Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Volt már olyan...

Jehova tanúi! Volt már olyan hogy úgy indultál el prédikálni hogy nagyon nem akartál de kényszerűségből menned kellett?

Figyelt kérdés
Írd le az okot is lehetőleg!
2015. jan. 27. 18:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

csatlakozom Katyhoz, lényegében erről irtam amikor kifejtettem a kényszer szót,

Péter pedig a képmutatását gyakorolta éppen, a vers erről szól és nem a kényszeriteni szón van a hangsúly még Péternek is változtatnia kellett sok tulajdonságán,

mint ahogy mindenkinek folyamatosan finomitanunk kell a keresztényi egyéniségünkön. ez egy folyamat, nem azonnal megtörténő dolog

Pál ezt a folyamatot taglalja ebben a verseiben....

(Kolosszé 3:7–10) . . .. 8 Most azonban valóban vessétek le magatokról mindezeket: az indulatot, a haragot, a rosszaságot, a becsmérlő beszédet és az ocsmány beszédet szátokból. 9 Ne hazudjatok egymásnak. Vetkőzzétek le a régi egyéniséget a cselekedeteivel együtt, 10 és öltsétek magatokra az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjátétetik Annak képmása szerint, aki teremtette.

(Efézus 4:22–24) 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban.

2015. jan. 28. 07:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Jehova tanúi! Volt már olyan hogy úgy indultál el prédikálni hogy nagyon nem akartál de valamilyen okból csak mentél?

Így jó a kérdés?

"Ezt a munkát csak úgy lehet végezni, ha valaki odatud figyelni az emberekre, és rá tud hangolódni a prédikálásra."

Javíts ki ha tévedek de van az úgy hogy nem kell ráhangolódni az emberekre mert az első mondat után igyekeznek "lerázni" a prédikálni igyekvőt!

(vagy eleve szóba sem állnak vele)

2015. jan. 28. 18:37
 13/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdezö, megfeleltünk a kérdésedre, a többi már csak filozófia :)
2015. jan. 29. 06:38
 14/16 A kérdező kommentje:

grkaty!

"Kedves kérdezö, megfeleltünk a kérdésedre, a többi már csak filozófia..."

Valóban írtál választ. De akkor a te válaszod az filozófiai?

Mert ha az akkor nagyon félre értettél. Nekem nem filozófiai válasz kell hanem olyan amely tapasztalaton alapul.

Ugyan is Jehova tanúit szólítottam meg!

"Nem tudom miért tetted fel a kérdésedet, de fogom hinni, hogy öszinte"

Miért az előítélet? Először az őszinteséget kérdőjelezed meg aztán meg jössz azzal hogy filozófia. Vedd tudomásul hogy egy olyan idősebb embert érdekel ez a dolog aki szinte semmit sem tud Jehova tanúiról!

S miatta tettem fel a kérdést. Ugyan is én nem vagyok tanú így honnan kellene tudnom hogy Jehova tanúiban hogyan zajlik le egy ilyen dolog?

"A táskámban mindig hordok valamilyen folyóiratot, éppen egy nagyon érdekes témájú "Ébredjetek" volt nálam. Kivettem a táskámból, megmutattam a férfinak, hogy mit szól a témához.....

ezt most CSAk a testvéreim hiszik el, amit leírok, olyan szép kellemes beszélgetés folytattunk a Biblia témájára, hogy olyan boldogan szálltam le a vonatról, nyoma sem volt a fáradtságnak....."

Miért hiszed azt hogy csak a testvéreid hiszik el hogy kellemes beszélgetést folytattál a vonaton egy férfival ,s a beszélgetés hatására elmúlt a fáradságod?

"Tudod kérdezö, az emberek általában nem értik meg, hogy az Istenünk iránti engedelmesség és mély szeretet, és az embertársaink iránti szeretet a hajtó erö, amikor prédikáljuk az Isten országa jó hírét, minden népnek és nemzetnek."

Igen de a kérdés pont az ellenkezőjéről szól. Pont arról hogy van e olyan amikor nincs meg ez a hajtó erő?

Te megtudod ezt érteni? Hogy mi a kérdés? Hogy miről szól ez a kérdés? Képes vagy felfogni?

Mert nekem nagyon az az érzésem hogy te valahogy másnak képzeled magadat.

Ilyet írsz hogy őszinte e a kérdés meg hogy filozofikus! Meg hogy csak a testvéreid hiszik el. Szerinted más emberek nem is érezhetnek úgy ahogyan te vagy téged mi hajt amikor ilyesmit gondolsz? Neked mi a hajtó erőd?

"Nem csinálunk problémát abból ha valaki esetleg durva, mert nagyon sok testvérünk valamikor olyan volt.....tudod sokszor félre vannak vezetve az emberek a sok összevissza infórmációkkal,..."

Mit gondolsz miért így kezdődik a kérdés? "Jehova tanúi!"

Te valószínűleg Jehova tanú vagy. Mivel testvéreknek nevezed őket. De még is filozófiáról és őszinteségről írsz illetve megkérdőjelezed.

Persze jogod van hozzá félre ne érts. De ha ez az első gondolatod akkor mi a különbség közted és egy olyan ember között aki ateista?

Valószínűleg el kezded majd magyarázni hogy nem úgy gondoltad meg bocsánatot kérsz.

De a vonaton a férfi akivel beszélgettél az ő őszinteségét is megkérdőjelezted volna hogy valóban érdeklődik e a téma után amit feldobtál. Akkor vajon meddig tartott volna az a beszélgetés?

Vajon akkor is boldogan és felüdülten szálltál volna le a vonatról?

Most az az érzésem hogy azoknak az össze-vissza információknak lehet alapja is.

De természetesen tudom milyen a pletyka. Majdnem olyan mint a népmese tesznek is hozzá meg vesznek is el belőle. De valami miatt csak elindult.

2015. jan. 29. 17:39
 15/16 Molnár Sándorné ***** válasza:

T. Kerdezo!

Nem a magam peldajat irom le, hanem az edesanyamet.

O nagyon buzgon vegezte a predikalo munkat. Volt olyan szamtalan eset, hogy mielott elindult volna, rosszul lett. Minden baja volt, ugy hogy le kellett fekudnie. De ranezett az orara, es tudta, indulnia kell. Erot vett magan, elkeszult es kiment a kapun. Azt mondta nekem, amikor becsukta maga mogott a kaput, minden baja eltunt egy pillanat alatt.

Ennek magyarazata van. Satan mindig megprobalja megakadalyozni a predikalo munkat. Mindent bevet ennek erdekeben. Itt is ez tortent. A rosszullet miatt majdnem sikerult neki ezt meggatolni. Mivel edesanyam tudta hogy varjak, ezert erot vett magan. Igy mihelyt elindult, megszunt a problema is. Satan latta, hogy nem tudja megakadalyozni abban, hogy ne menjen az erdeklodohoz. Es ez bizony sokszor megtortent.

Edesanyam ilyenkor valoban ugy erezte, hogy "kenyszeritve" van arra, hogy menjen.

Remelem ertheto volt a valaszom? Udv: Judit!

2015. jan. 31. 12:18
 16/16 A kérdező kommentje:

Igen érthető volt a válaszod és nagyon szépen köszönöm! A kérdésre válaszoltál.

Azt pedig külön köszönöm hogy nem az volt az első reakciód hogy megkérdőjelezted a kérdés őszinteségét.

2015. jan. 31. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!