ugye ki van a legközelebb,ki az,aki nem rúg vissza? a segítőkész jó kislány,meg a jó kisfiú.
Nincsenek istenek, csak emberek.
Mi éljük az életünket, nincsenek külső erők, akik irányítanak, beleszólnak.
A másoknak való segítség, állatszeretet pedig alap dolog, nem erény, a hiánya viszont elítélendő.
Sajnos a különböző egyházak félre tanítják a híveket. Nem csak a muszlim, hanem sajnos a keresztény egyházak is sok mindenben mást tanítanak, mint Jézus tanított.
De kitartás, az Isten szeret téged, ez egészen biztos!
A konkrét problémádra ezt találtam, olvad el, talán segíthet:
Alapvetően nem az e világi életünk a meghatározó, hiszen akkor minek a menny, a pokol vagy a tisztítótűz? Mi itt élünk, amennyit élünk, meghalunk, amikor meghalunk, de a fontos része utána "kezdődik". Az pedig, hogy hogyan viselkedünk embertársainkkal, nem Isten műve. Szabad akaratunk van, eldönthetjük, hogy mit szeretnénk tenni. Ha valaki úgy dönt, hogy belerúg embertársába, az Istennek ugyanúgy fáj.
31. Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe.
32. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
33. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
35. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36. Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37.Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
38. És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39. Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40. És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
41. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
42. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45. Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg eggyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.
Máté 25;31-46
Tényleg átvertek.Egyáltalán nincs Isten.
Ne külső tényezőkben keresd az életed megoldását,mert akkor nem vagy különb egy 6 évesnél.Mindig más a hibás...,meg a szegény én...hozzáálláson változtatnod kell.
Az a baj,hogy becsaptak és vígan asszisztáltál hozzá.
Önbizalom és változás....
Szerintem ennyi a megfejtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!