Jehova tanúi tartanak hittanoktatást iskolákban?
A környezetemben nem hallottam róla. Ha nem, akkor miért nem tartanak?
Most egyáltalán nem az a kérdés, hogy szeretnénk-e hogy legyen, hanem, mint egyház miért nem képviseltetik magukat, úgy mint a katolikusok, vagy baptisták, reformátusok stb.
Persze más kérdés ha igen és csak én nem tudok róla. :)
szia
Nem, valóban nem képviseltetjük magunkat közintézményekben, nekünk van iskolai oktató programunk, ami a gyülekezetben zajlik, oda bármikor bárki eljöhet, meghalgathaja, illetve ha szeretne biblia tanulmányozást akkor dijmentesen kérhet bárkitől a gyülekezetben segitséget
Köszönöm a válaszokat!
Más felekezeteknek is van "kijelölt"hely ahol oktatják a híveket, úgyhogy ez nem indok! :)
grkaty
"Mert a szülök kötelessége a gyermekek nevelése"
Akkor ezek szerint még sincs szükség "egységes kijelölt helyre az oktatóprogramhoz"??? :)
Hiszen akik az iskolában is hitoktatásra járatják a gyermekeiket, azért teszik, mert fontosnak tartják, hogy nem csak otthon és a gyülekezetben tanuljanak a gyermekek! Erről mi a véleményetek?
"Más felekezeteknek is van "kijelölt"hely ahol oktatják a híveket, úgyhogy ez nem indok! :)"
Tudjuk, sokan jártunk is ilyen "kijelölt" helyre annak idején, ahol "oktattak" bennünket valamire. :-) Jehova Tanúi oktatási programjait a saját gyülekezeteikben, vagy az erre a célra épült létesítményeiben gyakorolják, nem közintézményekben, melyeknek nem ez az elsődleges célja. Tény, hogy az ilyen világi iskolarendszer keretében nem vesznek részt vallásos oktatásban, de az is tény, hogy ennek ellenére ők így is azt tanítják, amit a Biblia mond, és általában úgy is élnek.
Otthon is folyik nevelés, ez természetes, és nem értem, miért állítod szembe ezeket egymással?
"Hiszen akik az iskolában is hitoktatásra járatják a gyermekeiket, azért teszik, mert fontosnak tartják, hogy nem csak otthon és a gyülekezetben tanuljanak a gyermekek! Erről mi a véleményetek?"
Az a véleményünk, hogy általában, többségében ennek ellenére sem Isten igazsági szerint élnek és nem cselekszik Isten akaratát. Valamint nem a helyszín számít, hanem az, amit tanítanak és ennek alapján miként cselekszenek! Vagy szerinted nem?
nos van benne igazság.
valamit tanulnak, de nem valószinű, hogy be is tartják a Tanultakat.
s nem is járnak utána hogy hogyan élnek és szégyent hoznak-e a Teremtőre az életükre és keresztény társaikra vagy sem.
-,,,,,
Köszönöm a válaszokat!
Nem jó az indok, hogy az iskola nem arra van, hogy oktassunk! Az utca sem, az aluljáró sem, a házak sem, ahol zaklatják az embereket és ezt sokszor szóvá is teszik és még ők a hibásak!
Nem tudtam, hogy ezzel a felfogással hogy az utcán lehet, de az iskolában nem lehet Isten igaz igéjét hirdetni. Ez egy nagyon üres és gyenge kifogás! :)
"Tény, hogy az ilyen világi iskolarendszer keretében nem vesznek részt vallásos oktatásban, de az is tény, hogy ennek ellenére ők így is azt tanítják, amit a Biblia mond, és általában úgy is élnek. "
Most is kiderült számomra, hogy hogyan! Lenézve mindenki mást és elítélve, mert csak Jehova tanúi tanítják jó helyen és tökéletesen a gyermekeiket! Csak a tanúk tanítják az igazságot.
Nekem erről csak ez jut eszembe:
Lukács Evangyélioma 18. rész
9.
Némelyeknek pedig, kik elbizakodtak magukban, hogy ők igazak, és a többieket semmibe sem vették, ezt a példázatot is mondá:
10.
Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.
11.
A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is.
12.
Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, a mit szerzek.
13.
A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!
14.
Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik."
Köszönöm!
"Nem jó az indok, hogy az iskola nem arra van, hogy oktassunk!"
Miért beszélsz általánosságban? Ezt én hol állítottam? Azt állítottam, hogy a világi iskolák elsősorban nem vallási tanodák, ezt miért kell kiforgatnod?
"Az utca sem, az aluljáró sem, a házak sem, ahol zaklatják az embereket és ezt sokszor szóvá is teszik és még ők a hibásak!"
Mindenkinek joga van beszélni a hitéről az utcán és elvinni azt a házakhoz, vagy netán te megtiltanád? Ez senkit sem "zaklat", csak azokat, akiket már az felzaklat, hogy léteznek Jehova Tanúi! Aki hallani sem akar a bibliai igazságról, egyszerűen elutasít, senki sem köteles azt elfogadni. Tudod, ez nagyban különbözik attól az intoleranciától és vallási önkénytől, melyet sok évszázadon keresztül gyakoroltak a nagyobb egyházak.
Ahogy mondtam, nem a hely számít, hanem az, hogy MIT tanítunk, ezt miért nem lehet felfogni?
Tehát ha EGYETLEN IGAZSÁGBAN hiszünk, ezzel "lenézünk" és "elítélünk" mindenki mást? Ezt az Írás ellenes és szélsőséges értelmezést hol tanultad vajon? Tán csak nem egy hittanórán? :-)
Jezus bemutatta a tanitvanykepzest, hogyan kell megvalositani,es veghezvinni ahhoz,hogy az a leghatekonyabb legyen.
Azok akik jarnak hitoktatasra pl; iskolaban nem nyujtanak olyan minosegu kepzert mint ha ugy tennenk ahogy Jezus bemutatta.
Itt a szemelyes kapcsolattartas es erdeklodes fontos,mert mindenkinek masok az igenyei es foleg kerdesei.
Ahogy a Tanuk tanitanak,hatekonyabbnak tunik,mint mas vallasok tanitasai.
Erre mondta Jezus ;Jo fa jo gyumolcsot terem,ertektelen fa ertektelen gyumolcsot terem.
Mind a kettonek meglessz a jutalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!