Jehova tanúi! Volt már olyan hogy úgy indultál el prédikálni hogy nagyon nem akartál de kényszerűségből menned kellett?
Szerintem egyetlen tanú sem fogja azt írni,hogy kényszerűségből indult el prédikálni.
Fogalmazd át a kérdést szeríntem. :)
Hát nem tudom de valahogy úgy,hogy mellőzd a "kényszerűségből" szavadat. :)
Így úgy jőn le nekik,hogy provokálni akarsz,és ebből egy vita fog kialakulni,ha ezt akarod akkor jó a kérdés úgy ahogy van,de ha tényleg érdekel a kérdés akkor "lődd"ki onnan a "kényszert". :)
Üdv!
"Jehova Tanúinál, senki sem kényszeríti"
Eről beszéltem! :D :D
a keresztényeknél a "kényszer" szót pozitiv értelemben használjuk, Persze aki valóban olyan állapotban van hogy képtelen lenne szolgálni, valamilyen oknál fogva, nyilván a teremtő nem "kényszeriti" és át látja a miérteket
egyébként irok neked egy biblia verset
(1Korintusz 9, 16) Mert ha az evangyéliomot hirdetem, nem dicsekedhetem, mert szükség kényszerít engem. Jaj ugyanis nékem, ha az evangyéliomot nem hirdetem.
ezt egy Károli forditású bibliából idéztem, mert az újvilág forditásuban ez igy hangzik:
(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám. Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
szíve arra indította Pált, hogy ezt mondja: „Mert ha az evangyéliomot hirdetem, nem dicsekedhetem, mert szükség kényszerít engem. Jaj ugyanis nékem, ha az evangyéliomot nem hirdetem” (1Korinthus 9:11–16).
Mivel Jehova önátadott szolgái vagyunk, ’szükség kényszerít bennünket, hogy hirdessük az evangéliumot’. Megbízatásunk a Királyság-üzenet prédikálása. Elfogadtuk ezt a felelősséget, amikor átadtuk magunkat Istennek. (Vö. Lukács 9:23, 24.)
s ez egy örömteli munka, hiszen Isten munkatársai lehetünk s ez a munka nem fog megismétlődni,
Nem mindenkinek adatik meg hogy hirdesse ezt szerte a Földön pedig angyalok is szivesen csinálnák, de Isten úgy gondolta, hogy vannak az emberek közül is akik szeretettel végeznék a feladatot.
Jaj ne már..
"De mikor láttam, hogy nem egyenesen járnak az evangyéliom igazságához képest, mondék Péternek mindnyájok előtt: Ha te zsidó létedre pogány módra élsz és nem zsidó módra, miként KÉNYSZERÍTED a pogányokat, hogy zsidó módra éljenek?"(Gal.2:14)
Bizony bizony ezek is Pál szavai,és olvasd el figyelmesen mit ír,és utána gondolkodj el azon,hogy vajon te mit teszel.
Szerintem a kérdező erre gondolt,és ha figyelmesen olvasod el a kérdést akkor magadtol is rájössz.
"Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal;"(1Pét.5:2)
Ez meg a véneiteknek szólt. :)
Neked hány órát kell "leadnod" hó végén,50 vagy talán 150-et? :)
Még mindig azt mondod,hogy nálatok nincs kényszer?
Az áll szenteskedést Isten nem nézi jó szemmel,de ezt neked is tudnod kell.
Kérdezö, a test ami idönként fáradt. Ezt kedves kérdezö átélte maga Jézus Krisztus is.
Ismered-e azt a történetet, amikor meg akart pihenni, egyedül, közben jött a Szamáriai asszony vizért a kútra, és Jézus Krisztus bár fáradt volt, de hirdette a jó hírt az asszonynak? János 4 rész
Mikor visszajöttek a tanítványai csodálkozva azt látták, hogy Jézus Krisztus már nem fártadt.
Nem tudom miért tetted fel a kérdésedet, de fogom hinni, hogy öszinte :)... én magam ís testvéreim sokszor tapasztaljuk, hogy a hirdetö munka felüdülés a számunkra.
Nyáron munkából hazajövet a vonatban örültem hogy olyan helyet találtam magamnak ahol senki sem ült...egyszercsak megjelenik egy férfi, hogy van-e üres hely. Sajnáltam, hogy nem maradhatok egyedül.A táskámban mindig hordok valamilyen folyóiratot, éppen egy nagyon érdekes témájú "Ébredjetek" volt nálam. Kivettem a táskámból, megmutattam a férfinak, hogy mit szól a témához.....
ezt most CSAk a testvéreim hiszik el, amit leírok, olyan szép kellemes beszélgetés folytattunk a Biblia témájára, hogy olyan boldogan szálltam le a vonatról, nyoma sem volt a fáradtságnak.....
Tudod kérdezö, az emberek általában nem értik meg, hogy az Istenünk iránti engedelmesség és mély szeretet, és az embertársaink iránti szeretet a hajtó erö, amikor prédikáljuk az Isten országa jó hírét, minden népnek és nemzetnek. Máté 24:14
Nem csinálunk problémát abból ha valaki esetleg durva, mert nagyon sok testvérünk valamikor olyan volt.....tudod sokszor félre vannak vezetve az emberek a sok összevissza infórmációkkal, de sokszor elgondolkodnak a Biblia üzenete felett, és sokan , felismerik a Biblia igaz voltát. Mikor ebben segítünk, csodálatos érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!