Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha tanúvá válnék el kellene...

Ha tanúvá válnék el kellene fordulnom a hitetlen csaladomtol?

Figyelt kérdés
Pl jonnetek megismertetni a tanúk életmódját,hitét és megtételére, mikor jonne el az a pont hogy forduljak el hitetlen csaladomtol, akik jóban rosszban velem voltak, felneveltek, etettek, itattak, csak is azért mert másban hisznek?
2015. febr. 11. 16:39
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ha a család fele fele állna hozzá, akkor egyből valoper, mert pl anya attér, de apa nem? ha csak a családból mondjuk egy tag nem fogadja el a tanitasokat, akkor utcára kell rakni?
2015. febr. 11. 16:43
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
a családod fordulna el tőled,ne aggódj emiatt
2015. febr. 11. 17:07
 3/19 anonim ***** válasza:
56%
Eszedbe ne jusson ehhez a szektához csatlakozni! A családod joggal fordulna el tőled, mert átmossák az agyadat.
2015. febr. 11. 17:11
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet nem tanit a Biblia

A családodat pedig nem értem, miért nevezed hitetlennek, ez nem szép dolog.

Senki nem mondta hogy elkell fordulnod a családodtól, az Én családomban sem Tanú senki a Férjemen kivül és még is tartjuk a kapcsolatao és meglátogatjuk egymást.

aki ezt mondta neked az az agymosott, és nem ismeri sem a bibliát sem semmit nem tud rólunk

2015. febr. 11. 17:54
 5/19 anonim ***** válasza:

hogy ki volt az a pihent agyú már elnézést hogy ezt kihozták belőlem, aki azt mondta, hogy a Tanúk nem tartják a kapcsolatot a család tagokkal

elfordulni már csak azért sem fordulhatsz, mert ezzel akkor a Tiszteletlenségedet fejeznéd ki.

Az Tény hogy a biblia szerint nem veszünk részt az olyan ünnepekben amiket mások tartanak, de ez nem jelenti azt hogy akkor leirom a családomat.

összejövünk de nem ünnepnapok miatt hanem csak.

És akkor amikor akarok, a lényeg, hogy szeretet miatt tartom a kapcsolatot családommal nem ünnepek miatt

Szörnyű....

2015. febr. 11. 18:02
 6/19 anonim ***** válasza:

(1Korintusz 7:12–16) 12 A többieknek pedig azt mondom, igen, én, nem az Úr: ha valamelyik testvérnek nem hívő felesége van, de ez hajlandó vele lakni, ne hagyja el őt; 13 és az az asszony, akinek nem hívő férje van, de ez hajlandó vele lakni, ne hagyja el a férjét. 14 Mert meg van szentelve a nem hívő férj a felesége révén, és meg van szentelve a nem hívő feleség a testvér révén; máskülönben a gyermekeitek bizony tisztátalanok volnának, most pedig szentek. 15 Ha azonban a nem hívő fogja magát és elmegy, hadd menjen; a testvér vagy a testvérnő ilyen körülmények között nincsen szolgaságra vetve, hanem békére hívott benneteket az Isten. 16 Mert honnan tudod, te feleség, hogy nem fogod-e megmenteni a férjedet? Vagy honnan tudod, te férj, hogy nem fogod-e megmenteni a feleségedet?

a Kereszténynek egy oka van a válásra, és az ha a házastárs megcsalja...

2015. febr. 11. 18:31
 7/19 anonim ***** válasza:
42%

A pihent agyú a mocskos újságotok te ostoba, ami arra buzdít benneteket, hogy forduljatok el örökre, akár még a saját gyerektől is, HA kilép a szervezetből!

Dehogy kedves kérdező, ezek a férgek addig jópofiznak, amíg esély van arra, hogy szekta tag lesz a másik, baj akkor történik, ha az kilép a szervezetből és elutasítja a tanításokat. Ennek kiközösítés és elfordulás a vége. De ezek a kígyók még ezt is tagadják! Pedig a felébredt és kilépett tagok közül sokan vesztették el úgy a családjukat.

2015. febr. 11. 20:49
 8/19 A kérdező kommentje:
Igen én erre értettem, kedves előző, vagyis ha pl. nem nevezhető már potenciális tagnak sw, mert elvei ellen való ez a hitvallás, életmód, vagy kijelenti, hogy magasztosabb dolgokban hisz,mint Jehova
2015. febr. 11. 21:11
 9/19 anonim ***** válasza:
55%

Kérdezö,

Nem akarja senki sem, hogy fordulj el a "hitetlen" családtagjaidtól.

Söt a példás viselkedéssel, a Biblia szerint meg lehet "nyerni" a "hitetlen" családtagot"..

Ilyen eset nagyon sok van. Nem mindenütt viselkednek egymással az emberek a hitváltás miatt gonoszul.

Az én családomban is sokféle-fajta hitü ember van, és nincs és nem is volt soha sem veszekedés a hitnézet miatt. Érdekesség az, hogy a családomból sokan tanúkká váltak.

Akik mást állítanak neked, vagy nem ismerik a tanúkat és talán még öszintén is azt hiszik igazuk van.

2015. febr. 12. 06:40
 10/19 anonim ***** válasza:
47%

sajnos hiába irtam itt érveléseket amit Isten elmondott

A Teremtő kizárolagos hűséget vár el, nem életlen irta Jézus, hogy aki jobban szereti a családját nála vagy az atyjánál az méltatlan hozzájuk...

S itt nem a család megtagadásáról van szó elsősorban hanem az Isten iránti hűségről.

Ha egy család tag megtagadja a Teremtőjét, akkor vele tartsak a pusztulásba?

Ádám és sokan akikről is ir a biblia ezért haltak meg vagy kaptak elmarasztaló büntetést... a család tagokhoz ragaszkodtak inkább, nem értitek Jézus mondani valóját:

Pedig ezt Ő mondta.

(Máté 10:34–38) . . .. 35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és apja között, a leány és anyja között, a fiatal feleség és anyósa között. 36 Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei. 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám. 38 És aki nem fogadja el kínoszlopát, és nem követ engem, nem méltó hozzám.

s ez pontosan a Hit beli Istenhez és törvényeihez ragaszkodás miatt lesz,

Jézus nem mondta, hogy a keresztényeknek boldogság lesz a hite hagyott családdal élni mert nem alkudhat meg ebben

Ezt is mondta:

(Máté 12:47–50) 47 Valaki azért ezt mondta neki: „Íme! Anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled.” 48 Ő így válaszolt annak, aki szólt neki: „Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét tanítványai felé, ezt mondta: „Íme! Az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és anyám.”

Ezzel nem megtagadta a Rokonait, . Ez azt mutatja, hogy Jézus nagyon szerette a tanítványait. Azt tanította nekünk, hogy a tanítványai olyanok neki, mint az igazi testvérek és anyák.

(Márk 10:29, 30) 29 Jézus így szólt: „Bizony mondom nektek, hogy senki sem hagyott el házat vagy fivéreket vagy nővéreket vagy anyát vagy apát vagy gyermekeket vagy szántóföldeket énértem és a jó hírért, 30 aki százannyit ne kapna most, ebben az időszakban: házakat, fivéreket, nővéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel, az eljövendő világrendszerben pedig örök életet.

Ezt is Jézus mondta nem tudom ezek után sem érted?

Jézus tanitása ellen emelsz szót?

2015. febr. 12. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!