Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt Jehova Tanúi, van...

Tisztelt Jehova Tanúi, van olyan gyülekezeti tag aki "tétlen"?

Figyelt kérdés

Nem akarok senkit provokálni,csak felmerült bennem ez a kérdés,hogy ha tényleg van ilyen ember akkor az mi okból tétlen,és,hogy viszonyulnak hozzá a testvérek?

-Tehát egy ember aki például nem akar részt venni a prédikáló munkába,de minden másba részt vesz,akkor ehhez az emberhez,hogy viszonyul a gyülekezet "törvénye"?

Elnézést ha zavaros a kérdés,de remélem,hogy érthető amit szeretnék tudni.

2015. jan. 29. 19:35
1 2
 11/12 Molnár Sándorné ***** válasza:

T. Kerdezo!

Nyilvan van koztunk olyan szemely, aki nem predikal. Ennek tobb oka is lehet. Pl. az egeszsegi allapot romlasa.

Nem kotelezo a predikalas, de meg kell jegyeznem valamit. Jezus arra szolitotta fel az apostolokat, es minket is, hogy vegezzuk ezt a munkat egeszen a veg kezdeteig. Mate 24:14 -"Es az Isten orszaganak ez az evangeliuma hirdettetik majd az egesz vilagon bizonysagul minden nepnek, es akkor jon el a veg."

Mivel keves ido van hatra, ezert az Isten iranti szeretet, es az emberek iranti szeretet kenyszerit minket arra, hogy felhivjuk a figyelmet a kozeledo vegre. Igy a tiszta szivu embereknek van lehetosege arra, hogy valasszanak elet es halal kozott.

Tehat aki komolyan veszi a hitet, az mindent elkovet, hogy megtegye ezt a predikalo munkat. Sokan meg betegen is vegzik, amennyire erejukbol telik. Isten nem ker tolunk lehetetlent. Ha valaki annyira rossz allapotban van hogy nem tud ennek megfelelni, azt nyilvan Isten megerti es figyelembe veszi.

Viszont ha van olyan szemely aki tehetne, de esetleg lustasagbol, felelembol vagy szegyenbol nem vegzi, az majd sajat magaert felel Isten elott.

Tehat valoban vannak kozottunk, akik nem vegzik ezt a munkat. Emiatt a gyulekezetben semmifele kirekesztesnek nincsenek kiteve. Viszont a venek kotelessege, hogy az ilyen szemelyt buzditsak arra, hogy o is kapcsolodjon be a munkaba. De nem eroszakoskodnak, ezt nem is tehetik.

Remelem a valaszom megfelelt? Udv:Judit!

2015. jan. 31. 11:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Vidiripi

grkaty!

"Nem kell hogy meglepjen ha valaki tanúnak adja ki magát ezen az oldalon és a valóságban nem az."

S mi alapján döntenél el a kedves kérdező hogy ki a tanú és ki nem az hogy ha nem ismeri olyan jól a tanúkat?

Rólad lehet tudni hogy az Őrtoronyszervezet tagja vagy. Számomra nyilvánvaló! De a kérdező leírja hogy ő nem az. Tehát hogyan is tudja eldönteni itt az oldalon hogy ki a tanú és ki nem az?

Neked természetes hogy felismered a vallásod tagjait. De neki nem ilyen egyszerű.

Sőt szeretném megjegyezni hogy nekem sem volt gyanús az 5. válaszoló írása!

"A kommentek alapján fel lehet ismerni, hogy vannak itt müvelt, felnött emberek is, de sok gyermek, sok tréfálkozó, rosszul informált is."

Vajon engem melyik kategóriába sorolnak a tanúk? Illetve te magad. :))))

"Azt tanácsolnám neked, hogy látogasd meg a királyságtermünket, és bármilyen kérdést feltehetsz, nyugodtan menjél el a saját Bibliáddal a kezedben."

Bár én nem vagyok tanú de én magam is ezt szoktam tanácsolni azoknak akik megakarják ismerni Jehova tanúit. Persze néhány dolgot még megszoktam említeni. :)

De ez a tanács nem csak Jehova tanúinál alkalmazható hanem bármelyik gyülekezetnél.

"Mi a Biblia tanítását veszük figyelembe. Ismered Jézusnak a tálentumokról szóló példázatát?

Ha talán akarod folytatni a témát, írj kérlek privát."

Ebből még egy személyes beszélgetés is kialakulhat. A kérdező és közted!

De engem is kíváncsivá tettél. Megírnád nekem is hogy mit szeretnél elmagyarázni a talentumos példázattal?

Kérdező!

"Mikor azt írom,hogy "kényes" azért írom mert látom,hogy a Tanúk nem válaszolnak hanem helyettük a "nem tanúk" válaszolnak a kérdésre,tehát emiatt tettem azt a megjegyzést.

Egyébként meg azzal egyetértek,hogy senki nem köteles válaszolni."

Kérlek nézd el nekem hogy reagálok az írásodra.

Saját személyes tapasztalatom is az hogy ez rendszeresen előfordul. Minden mást írnak körbejárják a kérdést olyan dolgokról is írnak ami alig kapcsolódik a témához de a konkrét válasz vagy nem jön vagy csak nagy sokára.

De van itt egy nagyon jó megfogalmazás erre a dologra. Grkaty fogalmazta meg!

"Nem kell hogy meglepjen"

Nem kell hogy meglepjen ez a dolog én is azt mondom. A tanúk már csak ilyenek. Mondhatnám azt hogy ez egy személyes dolog. De nem az. Ez egy általános dolog. Az elméletem az hogy így vannak "kiképezve"!

"Ha pl.itt nem akar válaszolni egy Tanú a kérdésre akkor mi a bizonyítéka annak,hogy személyesen megtenné? :)"

Nos akkor gondolkodjunk! :))

A felvetés nagyon is helyén van és logikus!

2015. jan. 31. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!